Jól teljesítettek a Kosársuli U11-es csapatai

Szerző: | jan 22, 2024

Igazi meccsdömpingje volt a Kosársuli csapatainak az U11-es bajnokságban a múlt héten. Négy együttesünk is pályára lépett, ráadásul ragyogó teljesítménnyel rukkoltak ki a Mosómedvék, a Farkaskölykök, a Bölények és a Hódok is.

U11-ES BAJNOKSÁG B-csoport

Vásárhelyi Mosómedvék – SZEDEÁK Tigrisek: 38 – 54 (12-16, 15-16, 6-5,

5-17)

Mosómedvék: Sas Zalán 14; Palócz Dávid 15, Móza Domonkos 4, Kiss

Barnabás 3, Makrai Dominik 1, Soós László 1.

Csapat tagja volt: Szél István, Szűcs Áron, Mihály Zsófia, Kerekes Dávid, Tatár Zsolt,

Zsigó Zsombor.

Csókay Miklós: Jól kezdtük a mérkőzést, az első két játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott. A félidei büntetőket is szinte egyformán dobtuk. A harmadik negyedet sikerült 1 ponttal megnyerni. Az utolsó negyedben sajnos nem ment a játék, nem mentek be a kosarak. Egész mérkőzés alatt kevés lepattanót szereztünk, amit az ellenfél kihasznált és nyerte meg a mérkőzést.

KARCAGI SE Oroszlánkák – Vásárhelyi Mosómedvék: 49 – 54 (14-14, 25-

15, 6-19, 4-6)

Mosómedvék: Palócz Dávid 27, Sas Zalán 12, Móza Domonkos 6;

Kerekes Dávid 4, Zsigó Zsombor 2; Makrai Dominik 1, Mihály Zsófia 1; Tatár Zsolt 1.

Csapat tagja volt: Kiss Barnabás, Szél István, Soós László, Szűcs Áron.

Csókay Miklós: Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat. A második negyedben elhúzott 7 ponttal a Karcag, ráadásul a félidei büntetőkből 3-mal többet dobtak be. A nagyszünetben sikerült felrázni a csapatot, feljavult a védekezésünk, az ellenfél palánkja alatt eredményesen fejeztük be a támadásokat, főleg Palócz Dávid és Móza Domonkos révén. Így a harmadik játékrészben ledolgoztuk a 10 pontos hátrányt és még 3 pontos előnnyel zártunk. Az utolsó negyed sok izgalmat és kevés kosarat hozott. 6-4-re nyertük a záró negyedet. A győzelmünket a jó védekezésnek köszönhetjük. Gratulálok a csapatomnak, mindenki kivette részét a sikerben.

U11-ES BAJNOKSÁG C-csoport

Vásárhelyi Farkaskölykök – ACS Basket Star piros 32-28

Farkaskölykök: Török 13, Kis 11, Paulik 4, Kun-Szabó 2, Hegedűs 1, Rákos 1, Patkós, Magna, Marton

Patkós József: Két romániai csapattal vívtunk meg a hétvégén, hazai pályán. Sajnos a csapat betegségek és sérülés miatt foghíjasan tudott részt venni. De a jelen levők nagyon kitettek magukért. Az első mérkőzésen rosszul kezdtünk, elengedtük az ellenfelet és könnyű kosarakat szereztek. Ezután minden negyedet megnyertünk, folyamatosan lefaragtuk a hátrányt agresszív védekezéssel, labdaszerzésekkel, sikeres közeli dobásokkal. A végjátékban pedig előnyt szereztünk, amit már nem adtunk.

ACS Basket Star fehér – Vásárhelyi Farkaskölykök 50-28

Farkaskölykök: Török 12, Reményi 11, Kun-Szabó 7, Hegedűs 5, Fődi 3, Rákos 3, Kis 2, Magna, Patkós, Marton, Paulik

Patkós József: Újfent gyengén kezdtünk, gyors volt az ellenfél és nem mindig sikerült lépést tartani. A következő negyedben helyén volt a védelem és támadásban is sokkal eredményesebb volt a csapat, közel egálra felhozták a meccset. A félidőben se ment a legjobban a célzás. A második

félidőben mintha bent ragadtunk volna az öltözőben, nem sikerültek a támadások, a védekezés is szétesett. Nem sikerült a lassabb játékot játszani, elvitte Őket a hév. Ez megpecsételte a sorsunkat. Igyekeztünk zárkózni, de már csak tartani sikerült a különbséget. Cserék hiányában kifulladtak a gyerekek, de aki a pályán volt az tényleg az utolsó leheletéig küzdött. A betegeknek, sérülteknek jobbulást kívánunk, a szurkolóknak pedig köszönjük a buzdítást!

U11-ES BAJNOKSÁG D-csoport

Békéscsabai KK/A-Vásárhelyi Bölények 49-44

Bölények: Sebők-Dawa 21, Herczeg 7, Nagy-Sztancsik 5, Deák 4, Rajki 3, Fejes 2, Vigh 1, Holman 1, Orgovány, Szél, Kis, Forster.

Vásárhelyi Bölények-Szolnoki Viperák 47-36

Bölények: Sebők-Dawa 23, Herczeg 11, Fejes 3, Forster 2, Kis 2, Vigh 2, Holman 1, Szél 1, Orgovány 1, Deák 1, Rajki, Nagy-Sztancsik.

Bölények: Két jó mérkőzést játszottunk, ahol néhol kisebb hibákkal, de jól játszott a csapat. Ez a forduló megmutatta, hogy jó irányba haladunk, de van még min dolgozni. Gratulálok az ellenfeleinknek kiváló mérkőzéseket játszottunk!

U11-ES BAJNOKSÁG H-csoport

Vásárhelyi Hódok – Szegedi Vadmacskák 58:13 (10-3,22-5,14-0,12-5)

Hódok: Kovács 25,Mihály 19,Lázár 4,Földesi 3, Kramf 3,Green Edin 2, Bereczki 2,Pál-,Kardos-.

Kotormán Zsuzsanna: Az elmúlt fordulóban már játszottunk a lányokkal, így ismertük egymás erősségeit, tudtuk mire kell jobban figyelni. A fiúk lassan lendültek bele a játékba, de az idő teltével egyre olajozottabban működött a csapat. Labdaszerzésekből sok ziccert tudtunk dobni. Két meghatározó emberünk rendre betalált a gyűrűbe, növelni tudtuk előnyünket. A csapat harcosan védekezett, ügyesen játszottak.

Szegedi Pingvinek – Vásárhelyi Hódok 42:64 (14-14,8-18,4-18,16-14)

Hódok: Kovács 26,Mihály 18,Bereczki 11,Kramf 4,Kardos 3,Földesi 1, Green Edin 1,Lázár-,Pál-.

Kotormán Zsuzsanna: A szegedi lányok magassági fölényben voltak, ennek ellenére a fiúk nagy akarással játszottak. Megbeszéltük a védekezést. Gyorsaságban felülmúltuk ellenfelünket, labdaszerzések itt is domináltak amiből kosarakat tudtunk dobni. A fáradtság ellenére a mérkőzés végéig a lendület megmaradt. Örülök, hogy a kis fiatal csapat így tud együtt küzdeni a győzelemért! Gratulálok minden résztvevőnek!

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...