Közel járt a győzelemhez, hosszabbításban kapott ki a Kosársuli

Szerző: | jan 6, 2024

Elkezdődött 2024 az NB I/B Zöld csoportjában, ami egyben az alapszakasz visszavágóinak sorozatát is jelenti. A Vásárhelyi Kosársuli szeptemberben szoros meccset játszott a Győr vendégeként, most a Hódtói Sportcsarnokban még szorosabbat – ezúttal túlórában dőlt el az, hogy ki nyitja győzelemmel az évet.

A szezon első fordulójában, Győrben a hazaiak jó utolsó negyeddel 99-86-ra verték a 35. percig remekült helytálló Kosársulit. Azóta eléggé máshogy alakult a két csapat útja, hiszen a mostani találkozó előtt a győriek 9 győzelemmel és 4 vereséggel a 4. helyen álltak a tabellán, míg a vásárhelyiek 4 győzelemmel és 9 vereséggel a 11. helyet foglalták el. Lógár Bence együttese ráadásul október vége óta mindössze egyszer kapott ki, úgyhogy nem volt egyszerű dolga az ezúttal Knyurt és Pinnyeyt is nélkülözni kényszerülő Kosársulinak.

Ennek ellenére remekül, 7-0-s rohammal kezdett a vásárhelyi csapat, a Győr a 4. perc végéig pontot sem tudott szerezni. A Kosársuli jól védekezett, a támadásokat a triplákat leszámítva jól használta ki, a győriek viszont abszolút nem találták a játékukat és a dinamikájukat, így a 10. percben már 12 pontra rúgott a különbség (19-7). A negyedet Bohunicky hármasa zárta (19-10).

A második tíz perc elején az ősszel is remeklő Bakon vette a hátára a vendégeket, neki köszönhetően többször is visszajött öt ponton belülre a vendégcsapat. A Kosársuliból Baloghot nem lehetett megállítani, helyenként egészen extra magasságokig repült, a pontjai mellett pedig a lepattanókat is gyűjtötte, és hamar dupla-duplát ért el. A negyed közepe és második fele Kelemenről és Kámán Bálintról is szólt, no meg arról, vajon a Kosársuli vezetni tud-e a félidőben úgy, hogy egyetlen triplát sem értékesít az első két játékrészben. Nem tudott, Hágen az utolsó előtti másodpercben ugyanis dobott egy hármast, amivel először volt az előny a Győrnél (37-38 a nagyszünetben).

A pihenőt követően adódott a kérdés, hogy mikor törhet meg a jég a triplákat illetően – végül a 24. percig kellett várni, Borbáth javította a 18/0-s csapatmutatót. A legjobbkor jött, a vendégek ugyanis öt pontra húztak el eddigre, cserébe Borbáth lendületben maradt, és a 25. perc végén már a Kosársulié volt az előny (51-46). A negyed második felében fej-fej mellett haladt a két csapat, majd ismét Borbáth volt az, aki elmozdította az állást (56-53 a 30. perc végén).

A negyedik negyed három győri kosárral kezdődött, majd két fantasztikus Balogh-zsákolással folytatódott. Mindkettőre volt válasza a vendégcsapatnak, Bakon és Kámán Bálint triplája hét pontra növelte az előnyüket a 34. percre (60-67), ám a Kosársuli sem maradt adós, Bálint és Borbáth hármasával hamar visszajött döntetlenre. Bálint újabb hármasa után időt kért a Győr (73-70, 38. perc), ám egészen az utolsó perc elejéig nem tudtak betalálni – amikor már-már úgy tűnt, a Kosársuli eldöntheti a meccset, Hágen süllyesztett el egy hármast. A hátralévő időben mindkét csapat támadhatott a győzelemért, ám a Győr eladta a labdát, a legvégén pedig Balogh dobása kipattant a gyűrűről, így 73-73-ról jöhetett a hosszabbítás.

Ahol aztán a Győr végig vezetve kontrollálta a játékot. Hágen két kulcsfontosságú kosara után 78-73-ra léptek el, majd ugyan Kelemen két -hármassal válaszolt (79-80), a 44. percben Kámán Bálint lemásolta ezt, hét pontra növelte az előnyt, és lényegében eldöntötte a meccset (79-86). Az utolsó percben mindent megpróbál a Kosársuli, nagyot küzdött, ám végül 89-84-re kikapott.

A fordulatos meccs legeredményesebbje Balogh lett (24 pont, 13 lepattanó), Kelemen is dupla-dupláig jutott (16 pont, 11 lepattanó), a Győrnél Bakon 23 pontot szórt.

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed UNI Győr 84-89 (19-10, 18-28, 19-15, 17-20, 11-16)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: dr. Varga, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Borbáth 22/15, Balogh 24, Kass 6, Bálint 16/6, Kelemen 16/6
Csere: Bősz -, Megyesi -, Kruzslicz –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović 

Győr: Friedl -, Kámán B. 18/9, Kámán K. 7/3, Bohunicky 7/3, Hágen 18/12
Csere: Bakon 23/12, Garancz 8, Horváth 8, Várszegi –
Edzőpáros: Lógár Bence, Léránt Gábor

Utasi Gábor: „Izgalmas, jó meccset játszottunk. Nüanszokon múlt a győzelem, például a bedobott hárompontosokon. Nagyot küzdöttünk, sajnos a Győr ellen ez kevés volt.”


Az U20-asok 37-26-os félidő után 75-60-ra győztek, így jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán. A meccs legeredményesebbje a 27 ponttal és 22 lepattanóval dupla-duplázó Megyesi volt.

Folytatás jövő szombaton a Pénzügyőr vendégeként.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...