Nagyot lépett előre a Kosársuli U14/A

Szerző: | nov 27, 2023

Újabb két találkozón lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U14-es A-csapata. A Vásárhelyi Sólymok/A a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia együttese és az Újpest ellen játszott a bajnokság középházában.

Az első összecsapáson a Kiss Lenke ellen csak kevésen múlt a siker Saša Vejinović tanítványainak, ráadásul a legutóbbi derbijüket követően sokkal közelebb kerültek hozzájuk a Sólymok, ha pár perccel tovább tart a mérkőzés, akkor akár győzhettek is volna. Az Újpest ellen már sokkal magabiztosabbak voltak és egyértelmű győzelemmel hagyták el a pályát.

Kiss Lenke KA/A-Vásárhelyi Sólymok/A 74:70 (19:15, 19:20, 17:11, 20:20)
Sólymok: Soós Balázs 27/16, Borus Zala 12/6, Papp Endre 10, Hegyi Valér 7/3, Skoda Zente 5/3, Herczeg Alex 3/3, Tóth Richárd 3, Kanka Dominik 2, Patkós Zénó 1, Őze Botond, Ambrus Attila, Kálló-Nagy Zsombor.

Újpest MT/A – Vásárhelyi Sólymok/A 64:88 (22:19, 16:27, 11:18, 15:24)
Sólymok: Borus Zala 22/6, Papp Endre 20, Hegyi Valér 15/3, Soós Balázs 8, Tóth Richárd 8, Patkós Zénó 4, Skoda Zente 4, Ambrus Attila 4, Őze Botond 3, Herczeg Alex, Kanka Dominik, Forrai Félix. 

Saša Vejinović: Ha jól emlékszem, utoljára a Kiss Lenke csapata ellen vagy húsz ponttal kaptunk ki. Mondhatom, hogy most tudtuk többé-kevésbé, hogy mit játszanak, hova adják az elzárást és nagyon jól sikerült feltalálnunk magunkat. Illetve nagyon szépen küzdöttünk a lepattanókért, hisz ők is, mint általában az ellenfeleink, magasabb szerkezettel álltak fel. A mérkőzés szinte egylabdán múlott. Óriási dicséret azért, hogy a srácok hajszálpontosan megcsinálták az utolsó időkérésen lerajzolt dolgokat, és egy sikeres triplával fejeztük be. A végére sajnos kifutottunk az időből. Újpesti riválisunk ellen nagyon nem tudtunk koncentrálni az elején. Ezt az eredmény is mutatta. Szerencsére összeszedtük magunkat, és pár szép lerohanás után tartottuk a különbséget. Gratulálok a csapatomnak!

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...