Nyert a Kosársuli, majd lemondott az edzője

Szerző: | nov 9, 2023

Szerda este a Békéscsabai KK ellen játszott Hepp Kupa-mérkőzést a Vásárhelyi Kosársuli. Vuk Pavlovic csapata a találkozó nagy részében előnyben volt, és végül magabiztosan jutott tovább a következő fordulóba – ám az este még tartogatott egy meglepetést…

Az NB I/B Zöld csoportjában a Békéscsaba jelenleg a 11., a Kosársuli a 12. helyet foglalja el, egyaránt 2-5-ös mérleggel, úgyhogy szoros meccsre lehetett számítani a Hódtói Sportcsarnokban. Mindkét csapat vereséget szenvedett a bajnokságban hétvégén (a Kosársuli a Pécstől, a Békéscsaba a Veszprémtől kapott ki), így a továbbjutás eldöntése mellett az is kérdés volt, ki tud javítani, egyben lendületet találni a következő hetekre.

A teljes kerettel játszó Kosársuli már az első percekben sokat tett a győzelemért, 8-2-nél egyből időt kellett kérnie Lackó Róbertnek, a vendégek vezetőedzőjének. Pinnyey kosarai után Balogh, Kass és Kelemen is betett a közösbe, míg a két korábbi vásárhelyi játékost, Kovács Józsefet és Varga Ákost is a soraiban tudó békéscsabaiak Cvijin pontjaival igyekeztek meccsben maradni. Az első negyed így is simának mondható, 22-14-es hazai előnnyel zárult.

A második negyed elején aztán Balognak és Fábiánnak köszönhetően 25-25-re egyenlített a Békéscsaba. Átvenniük viszont nem sikerült a vezetést, hiszen előbb Borbáth és Balogh produkált egy 5-0-s szériát, majd Bálint növelte az előnyt. Még a nagyszünet előtt kialakult egy tízpontos különbség (41-31), és bár közelebb tudott zárkózni a Békéscsaba, az utóbbi meccsek támadójátékánál jobbat mutató Kosársuli így is plusz hattal mehetett a nagyszünetre (47-41).

A pihenőt követően aztán ismét fokozatosan nőtt az előny: Borbáth, Bálint, Pinnyey és Filak is eredményes volt, és visszaállt a tízpontos különbség is (60-50). A hajrá előtt, a 32. percben úgy tűnt, végleg eldöntötte a dolgokat a Kosársuli (Bálint triplája és kettese után 65-50-et mutatott az eredményjelző), ám a Békéscsaba nem adta fel: Solevic és Kurtusz kosaraival előbb visszazárkóztak tíz ponton belülre, majd egy jó utolsó negyed közepi szériával, Tulkán hármasa után 70-68-ra.

Innen viszont már nem volt visszaút: Pinnyey harcias palánk alatti befejezését két tripla (Kelemen, Pinnyey) követte, majd Borbáth kosarai zárták le a jó hangulatú találkozót. A 83-75-ös sikerből Bálint 20 ponttal vette ki a részét, de Kelemen, Pinnyey, Borbáth és Balogh is két számjegyig jutott, és a padról beszálló minden játékos hozzátett a győzelemhez.

Hepp Kupa, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Békéscsabai KK 83-75 (22-16, 25-25, 13-9, 23-25)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Borbáth 11/3, Balogh 10/6, Bálint 20/6, Pinnyey 14/3, Kelemen 15/9
Csere: Kass 5, Bősz 5/3, Filak 3, Knyur -, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Békéscsaba: Balog 14/6, Tulkán 3/3, Vágvölgyi 5/3, Vodila 2, Cvijin 14
Cserék: Fábián 10, Solevic 8/3, Kovács 7/3, Varga 6, Kurtucz 6, Szarvas –
Vezetőedző: Lackó Róbert

Vuk Pavlovic: „Gratulálok a csapatomnak! A mérkőzés nagy részében harcosan, koncentráltan játszottunk, a feladatokat a játékosaim teljes mértékben végrehajtották. A negyedik negyedben a Békéscsaba beállt zónázni, ez kicsit megzavart minket, így jobb ritmusba kerültek és közelebb jöttek, de volt tartásunk, koncentrációnk, és a legfontosabb védekezéseinket sikerült jól megcsinálni. Higgadtan tudtunk támadni és megőrizni az előnyt, szóval még egyszer gratulálok a továbbjutáshoz.”


A mérkőzést követően azonban nem várt esemény következett: váratlanul lemondott Vuk Pavlovic, aki épp a Békéscsaba vezetőedzőjeként folytatja. A Kosársuli vezetése köszönetet mond a tréner eddigi elhivatott munkájáért, egyben most azon dolgozik, hogy megtalálja a szakember utódját.

A következő mérkőzés vasárnap jön a csapat számára, méghozzá a bajnokságban, a Dunaharaszti vendégeként.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...