Nem bírt a listavezetővel a Kosársuli

Szerző: | okt 27, 2023

Az NB I/B Zöld csoportját hibátlan mérleggel vezető Tiszaújváros otthonában lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Vuk Pavlovic csapatát már az első negyedben mattolta a listavezető, és a végére nagy különbség alakult ki a két együttes között.

Az előző héten a Százhalombattát hosszabbítás után verő Kosársuliból ezúttal Béres mellett a betegséggel bajlódó Borbáth is hiányzott, így kulcsemberét kellett nélkülöznie a vasárhelyi csapatnak.

A Tiszaújváros a Veszprém elleni, szoros első siker óta minden ellenfelét (Békéscsaba, Paks, Győr, Pénzügyőr) simán verte, és ezúttal is bombaerős kerettel, bajnokesélyesként lépett pályára. Ennek megfelelően kezdte a meccset, és nagyon hamar, már az első negyedben el is dőltek a dolgok: 6-0-s kezdés után 8-2-nél ugyan időt kért Vuk Pavlovic, ám a Kosársuli védekezésben nem tudta tartani a hazaiakat, támadásban pedig sokat hibázott, a néha kényszerből dobott triplák pedig nem ültek. A 3. perc elejétől a 9. perc végéig nem sikerült kosarat szerezni, 20-2-nél jött az újabb időkérés, a negyed pedig 21-4-es hazai vezetéssel zárult.

A második negyed volt a legszorosabb a meccsen, méghozzá azért, mert a fiataloknak köszönhetően remekül kezdett a Kosársuli. Bősz két triplája után Balogh és Knyur is betalált, majd Kelemen hármasa a 15. percben visszahozta mínusz tizenegyre a csapatot – 31-20-nál Lekli József döntött úgy, hogy ideje összehívnia a csapatát. Sikerült is megállítani a zárkózást, sőt, jött egy újabb vásárhely rövidzárlat, amit Kocsis, Bán és Kiss kegyetlenül kihasznált. 39-24-ről egy 15-0-s rohammal 54-24-re változott az állás a nagyszünetig, így harmincpontos különbséggel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidőben sem változott a játék képe, sőt, a harmadik negyedben tovább növelte az előnyét a Tiszaújváros. A 23. percben tudott ismét kosarat dobni a Kosársuli, ám olyannyira lendületben maradtak a hazaiak, hogy a harmincból hirtelen negyven lett (66-26, 25. perc). A negyed végén, 75-31-nél kért újra időt Vuk Pavlovic, de továbbra sem ment a játék, 77-30-ról kezdődött az utolsó játékrész.

Itt már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a pontos különbség a végére. A negyed közepén, 90-34-nél Knyur villant, a végén pedig azok a saját nevelésűek kapták meg a lehetőséget, akik eddig kevesebbet voltak pályán a szezonban. A 97-40-es végeredményt Kiss állította be egy triplával.

A Tiszaújvárosból öten is kétszámjegyű pontig jutottak – a legeredményesebb Gáspár lett (19 pont, 9 lepattanó) -, a Kosársuliból csak Bálint (10 pont, 7 lepattanó).


NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-Vásárhelyi Kosársuli 97-40 (21-4, 33-20, 23-6, 20-10)

Tiszaújvárosi Sportcentrum, Játékcsarnok. Vezette: Balogh, Bács, dr. Nagy

Tiszaújváros: Lakatos 5/3, Molnár 3/3, Csák 11/6, Kovács 11, Gáspár 19
Cserék: Bán 16/12, Kocsis 10, Kiss 8/3, Okoh 8, Lakatos 3/3, Czimer 3
Vezetőedző: Lekli József

Kosársuli: Bősz 9/6, Balogh 4, Bálint 10, Pinnyey -, Kelemen 7/3
Cserék: Knyur 7/3, Ocskó 2, Karsai 1, Kass -, Filak -, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic


Vuk Pavlovic: „Gratulálok a Tiszaújvárosnak! Az első negyedben nem tudtuk felvenni a ritmust, nagyon kitoltak minket a kemény védekezésükkel. A második negyedben villantunk egyet, de ezen kívül a Tiszaújváros akarata érvényesült. Rengeteg eladott labdánk volt a jó védekezésük miatt, sokszor kerültünk kiszolgáltatott helyzetbe, ezáltal rossz dobóformát produkáltunk, ez pedig sok gyorsindításos lehetőséget adott az ellenfelünknek. A munka folytatódik, le fogjuk vonni a következtetéseket, hogy javítani tudjunk a játékunkon egyénileg és csapatszinten is.”


Az U20-as csapat 62-35-ös félidő után 112-62-re, magabiztosan nyert, így továbbra is 2. a tabellán. Megyesi dupla-dupláig (19 pont, 14 lepattanó) jutott, és Filak (20), Karsai (15), Ocskó (12), Bereczki (11), Gedai (10), valamint Surinya (10) is legalább tíz pontot szórt.


Folytatás november 4-én, szombaton 18:30-tól hazai pályán a Pécs II. ellen.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...