U12-es Kosársuli győzelmek

Szerző: | jan 15, 2024

A Vásárhelyi Kosársuli két U12-es csapata is pályára lépett a hétvégén. Czibere Zoltán és Kotormán Zsuzsanna tanítványai egyaránt győztesen hagyták el a pályát mindkét találkozójukat követően.

U12-es bajnokság B-csoport

Vásárhelyi Sólymok – SZEDEÁK Ezüstrókák 56-52 (9-12,17-23,19-7,11-10)
Kosársuli: Bíró 10, Sebők – Dawa 10, Fejes 10, Grochulski 9, Sas 7,Palócz 6, Szabó 2,Fülöp 1, Herczeg 1,Levai 1,Gál 

Czibere Zoltán: Elképesztő izgalmak után sikerült megszereznünk a győzelmet, egy egylabdás mérkőzésen, ahol most mi voltunk a szerencsésebb csapat. Ezért viszont nagyon keményen megdolgoztunk! Gratulálok a játékosoknak!!! 

Mezőberényi KK – Vásárhelyi Sólymok 47-60 (15-20,16-12, 9-15,7-13)
Kosársuli: Bíró 24, Fejes 11,Grochulski 8, Palócz 6,Herczeg 3, Szabó 3,Sas 3, Sebők 1, Rácz 1, Fülöp, Levai, Sipos

Czibere Zoltán: Az első mérkőzés nagyon sokat kivett a csapatból. Hiába volt egy meccs szünetünk, sajnos nem tudtuk az első találkozó játékát megismételni. Viszont az akarattal, küzdéssel megint nem volt baj és ennek köszönhetően a második mérkőzésen is győztesen hagytuk el a pályát. Gratulálok a csapatomnak! 

——————–

U12-es bajnokság E-csoport

Szolnoki Párducok – Vásárhelyi Palánták 46-56 (16-10,10-16,8-12,12-18)
Palánták: Mihály 16, Ambrus 15, Kovács 5, Korom 5, Balog 4, Szőke 3, Kálmán 2, Apró 2, Barta 1, Pap -, Angyal -,Illikmann-.

Kotormán Zsuzsanna: Az új év első mérkőzésére utaztunk. A mérkőzést nehezen kezdtük el, lassan melegedtünk játékba. Az első negyed kivételével a hátralevő negyedeket szépen hoztuk. A megbeszéltek a mérkőzés elején még nem működtek, de lassan ráéreztünk a játék ritmusára. Gyorsindításokkal, szép egyéni betörésekkel szereztük pontjainkat. Védekezésben volt, hogy lemaradtunk, de a társak  jól besegítettek egymásnak. A hibák ellenére dicsérem a csapatot.

Vásárhelyi Palánták – ACS Baschet Star Oradea Piros fiú 45-43 (2-12,17-11,9-9,17-11)
Palánták: Ambrus 16, Szőke 6, Kovács 5, Korom 5, Mihály 4, Barta 2, Illikmann 2, Apró 1, Pap 1, Angyal 1, Kálmán-.

Kotormán Zsuzsanna: Második mérkőzésünk ellenfelével még nem játszottunk, nem ismertük őket. Magasabb szerkezetű, testesebb kosarasok alkották csapatukat. Az első negyedben sajnos kicsit megtorpantunk, nehezen vettük fel ellenfelünk játékstílusát, keményebbek, harcosabbak voltak. A második negyedtől kezdve felvettük a fordulatot és lendületes játékot produkáltunk. Jól működött védekezésünk, labdákat szereztünk, indulhattunk belőle. A fáradtság már mutatkozott a fiúkon, de a szívük, győzni akarásuk felülírta ezt. Lassan ledolgoztuk hátrányunkat és fej-fej mellett hullottak a kosarak. Az utolsó 20 másodpercben, támadás előtti időkérésnél megbeszéltük, ki mit csináljon, és a fiúk megvalósították. Nagy öröm volt a győzelem és bizonyítja a csapat erejét. Nagy gratuláció a fiúknak!

Megvan az első győzelem a női csapatunknál!

Megvan az első győzelem a női csapatunknál!

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Felnőtt Női Bajnokságban rendezett harmadik meccsén a vásárhelyi lányok legyőzték a Cegléd csapatát. A két gárda nem volt egy súlycsoportban. Végig a vásárhelyiek irányították a találkozót, ráadásul az első negyedben pontot sem...

Zsinórban 7! Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

Zsinórban 7! Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

A Dunaharaszti MTK ellen lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor és Saša Vejinović fantasztikus formában lévő együttese végig kontrollálta a közvetlen rivális elleni meccset, és újabb nagyon fontos sikert aratott. Az utóbbi hetek zsinórban...

Fontos meccs előtt áll a Kosársuli

Fontos meccs előtt áll a Kosársuli

Ragyogóan megy az elmúlt hetekben a Vásárhelyi Kosársulinak, a kék sárgák sorozatban hatszor tudtak nyerni az NB I B/Zöld csoportjában, így már a felsőházi rájátszást érő 8. helyen állnak a tabellán. Ezzel a teljesítménnyel jelenleg a legjobb formában lévő csapatnak...