Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Szerző: | máj 23, 2024

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet.

Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia egyik együttese, a Harcosok ellen lépett pályára. A vártnál szorosabb mérkőzésen, de a kék-sárgák húzták be a győzelmet. Ennek köszönhetően az otthon játszó nyírségiek ellen játszottak az 1. helyért, ami a Regionális Bajnokok Tornájára jutást is jelentette volna. A végig izgalmas mérkőzésen csak nüansznyi dolgokon múlt a siker, végül a Nyíregyháza mindössze 1 ponttal tudott csak győzni.

Vásárhelyi Kosársuli – Kecskeméti KA Harcosok 77-71
Kosársuli: Molnár K. 25/3, Becsei 19, Vereb 4, Kocsis 9, Utasi 5,
csere: Wolf 10, Bartusz 5, Fodor, Kis B, Molnár B., Hegyes

NYKK Eötvös – Vásárhelyi Kosársuli 61-60
Kosársuli: Becsei 25/12, Molnár K. 16/9, Wolf 9/3, Kocsis 4, Utasi 3,
csere: Bartusz 3, Vereb, Kis, Fodor, Molnár, Hegyes

Utasi Gábor: Az első mérkőzésünket nagyon jól kezdtük, már 19 ponttal is vezettünk, de a Kecskemét egyre javuló védekezése megzavarta a srácokat és az eladott labdáinkat rendre könnyű kosárral büntették. Azért a végére összekaptuk magunkat és hoztuk a kötelezőt. 

A nyíregyháziak már keményebb diónak ígérkeztek és ezt igazolta is a meccs. Tipikus régiós döntő volt, mindkét csapat zónázott végig, záporoztak a triplák (változó sikerességgel) a gyűrűhöz szinte lehetetlen volt eljutni és az igazán izgalmas végjátékban sajnos nem mi voltunk a szerencsésebbek. Tényleg csak egy hajszálon múlott a győzelem.

Szeretném megköszönni a fiúknak az egész éves munkájukat. A csapat példaértékű edzésmunkát végzett a szezon során. Szeretek ilyen csapat edzője lenni. Köszönöm.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Óriási siker: országos 15. lett a Kosársuli U14-es csapata

Óriási siker: országos 15. lett a Kosársuli U14-es csapata

A 15. helyen zárta az U14-es országos bajnokságot a Vásárhelyi Sólymok együttese. A Vásárhelyi Kosársuli korosztályos csapata hazai pályán zárta a szezont a Hódtói Sportcsarnokban megrendezett nyolccsapatos B-döntővel, ahol a Szombathely ellene diadalmaskodni tudtak....