Hat meccset játszottak a Kosársuli U11-esei

Szerző: | nov 15, 2023

Összesen hat mérkőzést játszottak a Vásárhelyi Kosársuli U11-es csapatai az előző héten, három győzelmet zsebeltek be. Azonban ennél is fontosabb, hogy látszik a játékukon a folyamatos fejlődés, ráadásul az ifjú kosarasok igencsak eltökélten játszottak.

U11-es bajnokság, B- csoport

Békési Kisgladiátorok-Vásárhelyi Farkaskölykök 53-44
Farkaskölykök: Török 11, Kis 10, Patkós 9, Rákos 7, Fődi 3, Paulik 2, Boták 1, Marton 1, Hegedűs -, Kun-Szabó -, Magna -.

Patkós József: A második fordulón Békésre utaztunk. A mérkőzést jól kezdtük, kihasználtuk az ellenfél hibáit és eredményesek voltak a támadások, így vezetést szereztünk. A második negyedben kissé kapkodósra sikeredett a játék, de sajnos az időkérés se volt hatással a gyerekekre, így fordított az ellenfél. A második félidőben javult a játékunk, 1:1-ellen és csapat szinten is bíztató volt a helyzet. Az utolsó két percben sikerült is felzárkózni 2 pontra, de utána megint jött pár figyelmetlenség, amit az ellenfél megbüntetett. Összességében jó mérkőzés volt, sokat tanultak a kis kosarasok. Reméljük hamarosan visszavághatunk.

Vásárhelyi Farkaskölykök-Lehel Kosársuli 19-53
Farkaskölykök: Török 12, Patkós 2, Kis 2, Fődi 1, Rákos 1, Magna 1, Kun- Szabó -, Marton -, Hegedűs -, Boták -, Paulik -.

Patkós József: Szusszantunk és jött a következő összecsapás egy jóval magasabb szerkezetű csapat ellen. Nagyon sok hibát vétettünk már rögtön az elején, ráadásul az egész mérkőzés alatt csak egy játékosunk tudott magabiztosan dobni. Hiába sikerült az 1:1, vagy befutás vagy támadó lepattanó a dobások rendre kimaradtak. Ez is hozzátett egykeveset ahhoz, hogy rohanós lett a játék, a kapkodás, fáradtságot és hibákat eredményezett részünkről. Az ellenfél meghatározó játékosait pedig nem sikerült megállítani. Az eredménytől függetlenül dicsérni szoktam a csapatot, ha viszontlátom, amiket gyakorlunk, most ez csak az első meccsre szól. Kicsit felemásra sikeredett, de nem csüggedünk! Hajrá Farkaskölykök! Köszönjük azoknak, akik elkísértek minket és szurkoltak!

U11-es bajnokság, C- csoport

VÁSÁRHELYI BÖLÉNYEK -ACS BASCHET STAR ORADEA FEHÉR 42-41
Bölények: Sebők-Dawa 13, Herczeg 13, Fejes 11, Szél 2, Vigh 2, Miskolczi 1, Pontone-Koczka -, Nagy- Sztancsik -,Deák -, Orgovány -, Rajki.

ACS BASCHET STAR ORADEA PIROS FIÚ-VÁSÁRHELYI BÖLÉNYEK 40-39
Bölények: Sebők-Dawa 15, Herczeg 7, Fejes 6, Rajki 3, Orgovány 3, Nagy-Sztancsik 2, Pontone-Koczka 1, Deák 1, Vigh 1, Szél Miskolczi -.

Megyesi Dániel: Két szoros és izgalmas mérkőzést játszottunk. Jól képzett, harcos ellenfeleink ellen fel kellet venni a versenyt. A záró negyedekre mindkét mérkőzésen hátrányból indultunk a hajrába. Jó védekezéssel és gyors kosarakkal tudtunk közelebb jönni ellenfeleinkhez. Az első meccsen nyerni is képesek voltunk a második mérkőzésen viszont éppen hogy alul maradtunk. Gratulálok az ellenfeleinknek, kiváló mérkőzéseket játszottunk.

U11-es bajnokság, D- csoport

Csókay Miklós edző távollétében is két magabiztos győzelmet arattak a Vásárhelyi Mosómedvék. A Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulóiból álló csapat előbb a házigazda szolnokiak, majd a második mérkőzésen a Mezőberényi KK csapata ellen diadalmaskodtak.

Szolnoki Viperák – Vásárhelyi Mosómedvék 35-68

Mosómedvék: Palócz 36, Sas 15, Bartucz 6, Móza 4, Mihály 2, Zsarkó 1, Izer 1, Kerekes 1, Szél 1, Zsigó 1, Tatár, Makrai

Vásárhelyi Mosómedvék – Mezőberényi KK vegyes 73-29

Mosómedvék: Palócz 26, Sas 21, Móza 9, Szél 5, Zsigó 4, Kerekes 3, Bartucz 2, Mihály 2, Izer 1, Tatár, Makrai

Utasi Gábor (megbízott edző): Ma nagyon ügyesen játszottak a lányok és fiúk. Mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobban elsajátítják az emberfogásos védekezést. Támadásban kell még sokat fejlődni, gyorsulni. Azt gondolom 10 évesen ott tartanak, ahol kell. Jó volt látni, hogy élvezik ezt a nagyszerű játékot.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...