Tizenkettedszer is nyerhet zsinórban a Kosársuli?

Szerző: | márc 27, 2024

Húsvétvasárnap, március 31-én 18:00-kor a Paks ellen dőlhet el, hogy vajon meglesz-e a Vásárhelyi Kosársuli 12. győzelme zsinórban. Bálint Erikék eddigi teljesítményét jól jellemzi, hogy jelenleg nincs olyan NB I-es csapat sem a férfi, sem a női mezőnyben, amelyik jobb formában lenne náluk. A bajnokság második felében gyakorlatilag csak egyszer kaptak ki, januárban még a Győr tudta legyőzni őket a Hódtói Sportcsarnokban.

A Kosársuli teljesítményének nagyságát jól szemlélteti, hogy milyen mélységből indultak neki ennek a győzelmi szériának. A Győr elleni buktát követően még a legjobb tízben sem voltak Kelemenék, akik akkor 4-10-es mutatóval mentek neki a Pénzügyőr elleni idegenbeli meccsnek, ami óriási fordulópontot jelentett a gárda életében. Azóta senki sem tudott nyerni ellenük sem hazai pályán, sem idegenben. A bajnokság legnagyobb esélyese, a Dávid Kornél KA, a Tiszaújváros, a Sopron, a Nagykőrös és a Veszprém, de még a szomszédvár, örök rivális Békéscsaba is vesztesen hagyta el a pályát a velük vívott meccset követően.

Most azonban az a Paks érkezik majd hozzájuk, akik ellen idegenben nem tudtak diadalmaskodni a hódmezővásárhelyiek. Az Atomerőmű SE U23-nál is sokat változtak a dolgok, igaz, ellentétes irányban. Morgen Frigyes együttese a tabella első harmadából indulva kezdte a szezon második felét, jelenleg a 8. helyen áll.

Ahhoz, hogy biztosan megtartsák a 8. helyüket nyerniük kellene Hódmezővásárhelyen. Nem tét nélküli a találkozó a Kosársulinak sem, hiszen Saša Vejinović legénysége jelenleg a 4. helyen áll, ám ha nyerni tud és a Győr kikap a Pénzügyőr otthonában, akkor felérhet a dobogó harmadik fokára az alapszakasz végén, ami kedvezőbb pozíciót jelenthetne a rájátszásban.

A fentiekből jól érezhető, hogy igazi parázs meccs várható húsvétvasárnap, ezért is érdemes lesz kilátogatni a Hódtói Sportcsarnokba március 31-én, 18:00-kor az Atomerőmű elleni derbire, ahova a belépés még mindig ingyenes. A bejáratnál a Kosársuli adományt gyűjt, a befolyó összeggel az egyesület csapatait lehet támogatni.

U10-es csapataink

Kikapott Veszprémben, az 5-8. helyért folytathatja a Kosársuli

Kikapott Veszprémben, az 5-8. helyért folytathatja a Kosársuli

Szombat este a Veszprém otthonában játszotta le az NB I/B Zöld csoport negyeddöntőjének második meccsét a Vásárhelyi Kosársuli. A veszprémiek a csütörtöki, vásárhelyi mérkőzéssel ellentétben ezúttal megőrizték a hamar kialakult előnyüket, végig vezetve nyertek, ezzel...

A Veszprémen keresztül vezet az út a négy közé

A Veszprémen keresztül vezet az út a négy közé

Április 11-én, csütörtökön 18:30-kor hazai pályán kezdi meg a szereplést a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának rájátszásában. A kék-sárgáknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen miután a 4. helyen zárták az alapszakaszt, az 5. helyezett Veszprémmel szemben...