Egerben folytatná fantasztikus sorozatát a Kosársuli

Szerző: | febr 29, 2024

A 22. forduló meccseivel kezdődik a tavasz az NB I/B Zöld csoportjában. Az utóbbi hetekben verhetetlennek bizonyuló Vásárhelyi Kosársuli szombaton, március 2-án lép pályára, méghozzá a tabella 12. helyén álló Eger vendégeként.

Mindössze egy hónap, ezen belül öt mérkőzés maradt hátra a bajnokság alapszakaszából, azaz jöhet a nagy hajrá a minél jobb helyezésekért. A Kosársuli az elmúlt hetekben remek helyzetbe hozta magát, a zsinórban hét sikernek köszönhetően jelenleg a 8. helyet foglalja el, azonos mérleggel (11 győzelem, 10 vereség), mint a 7. helyezett Veszprém – a 9. Pécsnek már egy győzelemnyi hátránya van a Kosársulival szemben.

A vásárhelyi csapatnak így a saját kezébe került a sorsa a felsőházi rájátszás szempontjából, ám nem vár könnyű négy hét Utasi Gábor és Saša Vejinović együttesére. Ennek első állomása az Eger elleni kiszálló lesz.

Klepej Roland legénysége 6 győzelmet és 15 vereséget számlál, hazai pályán ötször nyert és ötször kikapott, és az elmúlt két hétben kifejezetten jól teljesített odahaza: előbb egylabdás meccsen kapott ki a Győrtől (80-81), majd legyőzte a Pénzügyőrt (77-66). Legponterősebb játékosuk a vásárhelyi Botka Botond, de arra a Szicsák Bencére is figyelni kell, aki a két csapat novemberi meccsén 20 pontot dobott a Hódtói Sportcsarnokban.

Azt a találkozót 83-74-re a Kosársuli nyerte, és a győzelem most is nagyon sokat érne. Az újabb siker egyben azt is jelentené, hogy az NB I három csoportját (NB I/A-csoport, NB I/B Piros csoport, NB I/B Zöld csoport) tekintve továbbra is a vásárhelyieké lenne a második leghosszabb veretlenségi sorozat az A-csoportot fölényesen vezető, 17 bajnoki óta legyőzhetetlen Falco KC Szombathely mögött.

Az Eszterházy SC-Vásárhelyi Kosársuli mérkőzés március 2-án, szombaton 16 órakor kezdődik Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem Leányka utcai sportcsarnokában. Ezt követően, 18:15-től az U20-asok is összecsapnak.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...