Nem tudott meglepetést okozni a Kosársuli Fehérváron

Szerző: | okt 14, 2023

Péntek este az NB I/B Zöld csoportjának egyik legnagyobb esélyese, a Dávid Kornél Akadémia vendége volt a Vásárhelyi Kosársuli. Vuk Pavlovic kissé tartalékos, a megszokottnál is fiatalabb csapata egy negyedig tudta tartani a tempót a székesfehérváriakkal, akik végül magabiztosan, nagy fölénnyel győztek.

Az eddig hibátlan DKKA erre a szezonra jelentősen megerősödött, az akadémisták mellett zömében a nagy rutinnal rendelkező, A-csoportot is megjárt játékosok viszik a hátán a csapatot, ráadásul Branislav Dzunic személyében jól ismert, A-csoportos bajnok és Magyar Kupa-győztes edzőjük van. A Kosársuliból ezzel szemben hiányzott a lassacskán visszatérő Kelemen, valamint Béres és Bálint, így megtörtént az, ami még sosem kizárólag 2000 vagy az után született játékosok alkották a meccskeretet, 1-essel senkinek sem kezdődött a születési évszáma. 

A helyzetet nem könnyítette az sem, hogy a felnőttek meccse előtt a keret nagy részét adó U20-asok végletekig kiélezett, az utolsó másodpercekben eldőlő csatát játszottak: a Kosársuli az utolsó negyed elején még tízpontos hátrányban volt, ám innen Knyur és Megyesi vezetésével fordítani tudott, végül 55-53-ra győzött, és továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Jól kezdett a DKKA, négy percnyi játék után már 10-4-re vezetett, időt is kért Vuk Pavlovic. Az A-csoportos bajnoki arannyal és kupagyőzelemmel is rendelkező Tóth Péter kosarai után a tízet súrolta a hazai előny, ám innen Borbáth, Utasi, majd Pinnyey pontjaival másfél perc alatt 6-0-s rohamot ment a Kosársuli, majd a hazai időkérést követően a vezetést is átvette (13-15, 9. perc). A fehérvári gólcsendet Molnár törte meg, és végül néggyel a hazaiak vezettek az első negyed zárásakor (19-15).

Innen pedig új meccs kezdődött. A második negyedtől fogva a DKKA támadásban és védekezésben is ritmust váltott, és lerohanta a becsülettel küzdő, ám sokat hibázó Kosársulit. A nagyszünetben már tizenhat ponttal vezettek a hazaiak (36-20), majd ehhez nyolcat tettek hozzá a harmadik, míg tizenkilencet a negyedik negyedben. A vásárhelyi csapat ezzel szemben kevésszer tudta feltörni a remekül záró fehérvári védelmet, ezáltal kevés pontot szerzett. A vége 83-40-es DKKA-siker lett, amiből hazai oldalon Molnár 21 ponttal, Kuttor dupla-duplával (12 pont, 12 lepattanó) vette ki a részét, míg a saját nevelésű fiataloknak hasznos játékperceket adó Kosársuliból Borbáth 15 pontig jutott. 


NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

Dávid Kornél KA-Vásárhelyi Kosársuli 83-40 (19-15, 17-5, 21-13, 26-7)

Székesfehérvár, MKOSZ edzőközpont. Vezette: Varga-Záray, Földesi, Gombos


DKKA: Tóth 9/6, Szalczgruber Á. 8/3, Kis 8/3, Kuttor 12, Keller 6
Cserék: Molnár 21/9, Szabó 9, Simon 8/6, Somogyfoki 2, Hegedűs -, Szalczgruber Zs. -, Büki –
Vezetőedző: Branislav Dzunic

Kosársuli: Borbáth 15/6, Balogh 2, Kass 2, Pinnyey 8, Megyesi 4
Cserék: Utasi 4, Bősz 3/3, Kruzslicz 2, Knyur -, Filak -, Ocskó -, Bereczki –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: „Gratulálok a Dávid Kornél Akadémiának! Nagyon jó fizikális kosárlabdát játszanak, amivel nem tudtuk tartani a lépést. Vegyes érzéseim vannak. Kevés pontot dobtunk, ami az ellenfelünk kemény védekezésének volt köszönhető. Másrészről elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, nagyot küzdöttünk és úgy gondolom, hogy ma minden tőlünk telhetőt megtettünk. Ilyen erős ellenfél ellen tudunk igazán fejlődni, a nagyarányú vereség ellenére is. A szokásosnál is fiatalabb csapattal játszottunk, minden játékosom előtt le a kalappal. A munka folytatódik, készülünk a jövő hét pénteki hazai mérkőzésünkre.”


Folytatás egy hét múlva, október 20-án a Hódtói Sportcsarnokban az eddig nyeretlen Százhalombatta ellen. 

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...