U12-es sikerek

Szerző: | febr 8, 2024

Négy meccset játszott két U12-es csapatunk az előző hétvégén. A Vásárhelyi Palánták és a Vásárhelyi Sólymok két győzelmet zsebeltek be. A Palánták Baján léptek pályára, ahol kis híján a házigazdák ellen is sikerült győzni.

Vásárhelyi Palánták – Szegedi Tigrisek 47:39 (1-13,20-6,10-10,15-10)
Palánták: Angyal 10,Ambrus 8,Balog 7,Szőke 6,Kovács 4,Korom 4,Mihály I 2,Apró 2,Borda 1,Kálmán 1,Barta 1,Mihály M 1.

Kotormán Zsuzsanna: „Úgy látszik, jellemző lesz ránk, hogy a mérkőzés első negyedében nem tudunk pontokat dobni. Ahogy teltek a percek, egyre jobban lendültek a fiúk a játékba. A lányok csapata magasabb volt, meg kellett küzdeni ezzel a helyzettel is. Labdaszerzésekből  jó ritmusú indításokat tudtunk megvalósítani, helyenként látványos összjátékkal. Hibák még voltak a védekezésben, de öröm számomra, hogy mindenki dobott pontot.”

ACS Baschet Star Oradea Piros fiú – Vásárhelyi Palánták 80:23 (31-6,23-8,16-2,10-7)
Palánták: Ambrus 8, Angyal 4, Szőke 3, Kovács 3, Apró 2, Mihály M. 2, Kálmán 1, Balog-, Korom-, Mihály I. -, Borda -, Barta -.

Kotormán Zsuzsanna: „Ellenfelünk gyors és agresszív játéka meglepte a fiúkat. Fejben nem készültek fel erre, sorra adtuk el a labdákat, olyan alapvető hibákat vétettünk, amit ellenfelünk kihasznált, sorra dobta a könnyű kosarakat. A védekezésben is sajnos lemaradtunk. Jobb csapat ellen nem szégyen kikapni, de ettől a fiúk többet tudnak. Remélem, tanulnak a hibákból és a következő mérkőzésen javítani tudunk. Ennek ellenére dicsérem a csapatot, hisz ebben a fordulóban is tudtunk győzni, ami kellő lendületet fog adni a továbbiakban.”

Basket Baja SE – Vásárhelyi Sólymok vegyes 52 – 50 (10-8, 19-12, 19-15, 4-15)
Sólymok : Fejes 17, Bíró 8, Szabó 6, Sebők Dawa 6, Herczeg 5, Sas 3,Fejes 3, Rácz 1, Lévai 1, Fülöp, Grochulski, Palócz 

Czibere Zoltán: „Nagyon szenvedtünk ezen a mérkőzésen a hazai csapat kemény védekezése ellen. Ennek köszönhetően végig viszonylag nagy hátrányban voltunk. Csak az utolsó negyedben voltunk kellően agresszívek támadásban és védekezésben, így vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. A végén két dobásunk is volt az egyenlítésért, ami sajnos most nem sikerült. Gratulálok a csapatnak, nagyon büszke vagyok rájuk, mert egy percre sem adták fel!”

Vásárhelyi Sólymok – Lehel KS 52-46 (6-17,17-10,10-4, 19-15)
Sólymok : Bíró 16, Szabó 11, Fejes 9, Herczeg 9, Sebők Dawa 7, Fülöp, Grochulski, Rácz, Palócz, Levai, Sas. 

Czibere Zoltán: „Az első negyedben még benne volt a fejekben az első mérkőzés fájó kudarca. Utána rendeztük a sorokat és jó játékkal sikerült megszereznünk a győzelmet. Gratulálok a csapatomnak.”

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...