Egerben folytatná fantasztikus sorozatát a Kosársuli

Szerző: | febr 29, 2024

A 22. forduló meccseivel kezdődik a tavasz az NB I/B Zöld csoportjában. Az utóbbi hetekben verhetetlennek bizonyuló Vásárhelyi Kosársuli szombaton, március 2-án lép pályára, méghozzá a tabella 12. helyén álló Eger vendégeként.

Mindössze egy hónap, ezen belül öt mérkőzés maradt hátra a bajnokság alapszakaszából, azaz jöhet a nagy hajrá a minél jobb helyezésekért. A Kosársuli az elmúlt hetekben remek helyzetbe hozta magát, a zsinórban hét sikernek köszönhetően jelenleg a 8. helyet foglalja el, azonos mérleggel (11 győzelem, 10 vereség), mint a 7. helyezett Veszprém – a 9. Pécsnek már egy győzelemnyi hátránya van a Kosársulival szemben.

A vásárhelyi csapatnak így a saját kezébe került a sorsa a felsőházi rájátszás szempontjából, ám nem vár könnyű négy hét Utasi Gábor és Saša Vejinović együttesére. Ennek első állomása az Eger elleni kiszálló lesz.

Klepej Roland legénysége 6 győzelmet és 15 vereséget számlál, hazai pályán ötször nyert és ötször kikapott, és az elmúlt két hétben kifejezetten jól teljesített odahaza: előbb egylabdás meccsen kapott ki a Győrtől (80-81), majd legyőzte a Pénzügyőrt (77-66). Legponterősebb játékosuk a vásárhelyi Botka Botond, de arra a Szicsák Bencére is figyelni kell, aki a két csapat novemberi meccsén 20 pontot dobott a Hódtói Sportcsarnokban.

Azt a találkozót 83-74-re a Kosársuli nyerte, és a győzelem most is nagyon sokat érne. Az újabb siker egyben azt is jelentené, hogy az NB I három csoportját (NB I/A-csoport, NB I/B Piros csoport, NB I/B Zöld csoport) tekintve továbbra is a vásárhelyieké lenne a második leghosszabb veretlenségi sorozat az A-csoportot fölényesen vezető, 17 bajnoki óta legyőzhetetlen Falco KC Szombathely mögött.

Az Eszterházy SC-Vásárhelyi Kosársuli mérkőzés március 2-án, szombaton 16 órakor kezdődik Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem Leányka utcai sportcsarnokában. Ezt követően, 18:15-től az U20-asok is összecsapnak.

U10-es csapataink

Kikapott Veszprémben, az 5-8. helyért folytathatja a Kosársuli

Kikapott Veszprémben, az 5-8. helyért folytathatja a Kosársuli

Szombat este a Veszprém otthonában játszotta le az NB I/B Zöld csoport negyeddöntőjének második meccsét a Vásárhelyi Kosársuli. A veszprémiek a csütörtöki, vásárhelyi mérkőzéssel ellentétben ezúttal megőrizték a hamar kialakult előnyüket, végig vezetve nyertek, ezzel...

A Veszprémen keresztül vezet az út a négy közé

A Veszprémen keresztül vezet az út a négy közé

Április 11-én, csütörtökön 18:30-kor hazai pályán kezdi meg a szereplést a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának rájátszásában. A kék-sárgáknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen miután a 4. helyen zárták az alapszakaszt, az 5. helyezett Veszprémmel szemben...