Győzelemmel nyitott hazai pályán a Kosársuli!

Szerző: | szept 30, 2023

Remek utolsó negyeddel a Vásárhelyi Kosársuli 85-71-re legyőzte péntek este a Pénzügyőrt az NB I/B Zöld csoportjának 2. fordulójában, így sikerrel mutatkozott be a hazai közönségnek az új szezonban.

Szeptember végéig kellett várni ahhoz, hogy bő négy hónap után ismét felnőtt kosárlabdát lásson a Hódtói Sportcsarnok közönsége.

Vuk Pavlovic együttesének ellenfele a nyáron kissé átalakuló Pénzügyőr SE volt. A fővárosiak az előző években is kellemetlen ellenfélnek számítottak, most új vezetőedzővel készülnek (Király Márió váltotta a gyermeket váró dr. Bagi Melindát, akinek innen is jó egészséget kívánunk!), a keretbe pedig érkezett többek között a legutóbb Cegléden játszó Tóth Zoltán, valamint a TF-től Magda Dávid és Tóth Kornél. A Győrben alulmaradó Kosársulihoz hasonlóan ők is vereséggel kezdték az idényt, Sopronban 90-77-re kaptak ki.

A Kosársuli biztató jeleket mutatott az első meccsen, a fiatal keret sokra lehet képes a szezonban. Bár a vakbélműtét után gyengélkedő Kelemen és a bokasérüléssel bajlódó Karsai játékára ezúttal sem számíthatott Vuk Pavlovic vezetőedző, hasonlóan Utasihoz, Knyur visszatért, így bővült a rotációs lehetőség.

Lendületes játékkal kezdett a Kosársuli, az első három percben a kezdőötös minden tagja dobott egy-egy kétpontos kosarat Pinnyey, Bálint, Balogh, Kass, Borbáth sorrendben, ám hamar javítani tudott a védekezésén a Pénzügyőr, elöl pedig Tóth, valamint a magasemberek vezetésével felzárkóztak a hazaiakhoz. A negyed közepén mezőnyharc alakult ki, a fizikális játék dominált a látványos megoldások helyett, ezt Bálint hármasa törte meg (15-11). Néhány perccel később Magda süllyesztett el egy triplát a másik oldalon (17-17), ami után Vuk Pavlovic döntött úgy, hogy időt kér. A negyed vége a Kosársulié volt, az utolsó támadást Borbáth remek triplája zárta (22-19).

A második negyed elején mindkét csapat hibákkal kezdett, majd Magda triplájával először vezetett a Pénzügyőr (22-23). Nem igazán találta az ellenszert a Kosársuli a vendégek védekezésére, a triplák és a büntetők sem ültek, de a fővárosiak magasemberei is nehezen találtak rést a vásárhelyi falon. A 15. percben Bálint és Balogh hárompontosa rázta fel a csapatot, és ezt az előnyt egészen a nagyszünet előtti utolsó percig sikerült is tartani. A Pénzügyőr Kerkai kosaraival tartotta magát, Tóth Kornél büntetőivel néhány pillanatig ismét visszavették a vezetést, hogy aztán Balogh szinte másolja Borbáth első negyed végi tripláját, és a hármasa a 40-38-as eredményt jelentse a félidőre.

A pihenő után sem változott érdemben a játék képe, fej-fej mellett haladt a két együttes. A vendégektől Tóth, a Kosársulitól Bálint kezdett ponterősen, majd Pinnyey jeleskedett kosárral és védőlepattanókkal. A 25. percben a Hódtói közönsége elé régi-új ismerősként visszatérő Béres büntetőivel öt pontra lépett el a Kosársuli, és érezhető volt, hogy ebből a helyzetből el lehetne lépni. Erre még többször is volt válasza a Pénzügyőrnek, csereként jól szállt be Nemes, a 28. percben a vezetést is átvették, de innen a negyed végéig produkált egy 5-0-s sorozatot a Kosársuli, ami négypontos előnyt jelentett a zárónegyedre.

Az első két percben egyetlen pont született (Szekeres büntetője), ám Balogh triplájától kezdve nem volt kérdés, kié lesz a győzelem. A folytatáshoz Borbáth hármasa adta meg az alaphangot (63-54, 33. perc), majd ugyan időt kért Király Márió, 63-56-ról bő két perc alatt 75-56-ra lépett el a Kosársuli, a 12-0-s rohamra pedig nem tudtak reagálni az egyre többet a játékvezetőkkel foglalkozó vendégek. Vuk Pavlovic kétszer is időt kért az utolsó öt percre fordulva, az előnnyel pedig olyannyira szépen gazdálkodott a vásárhelyi csapat, hogy a hajrában kizárólag saját nevelésű fiatalok kaptak lehetőséget – Bereczki Ádám személyében ráadásul újabb tehetséges játékos debütált a Zöld csoportban. A kereken 19 évnyi átlagéletkorú ötös (Bereczki, Bősz, Filak, Kruzslicz, Megyesi) összehozta a meccs legszebb pontját, Bereczki szerzett labdája után Filak zsákolt, a végére pedig belefért, hogy a Pénzügyőr visszajöjjön tizenöt pont alá. A 85-71-es győzelemből kiemelendő a 11 tripla, a 15 szerzett labda, na meg az, hogy öten is kétszámjegyű pontig jutottak (Borbáth 21, Bálint 18, Pinnyey 17, Balogh 14, Kass 10). 

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Pénzügyőr SE 85-71 (22-19, 18-19, 17-15, 28-18)
Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: dr. Varga, dr. Danka, Nagy

Kosársuli: Borbáth 21/9, Kass 10/3, Balogh 14/9, Pinnyey 17/6, Bálint 18/6
Csere: Filak 3/3, Béres 2, Knyur -, Bősz -, Kruzslicz -, Bereczki -, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Pénzügyőr: Tóth Z. 19/3, Nyikos 4, Tóth K. 5, Kerkai 16, Barócsi 6
Csere: Magda 10/9, dr. Szekeres 5, Nemes 4, Karakó 2, Horvát -, Dely –
Vezetőedző: Király Márió


Vuk Pavlovic„Az első győzelmet mindig nehéz megszerezni, épp ezért nagyon örülök, egyben gratulálok a csapatnak, hogy ez most megvan nekünk. A Pénzügyőr kemény ellenfél volt ma, három negyeden keresztül egálmeccset játszottunk, sokszor kifogtak rajtunk a védekezésükkel és sokszor nem találtuk a megoldásokat. A dobásaink sem úgy ültek, ahogy szerettük volna, aztán a negyedik negyedben olyan energiával jöttünk ki a pályára, olyan védekezést produkáltunk és annyira egyben volt a csapat, hogy magabiztosan tudtunk nyerni a végén. A munka által, amit napról napra beleteszünk, ilyen negyedeket tudunk produkálni. Nincs megállás, folytatódik tovább az edzés, a gyakorlás, nagyon sokat kell javítanunk a játékunkon, és bízom benne, hogy lassan idegenben is fogjuk kamatoztatni a befektetett energiákat. Gratulálok a Pénzügyőrnek és további sok sikert kívánok!”

Az U20-as csapat ismét fölényes győzelmet aratott: 57-18-at félidő után 114-38-ra verte a TFSE-PSE-t. Bereczki dupla-dupláig (27 pont, 12 lepattanó) jutott, de Filak, Gedai, Lehoczki, Knyur, Kruzslicz és Megyesi is eljutott minimum tíz pontig.  

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...