Négy Kosársuli U11-es csapat szerepelt a bajnokságban

Szerző: | dec 4, 2023

Sűrű volt a Vásárhelyi Kosársuli U11-es csapatainak előző hete, hiszen négy gárda is pályára lépett a bajnokságban. A Farkaskölykök, a Bölények és a Mosómedvék egymás ellen játszottak a Hódtói Sportcsarnokban, míg a Hódok Szegeden mérték össze tudásukat ellenfeleikkel.

U11-es bajnokság C-csoport

Vásárhelyi Farkaskölykök – Vásárhelyi Bölények 46-40
Farkaskölykök: Rákos 14, Török 8, Paulik 5, Patkós 4, Kis 4, Reményi 3, Kun- Szabó 3, Hegedűs 2, Fődi 1, Marton 1, Magna 1.
Bölények: Sebők-Dawa 17, Herczeg 10, Rajki 4, Nagy-Sztancsik 4, Fejes 3, Vigh 2, Orgovány -, Szél -.

Patkós József(Farkaskölykök): Itthon csapott össze a három vásárhelyi csapat. Az első mérkőzésen sok passzal, ügyes támadásokkal dolgoztak a gyerekek, védekezésben is mindenki a helyén volt. A félidőben jól büntetőztünk, így növeltük előnyünket. A harmadik negyedet kicsit odaadtuk az ellenfélnek, egy játékosukat nem tudtuk megállítani, támadásain kicsit elkapkodtuk. Az utolsó játékrészben remek védekezéssel, eredményes támadásokkal visszavettük a vezetést, ami után már nem forgott veszélyben a győzelem.

Vásárhelyi Mosómedvék- Vásárhelyi Farkaskölykök 53-43
Mosómedvék: Pálócz 23, Sas 16, Móza 3, Mihály 3, Szél 2, Zsigó 2, Zsarkó 2, Kis B 1, Kerekes 1, Kiss L. -, Izer -.
Farkaskölykök: Török 12, Reményi 11, Kun-Szabó 7, Hegedűs 5, Fődi 3, Rákos 3, Kis 2, Magna, Patkós, Marton, Paulik

Utasi Gábor(Mosómedvék): Ez a mérkőzés is a gyerekek fejlődését szolgálta mindkét csapatnál. A Farkaskölykök csapatjáték terén előrébb járnak, nálunk viszont Dávid és Zalán extrát tud nyújtani támadásban és védekezésben is, ha kellően koncentrál. Hozzájuk kell felzárkózni a többieknek, amire rengeteg gyakorlással képesek is lehetnek.

Patkós József (Farkaskölykök): Kicsit visszafogottan kezdtünk, de folyamatosan felgyorsultunk és a védőhibákat kihasználva előnyhöz jutottunk. A második félidőben csapatként küzdöttünk, viszont a szép helyzetekből nehezen sikerült betalálnunk. Míg az ellenfél ponterős játékosait nem tudtuk féken tartani, így ők kerültek előnybe. Mindkét mérkőzés szoros, küzdelmes és tanulságos volt. Dicséretet érdemelnek a gyerekek, mert láttam, hogy a tanultakat tudatosan alkalmazták a mérkőzéseken. Mertek passzolni egymásnak, önzetlenül játszottak, nem egy ember szerezte a kosarainkat és mindenki fegyelmezetten védekezett.

Vásárhelyi Bölények -Vásárhelyi Mosómedvék 49-52
Bölények: Sebők-Dawa 13 Nagy-Sztancsik 11 Fejes 10 Rajki 5 Herczeg 4 Vigh 3 Orgovány 3 Szél -.
Mosómedvék: Sas 23, Pálócz 13, Zsarkó 4, Móza 3, Zsigó 2, Kiss L. 2,  Szél 2, Mihály 2,  Kerekes 1, Kis B. -, Izer -.

Megyesi Dániel (Bölények): Két szoros mérkőzést játszottunk. Jó védekezések és kiváló összjátékok ellenére is alul maradtunk. Büszke vagyok a csapatra, jó kosárlabdát játszottunk, folytatjuk a munkát!
Utasi Gábor (Mosómedvék): Nagyon szoros, izgalmas meccs volt. Mindkét csapat ügyesen játszott. Ma nekünk jött ki jobban a lépés a végén.

U11-es bajnokság H-csoport

Szegedi Vadmacskák – Vásárhelyi Hódok 28:32 (10-2,7-12,4-8 7-10)
Kovács 13, Bereczki 5, Kramf 4, Vastag 3, Lázár 2, Földesi 2, Pál 2, Kardos 1, Green E.

Kotormán Zsuzsanna: A fiatalabb évjáratból álló kis csapatunk tapasztalatszerzés céljából nevezett be az U11-es bajnokságba. A helyszín számukra meglepetés volt hisz ilyen nagy teremben még nem játszottunk. A mérkőzés elején ez a meglepettség volt tapasztalható. Ahogy teltek a játékpercek egyre oldottabban játszottak. Örültek egymás kosarainak, biztatták egymást és passzokkal indították egymást. A második negyedtől már minden negyedet megnyertünk!

Vásárhelyi Hódok – Szedeák Dózsa 25:36 (0-8,8-2,0-20,17-6)
Kovács 16, Pál 3, Lázár 2, Bereczki 1,Vastag 1, Földesi 1, Kardos 1, Kramf-, Green E-.

Kotormán Zsuzsanna: Rövid pihenő után fiú csapattal mérkőztünk. Ellenfelünk gyorsabb volt nálunk így sokszor tudtak ziccert dobni. A kis csikó csapat sajnos elfáradt, ennek ellenére végig küzdöttek, hajtottak. Jó volt látni, hogy mennyire csapatként voltak a pályán. Sokat kell még gyakorolnunk de ennek ellenére a gyerekek élvezték a játékot. Ez a legnagyobb cél, együtt, egymásért! Gratulálok mindenkinek!

Zsuzsa

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...