Újabb meccseket játszottak a Kosársuli U14-esei

Szerző: | dec 18, 2023

Összesen három meccset játszott az előző héten a Vásárhelyi Kosársuli két U14-es csapata. A Vásárhelyi Sólymok, az egyesület A-csapata a középházban, míg a Kosársuli U14/B a regionális bajnokságban lépett pályára.

Saša Vejinović együttese, a Vásárhelyi Sólymok gárdája a bajnokság középházában a csoport két legerősebb ellenfelével csapott össze, ráadásul nem a legjobb előjelekkel, mert többen hiányoztak a csapatból. A kék-sárgák ennek ellenére a MEAFC ellen magabiztosan győztek, míg a MAFC ellen csak az utolsó percekben dőlt el a győzelem sorsa.

A regionális bajnokságban szereplő Kosársuli U14/B a fizikálisan is előrébb járó Kiskunfélegyháza otthonába látogatott. Bálint Erik legénysége ugyan számos alkalommal ragyogó produkciót mutatott védekezésben, ám a támadásokat nem tudták eredményesen befejezni, így alulmaradtak a Bács-Kiskun vármegyeiekkel szemben.

U14-es Bajnokság, középház

Vásárhelyi Sólymok/A-MEAFC U14/A 64-52 (18-10, 8-18, 22-19, 16-5)
Sólymok: Soós Balázs 24, Papp Endre 15/3, Borus Zala 11/9, Hegyi Valér 6, Őze Botond 4, Kanka Dominik 2, Ambrus Attila 2, Patkós Zénó, Kálló-Nagy Zsombor, Török Bálint.

MAFC/A- Vásárhelyi Sólymok/A 66-61 (24-12, 14-13, 15-25, 13-11)
Sólymok : Papp Endre 19/3, Soós Balázs 13, Borus Zala 11/9, Hegyi Valér 7, Török Bálint 6, Kálló-Nagy Zsombor 3/3, Patkós Zénó, Ambrus Attila, Kanka Dominik, Őze Botond.

Saša Vejinović: „Ha valaki azt mondja nekem, hogy elutazunk hiányosan, tízen mérkőzésre betegségek és térdfájdalmak miatt, ami azért nehéz, mert az első félidőben ugye nincs cserénk, és nyerünk, illetve egált játszunk a két, a csoportban legerősebb csapat ellen, lehet, hogy nagyra nyitom a szemem. Sokszor eszembe jut, amikor látom a fiúkat, hogy úgy játszanak, hogy fáj valamijük, kimerültek, bunyós mérkőzésben vannak, de még mindig hajtanak és nem adják fel. Ezt nem csinálja meg akárki, eszméletlen akaratot mutattak a fiúk. Köszönöm ezt nekik. Ennél nem is kell több! Mihamarabbi gyógyulást kívánok Herczeg Alexnek, Skoda Zentének, Forrai Félixnek és Tóth Ricsinek, hiányoztak a csapatból nagyon. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek, ne teljen el úgy nap, hogy ne kosarazzanak!”

U14-es Regionális Bajnokság

Vásárhelyi Kosársuli U14/B – Félegyházi TSI/A 30-60

Kosársuli: Kálló-Nagy 8, Bihacsy 7, Kanka 4, Fejes 4, Páska 3, Cseh 2, Nagy 2,

Bálint Erik: Nagyon sok jó védekezésünk volt a mai meccsen, viszont a szerzett labdákból csak nagyon kicsi százalékkal sikerült kosárral befejezni a gyorsindításokat. A lepattanó csatában óriásit küzdve, de fel tudtuk venni a versenyt a sokkal fizikálisabb ellenfelünkkel szemben. Gratulálok a csapatomnak a mutatott játékhoz. Sok sikert a Kiskunfélegyházának!

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...