Befejeződött az U11-es bajnokság

Szerző: | máj 14, 2024

A Vásárhelyi Kosársuli U11-es csapatai is befejezték a bajnokságot. A Bölények, a Farkaskölykök, a Mosómedvék és a Hódok egyaránt tanúlságos szezont tudhatnak maguk mögött.

U11-ES BAJNOKSÁG, A-CSOPORT

Vásárhelyi Farkaskölykök- Vásárhelyi Bölények 49-28
Farkaskölykök: Patkós 11, Rákos 8, Tirla 7, Kis 7, Török 5, Fődi 4, Paulik 4, Boták 2, Reményi 1, Kun- Szabó, Hegedűs, Magna, Marton -.
Bölények: Fejes 9 Herczeg 7 Sebők-Dawa 6 Orgovány 3 Rajki 1 Vigh 1 Deák 1 Kis Kapocsi

Patkós József: Ismert volt az ellenfél, tudta a csapat mire kell számolnunk. Jól találtuk meg a gyenge pontokat, lendületes támadásokkal folyamatosan növeltük az előnyünket. Egyénileg és csapat szinten is szuperül védekeztek a gyerekek. Jól alkalmazták a gyakorlottakat és a dobások is magabiztosak voltak.

VÁSÁRHELYI BÖLÉNYEK-BÉKÉSCSABAI KK/A 32-58
Bölények: Herczeg 10 Sebők-Dawa 7 Rajki 5 Fejes 5 Kapocsi 3 Deák 1 Orgovány 1 Vigh Kis

Megyesi Dániel: Mindkét mérkőzésen voltak kiváló védekezések, támadásban  jó helyzet kiválasztások, de sajnos túl sok támadó lepattanót engedtünk meg ellenfeleinknek illetve sok helyzetet hagyott ki a csapat. Jó csapatok ellen játszottunk jó kosárlabdát, senkinek sincs oka szomorkodni. 

Békéscsabai KK/A- Vásárhelyi Farkaskölykök 45-43
Farkaskölykök: Patkós 10, Tirla 8, Kis 6, Rákos 5, Reményi 5, Török 3, Fődi 3, Kun- Szabó 2, Paulik 1, Boták, Hegedűs, Magna, Marton

Patkós József: A mérkőzés végig kiélezett volt, mindkét oldalon nagyot küzdöttek a fiatalok. Sok indításunk helyzetté vált, viszont nem volt minden esetben pontos a befejezés. A támadásban kicsit többet kellett volna passzolni, valamivel lassabb játékot játszani, így jobb helyzeteket tudtunk volna kialakítani. Harc volt a lepattanókért is, mentek a besegítők, jól védekezett mindkét gárda. Remek meccs volt, a csapatok sokat tanulhattak ebből az összecsapásból. Gratulálok a Csapatoknak! Hajrá jövőre is Farkaskölykök!

Aminek a legjobban örülök, hogy a szezon végére igazi csapattá kovácsolódtunk, folyamatosan fejlődve egyre jobb mérkőzéseket játszottunk és mindig mindent beleadtak a Gyerekek. Valamint a remek Szülői gárda akik folyamatosan buzdítottak, támogattak minket.

U11-ES BAJNOKSÁG, C-CSOPORT

Szentesi KK – Vásárhelyi Mosómedvék vegyes: 66 – 57 (16-9, 27-12, 6-13, 17-23)
Mosómedvék: Palócz Dávid 22; Sas Zalán 17; Szél István 7; Móza Domonkos 5; Tatár Zsolt 3; Ízer Kinga 1; Bartucz Panka 1; Zsigó Zsombor 1; Kiss Barnabás; Mihály Zsófia; Szűcs Áron; Kerekes Dávid.

Csókay Miklós: Nagyon izgalmas mérkőzésen vagyunk túl. Az első két negyedben nem tudtuk tartani a tempót a Szentesiekkel. Senki nem találta helyét. A szünet után elkezdtek a gyerekek egyre jobban védekezni és megkezdtük a felzárkózást. A befejezéseknél azonban többször pontatlanok voltak. 22 pontos hátrányból 7-t sikerült ledolgozni a harmadik negyedben. Az utolsó játékrészben folytattuk a felzárkózást, de sajnos 9 pont megmaradt az ellenfél javára.

Vásárhelyi Mosómedvék vegyes – Szolnoki Viperák: 59 – 97 (6-33, 29-17, 16-25, 8-22)
Mosómedvék: Sas Zalán 21, Palócz Dávid 20, Móza Domonkos 11, Zsigó Zsombor 3, Mihály Zsófia 1, Kerekes Dávid 1, Ízer Kinga 1, Szél István 1, Szűcs Áron, Tatár Zsolt, Bartucz Panka, Kis Barnabás.

Csókay Miklós: A Szolnoki csapat játéka ellen az első negyedben nem találtuk az ellenszert. Egyedül a második negyedben sikerült tartani az ellenfelet. Nagyon sokszor zónavédekezést alkalmaztak, amit a bírók nem fújtak le. Igy olyan hátrányba kerültünk, hogy már kilátástalannak tűnt a mérkőzés. Összeomlott a csapatból 1-2 ember és ez meghatározó volt a mérkőzés végkimenetelét nézve.

U11-ES BAJNOKSÁG, E-CSOPORT

Gyulasport NKFT – Vásárhelyi Hódok 30:36 (6-4,4-18,16-6,4-8)
Hódok: Kovács 22, Lázár 4, Bereczki 3, Kramf 2, Vastag 2, Kardos 2, Földesi 1, Green E -, Pál.

Kotormán Zsuzsanna: Az utolsó mérkőzésünkre Gyulára utaztunk. A gyerekeken a játék során érződött a fáradtság. Kevés pont született az első negyedben, sorra kimaradtak a helyzetek. Az akarattal nem volt baj, sorra szereztek labdákat csak a befejezés pontatlan volt. A második negyedben sikeresebben tudtunk támadni, így nőtt a két csapat közötti különbség. Fordulás után sajnos ellenfelünknek sikerültek jobban a dobási. A végjátékra jobban koncetráltunk, így sikerült a mérkőzést megnyerni. Köszönöm a kis csapatomnak, hogy egész évben minden mérkőzésen lelkesek voltak! Természetesen köszönöm a lelkes szülők támogatását is, akik még a vidéki mérkőzésekre is elkísértek bennünket és szurkoltak a csapatnak!

Vásárhelyi Hódok – ACS Baschet Star Oradea Sárga 0:0

(Az ellenfelünk nem jelent meg a mérkőzésen.)

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...