A KOSÁRSULI

A Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE-t dr. Elek András alapította 1995-ben. A cél a vásárhelyi kosárlabda utánpótlásnevelésének színvonalerősítése, az akkori NB I/A csoportos gárda utánpótláscsapatainak működtetése volt. Az elmúlt majdnem 30 év alatt számtalan sikert ért el az egyesület. Utánpótláscsapataink országos bajnokságokat nyertek, emellett az NB I/A csoportba is feljutott a döntően hazai játékosokra építő csapatunk, ahol több évig szerepelt a gárda. Jelenleg az NB I/B Zöld csoportjában szereplünk a felnőttbajnokságban.

Büszkék vagyunk rá, hogy a 2021 óta regnáló új elnökségünk által kitűzött célunk – mely szerint minél több saját nevelésű fiatallal szerepeljünk az NB I-ben – egyre elérhetőbb közelségbe került. Az idei szezonban már a csapat tagjainak több mint fele fiatal vásárhelyiből áll. Emellett a női vonalon is elindult a fejlődés: történetünk során először női felnőttcsapatunk van, és utánpótlásegyütteseink is vannak a női szakágban.

Jelenleg több mint 300 játékosunk szerepel 18 csapatunkban.

Az NB I-es együttes mérkőzéseit alkalmanként átlagosan több mint 300-an látogatják.

ALAPÉRTÉKEINK

A sport- és kommunikációs szakemberekből, vállalkozókból álló elnökség meghatározta azokat az alapelveket, melyek a jövőben a Vásárhelyi Kosársulinál folyó munka irányát is kijelölik.

01 A 300, Kosársulinál sportoló helyi fiatal
02 A szakmai fejlődés mindenek előtt
03 Életpályamodell-szemlélet
04 Átlátható működés
05 A dr. Elek András által felépített hagyaték továbbfejlesztése