Zsinórban 11: Békéscsabán is nyert a Kosársuli!

Szerző: | márc 24, 2024

Szombat este a Békéscsaba vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti, 25. fordulójában. Saša Vejinović együttese végig kontrollálta a meccset, szoros első félidő után pedig nem volt kérdés, hogy összejön sorozatban a 11. siker a bajnokságban.

Kass nélkül, viszont a visszatérő Pinnyeyvel a keretben várta a Békéscsaba elleni találkozót a hetek óta verhetetlennek bizonyuló Kosársuli. Annak a tudatában léptek pályára a csapatok, hogy amennyiben a Vásárhely nyer, úgy bejöhet a legjobb négy közé a tabellán, míg a békéscsabaiak a felsőházi rájátszásért küzdenek, a 9. helyről szerettek volna elmozdulni.

Dél-alföldi rangadóhoz méltóan, remek hangulatban zajlott a mérkőzés, a nagyszámban érkező vásárhelyi szurkolók sokat segítettek a csapatnak. Az előző szezonban a Kosársulinál játszó Varga Ákos büntetőivel kezdődött az első negyed, és ez volt az egyetlen olyan pillanat, amikor a Békéscsaba vezetett a meccsen. Bálint és Rosic triplájával, valamint Borbáth és Orgona kettőpontosával villámgyors 10-0-s rohammal fordult a kocka, 2-10-nél időt is kért a 2. perc végén az idény elején még a vásárhelyi csapatot irányító Vuk Pavlovic. Ez jót tett a csabaiaknak, az 5. percre a Varga testvérek kosarainak köszönhetően visszazárkóztak egy pontra (15-16).

Innen nem nagyon mozdult el a helyzet sem az első, sem a második tíz percben (az első negyed 30-26-os vezetéssel zárult), fej-fej mellett haladtak a csapatok. Varga Zalán hármasánál, a 11. percben egyenlítettek a hazaiak (32-32), majd innen Orgona és Rosic pontjaival ismét a Kosársuli lépett el. A játékrész második felében Borbáth extra percei következtek, zsinórban három triplát dobott be (42-50 a 17. perc végén), és úgy tűnt, öt pont fölötti különbség lesz a nagyszünetre, ám a félidő utolsó mozzanataként Vodila hozta közelebb a Békéscsabát (48-51).

A pihenőt követően azonban magasabb fokozatba kapcsolt a Kosársuli, egyben gyorsan eldöntötte az érdemi dolgokat. Balogh, Borbáth és Orgona is villant, 10-2-es szériával ismét tíz fölé nőtt az előny (50-61, 22. perc), innen pedig nem engedte vissza a csapat a csabaiakat tíz alá. A negyed közepe Orgonáé volt, Borbáth kosara után, 54-68-nál pedig hiába kért időt Vuk Pavlovic, érdemben csak a negyed végén tudott zárkózni a Békéscsaba egy 7-0-s rohammal (56-70-ről 63-70).

Az utolsó negyed elején Rosic nyugtatta két hármassal a kedélyeket, majd a 34. percben Balogh szórt triplát (68-83). Úgy tűnt, ezzel adta meg a kegyelemdöfést, hiszen támadásban nem tudott pontosan játszani az ezt követő percekben a Békéscsaba, így beállt az a tizenöt pont környéki különbség, ami egészen a lefújásig megmaradt. A hajrában Borbáth újabb hárompontost dobott, majd stílszerűen két büntetővel ő állította be a 93-79-es végeredményt.

A Kosársuli számára ezzel megvan a 11. győzelem zsinórban, a csapat pedig felugrott egy meccsel az alapszakasz vége előtt a 4. helyre a tabellán, holtversenyben a 3. helyen álló Győrrel! A jövő hétvégi utolsó forduló dönt majd a pontos helyezésekről, de egy biztos: amennyiben a Kosársuli legyőzi március 31-én, hazai környezetben a Paksot, úgy biztosan a legjobb négy között végez, és pályaelőnnyel játszhat a rájátszás negyeddöntőjében – erre valószínűleg senki sem számított január elején, a fantasztikus győzelmi sorozat kezdete előtt, amikor a 11. helyen állt a csapat.

A Békéscsaba elleni meccs legeredményesebbje a 27 pontig jutó Borbáth lett, Orgona 24, Rosic 23 ponttal jeleskedett. A hazaiaktól Varga Ákos 21 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázott.

NB I/B Zöld csoport, 25. forduló:

Békéscsabai KK-Vásárhelyi Kosársuli 79-93 (26-30, 22-21, 15-19, 16-23)

Békéscsaba, Evangélikus Sportcsarnok, 460 néző. Vezette: Sallai, Borgula, Drenyovszki

Békéscsaba: Varga Á. 21/6, Sucov 10/6, Vodila 4, Varga Z. 18/3, Hajdu 8/3
Cserék: Cvijin 11/3, Balog 3/3, Kurtucz 2, Vágvölgyi 2
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Kosársuli: Borbáth 27/18, Rosic 23/15, Balogh 8/3, Bálint 7/3, Orgona 24/9
Csere: Bősz -, Kelemen 4, Knyur -, Pinnyey –
Vezetőedző: Saša Vejinović

Saša Vejinović: „Gyakorlatilag egy-két megbeszélt taktikai dolgon kívül mindent megvalósítottunk, amit terveztünk. Tudtuk, hogy ilyen nagyon bunyós meccs lesz, tudtuk, hogy az a csapat fogja megnyerni az összecsapást, aki jobban akarja. Óriásit küzdöttünk, gratulálok a csapatnak! Óriási köszönet a közönségnek, ők voltak ismét a 6. emberek a pályán!”

Vuk Pavlovic:Gratulálok a Vásárhelynek! Puhán kezdtük a mérkőzést, emiatt ők el tudták kapni a fonalat. Egész mérkőzésen nagyon jó százalékkal dobták a triplákat, közelieket. Végig az eredmény után kellett szaladjunk, ami nagyon nagy energiákat égetett el, emiatt nem voltak elég pontosak a befejezéseink. Volt néhány reménysugár, amikor tudtunk labdákat szerezni, de ezekből a helyzeteink is rendre kimaradtak. Megérdemelten nyert a Vásárhely! Nekünk folytatnunk kell tovább a munkát. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen sorozatot tudtunk csinálni, de nagyon sajnálom, hogy pont hazai pályán szakadt meg. Köszönjük szépen a fantasztikus hangulatot! Mindkét tábor nagyon odatette magát!”

Az U20-asok nagyon simán, 101-63-ra nyertek, így 17 sikerrel és 5 vereséggel a 3. helyen zárták a bajnokságot. A meccs legeredményesebbje a 25 pontot és 10 lepattanót jegyző Karsai lett.

Az alapszakasz utolsó mérkőzése húsvétvasárnap, március 31-én 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. Várunk mindenkit szurkolni!

U10-es csapataink

Kosársuli: Egy lépésre az 5. helyért folyó párharc!

Kosársuli: Egy lépésre az 5. helyért folyó párharc!

A múlt vasárnapi, DMTK elleni idegenbeli győzelmével egy lépésre került az 5. helyért folyó párharctól a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák fergeteges tavaszi győzelmi szériáját követően a Veszprém ellen ugyan megtorpantak, ám sikerült visszatalálniuk a győzelmi...

Szezont zártak az U12-es Sólymok és a Palánták

Szezont zártak az U12-es Sólymok és a Palánták

Befejeződött az U12-es bajnokság Vásárhelyi Sólymok és a Vásárhelyi Palánták csapatának. Az ifjú kosarasok rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek a szezonban, és igazi közösséggé formálódtak. Az utolsó fordulóban négyből három derbit nyertek meg. U12-es Bajnokság B-csoport...

100 pont fölé jutott, idegenben nyert a Kosársuli

100 pont fölé jutott, idegenben nyert a Kosársuli

Vasárnap este a Dunaharaszti otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport 5-8. helyéért zajló küzdelmeinek első meccsén. Saša Vejinović csapata kosarakban gazdag meccsen győzött, és végül kilencpontos előnyt szerzett a jövő vasárnapi hazai...