Jön a szezon utolsó hazai meccse a Kosársulinak

Szerző: | máj 1, 2024

Május 3-án, pénteken utoljára lép pályára az NB I/B Zöld csoport 2023/24-es idényében a Vásárhelyi Kosársuli. Saša Vejinović csapata az 5. helyért zajló párharcban a Győrt látja vendégül a Hódtói Sportcsarnokban.

A két együttes kiváló alapszakaszt zárt, hiszen a Kosársuli a 4., a Győr a 3. helyen végzett, ám a rájátszás negyeddöntőjében a vásárhelyieket a Veszprém, a győrieket a Sopron állította meg.

Ezt követően sikerült a javítás: a Kosársuli kettős győzelemmel lépett túl a Dunaharasztin, míg a Győr hiába kapott ki 89-73-ra a Nagykőrös vendégeként, a visszavágón erődemonstrációt tartott és 99-73-ra nyert.

A tét az 5. hely, a kuparendszerben zajló, kétmeccses párharc pedig a Hódtóiban kezdődik. Érdekesség, hogy a Győr az egyetlen csapat a bajnokságban, amelyiket nem győzött le ebben a szezonban a Kosársuli: a legelső fordulóban, szeptember 22-én 99-86-ra nyert a Lógár Bence által irányított gárda, míg január 5-én hosszabbítást követően 89-84-re győztek a győriek Vásárhelyen. Ez volt az a meccs, amit követően elkezdődött a Kosársuli 12 meccses győzelmi sorozata.

A MEFOB döntőjében is érdekelt Győr legponterősebb játékosa a rájátszásban Kámán Bálint, aki átlagosan 17 ponttal szórta meg az ellenfeleket. A Kosársuli célja lehet, hogy megállítsa az intenzív, sokszor a triplákra kihegyezett, gyors győri játékot, és minél jobb eredményt harcoljon ki a május 6-i, hétfői visszavágóra.

A Vásárhelyi Kosársuli-Győr mérkőzés május 3-án, pénteken 18:30-kor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A belépés ingyenes. A Kosársuli pénzadományt gyűjt a bejáratnál, a gyűjtésből befolyó összeget pedig az egyesület csapatainak utazására fordítják. A mérkőzés megrendezését a Hódkertész Kft. támogatja.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...