Győzelem a fővárosban, megtört a Kosársuli rossz sorozata

Szerző: | jan 14, 2024

Szombat este a Pénzügyőr otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor és Saša Vejinović csapata több szempontból is nagyon fontos győzelmet aratott, és friss lendülettel várhatja a következő heteket.

Pinnyey és Karsai nélkül, viszont az újonnan érkező Orgona Gergővel kiegészülve készült a Pénzügyőr elleni bajnokira a Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjának 15. fordulója előtt a fővárosiak a 13., a vásárhelyiek a 12. helyet foglalták el, így egyáltalán nem volt mindegy, hogyan alakul a találkozó.

A Kosársuli szeptemberben 85-71-re verte a Pénzügyőrt, és most ott folytatta, ahol akkor abbahagyta: szűk egy perc után 0-8 állt az eredményjelzőn, miután Orgona egyből sikeres triplával és kettessel mutatkozott be, majd Borbáth is elsüllyesztett egy hármast. Innen igyekezett közelebb jönni a Pénzügyőr, de a Kosársuli jól játszott támadásban, és a védekezés is jól működött. A negyed közepén aztán csinált egy 7-0-s szériát a hazai együttes, ám ez csupán arra volt elég, hogy megközelítse a Kosársulit (23-26 az első tíz perc után).

A második negyedet is jól kezdte a Kosársuli, a 12. percben kilenc ponttal sikerült ellépni (24-33). Jó csapatjátékkal sikerült tartani az előnyt, Bálint, Bősz és Balogh is eredményes volt, így a nagyszünet 44-41-es vásárhelyi előnnyel kezdődött. Az első félidő vége sajnos nem csak erről szólt, hiszen a 17. percben egy ütközésnél Borbáth megsérült, aki már nem is tudott visszatérni a pályára ezt követően.

A hiányában Bősz kapott több játéklehetőséget, és élt is a bizalommal: a 23. perc elején ugyan először vette át a vezetést a meccsen Pénzügyőr (47-45), ám a két triplájukra ő reagált egy hárompontossal. A negyed közepén mindkét csapatnál becsúszott egy-két hiba, a játékvezetői ítéletek is elvonták a figyelmet, de ebből a helyzetből a Kosársuli jött ki jobban: Balogh tökéletes időpontban érkező triplája zárta a 30. percet (49-55).

A zárónegyed elején többször is két pontra zárkózott a Pénzügyőr, ám a Kosársuli nem adta ki a kezéből a vezetést, és produkált egy 15-1-es ötperces periódust, ami eldöntötte a meccset – Kelemen, Balogh, Kass, Bősz, Bálint és Knyur is eredményes tudott lenni (56-72). Innen eléggé kiengedett a végjátékban a csapat, 11-0-val veszélyes közelségbe zárkóztak a hazaiak, de a győzelem nem forgott kockán: 73-67-re nyert a Kosársuli, így megtörte a rossz sorozatát.

Balogh és az ígéretesen debütáló Orgona is dupla-dupláig jutott (17 pont és 10 lepattanó, valamint 13 pont és 10 lepattanó), Bősz 14 pontot szórt.

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:

Pénzügyőr Sportegyesület-Vásárhelyi Kosársuli 67-73 (23-26, 18-18, 8-11, 18-18)

Budapest, Camugo Sportlab. Vezette: Kéri, Magyari, Szőts


Pénzügyőr: Nyikos 3, Nemes 7, Kerkai 26/6, Tóth K. 10, Barócsi 6
Cserék: Erdei 15/9, dr. Szekeres -, Horvát -, Tóth P. -, Egervári -, Karakó –
Vezetőedző: Király Márió

Kosársuli: Borbáth 7/3, Balogh 17/3, Kelemen 5, Bálint 11/3, Orgona 13/6
Cserék: Bősz 14/12, Kass 5/3, Knyur 1, Kruzslicz -, Megyesi –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović

Utasi Gábor: „Minden idegenbeli győzelem nagyon fontos, ez a mostani pláne, mert egy közvetlen rivális otthonában tudtunk nyerni. Több szempontból is nagyon nehéz mérkőzés volt. Az infrastrukturális körülményekre nem térnék ki részletesen, de nem tudom, hogy lehet ebben a teremben NB I-es mérkőzést rendezni. A második negyedben megsérült Balázs, aki egy ütközés után már nem tudott visszatérni. Remélem, nem komoly a sérülése. Mindkét csapat túl sokat foglalkozott a játékvezetők munkájával, ami elvitte a figyelmet a játékról, illetve a mérkőzés végén, biztos vezetésnél túl sokat hibáztunk és tettük szorossá a találkozót. Orgona Gergő bemutatkozása is jól sikerült. Az ő palánk alatti jelenléte megnyitja a többiek előtt is a teret a tisztább helyzetekhez. Külön szeretném megdicsérni Ricsit, aki kiválóan szállt be a meccsbe és irányította a csapatot Balázs sérülése után. Bízom benne, ezzel a győzelemmel elindultunk felfelé a tabellán.”

Az U20-as csapat is nyert, méghozzá 39-33-as félidő után 69-67-re. A meccs legeredményesebbre a tripla-duplázó Bősz lett (19 pont, 10 lepattanó, 12 assziszt).

Folytatás pénteken, amikor a Sopron látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...