Kikapott Veszprémben, az 5-8. helyért folytathatja a Kosársuli

Szerző: | ápr 14, 2024

Szombat este a Veszprém otthonában játszotta le az NB I/B Zöld csoport negyeddöntőjének második meccsét a Vásárhelyi Kosársuli. A veszprémiek a csütörtöki, vásárhelyi mérkőzéssel ellentétben ezúttal megőrizték a hamar kialakult előnyüket, végig vezetve nyertek, ezzel bejutottak az elődöntőbe.

Óriási kérdés volt, hogy a csütörtök esti vereséget hogyan emészti meg a Kosársuli – a Hódtói Sportcsarnokban hatalmasat harcolt Saša Vejinović együttese, fordított és a rendes játékidő végén kis híján győzött, ám a Veszprém előbb egy dudaszós triplával túlórára mentett, majd kétszeri hosszabbítás után 97-93-ra nyert.

Alig 45,5 órával később, szombaton jöhetett a második meccs, aminek egyszerű volt a tétje: ha a vendéglátó veszprémiek nyernek, a párharcnak vége és ők jutnak a legjobb négy közé, amennyiben viszont a Kosársuli, úgy mindent eldöntő harmadik mérkőzést rendeznek a Hódtói Sportcsarnokban.

Sajnos nem volt sokáig kérdés, hogy melyik forgatókönyv valósul meg. A Veszprém ugyanis remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Kosársulit, mint csütörtökön, ám ezúttal elmaradt a nagy zárkózás.

32-14-es első negyedet követően a 12. percben a húsz pontot is átlépte a különbség, majd a félidő előtti percekben már a harmincat súrolta. Önbizalom és hit terén a két csapat ezúttal nem volt azonos súlycsoportban, a pontatlanságokat és bizonytalanságokat kegyetlenül megbüntették a veszprémiek.

A félidőt követően aztán többször is harminc pont fölött vezetett a Veszprém, és bár a harmadik negyed végére (81-59), majd zsinórban négy triplával a negyedik negyed elejére is közelebb jött a Kosársuli (86-71, 34. perc), a vége ismét a hazaiaké lett. A 99-77-es végeredményt Varga triplája állította be.

Az ezzel elődöntőbe jutó Veszprémtől öten is kétszámjegyű pontig jutottak, Moore 35 ponttal és 13 lepattanóval 55-ös VAL-értéket produkált, míg a Kosársuliból Rosic 21, Orgona 20, Borbáth 18 ponttal zárt.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Veszprém Kosárlabda Klub – Vásárhelyi Kosársuli 99-77 (32-14, 25-16, 24-29, 18-18)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium. Vezette: dr. Magyari, dr. Popgyákunik, Földesi
 
Veszprém: Szabó 6, Madár 10/9, Varga 15/6, Takács 2, Moore 35/3
Cserék: Popadic 10/3, Prodanovic 14/6, Birkás 7/3
Vezetőedző: Alex Geddes
 
Kosársuli: Borbáth 18/12, Rosic 21/3, Balogh 4, Kelemen 8/6, Orgona 20/6
Cserék: Bálint 3, Knyur 3/3
Vezetőedző: Sasa Vejinovic

Saša Vejinović: „Sajnos ez a mérkőzés is úgy indult, mint az első otthon. Úgy éreztem, hogy az első öt-hat percben mintha egy kicsivel jobban akarta volna az ellenfél a győzelmet, mint mi. A meccs további részében nem volt probléma, csak az volt a baj, hogy futnunk kellett akkor már az eredmény után. Gratulálok az ellenfelünknek, és további sok szerencsét kívánok nekik.”

A Kosársuli az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot, két párharc még biztosan vár a csapatra. Az első ellenfél minden valószínűség szerint a Dunaharaszti lesz.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...