Nem bírt a Kosársuli a Sopronnal

Szerző: | okt 9, 2023

Vasárnap este a SMAFC vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata az NB I/B Zöld csoportjának 3. fordulójában. Vuk Pavlovic együttese nem tudott partiban lenni a veretlen soproniakkal, az U20-asok viszont értékes győzelmet arattak.

Két legrutinosabb játékosa, Béres és Kelemen nélkül utazott az ország nyugati végébe a Kosársuli, ahol az első két fordulóban magabiztos teljesítményt nyújtó soproniak vártak a csapatra. Farkas Dávid tanítványai a nyitófordulóban a Pénzügyőrt verték 90-77-re, majd az Eger otthonából távoztak nagyon sima, 85-58-as sikerrel. A keretüket a rutinosabb játékosok mellett olyan tehetséges fiatalok alkotják, akik közül többen az A-csoportban is lehetőséget kapnak, Schöll például ott volt a meccskeretben a szombati, Szolnok elleni bajnokin.

A múlt heti, Pénzügyőr elleni sikert követően a Kosársuli igyekezett átmenteni a formát és a jó érzéseket erre a találkozóra, küzdött, ám teljesen más volt a játék képe most, mint akkor. Tóth vezetésével villámgyorsan, 7-0-val kezdtek, Vuk Pavlovic már a második percben időt kért, ám csak a negyed közepén, tízpontos hátránynál sikerült rendezni a sorokat Bősz és Pinnyey triplájával. A támadásban és védekezésben is többfajta variációt előhúzó hazaiak igyekeztek kiszedni a játékból a ponterős Kosársuli-játékosokat, erre pedig nem találta az ellenszert a Vásárhely. TIzenkét pontos hátrányból, 29-17-ről a legjobbkor jött Pinnyey kettese, majd triplája, 29-22-vel zárult az első tíz perc.

A rövid pihenőt követően a Kosársuli hibáit kihasználva ritmust váltott a Sopron, 8-0-val kezdett, ami tizenötre növelte a különbséget. Vuk Pavlovic időt kért, ugyan, és Bálint kosaraival folyamatosan visszatáncolt mínusz tíz környékére a csapat, de a hazaiaktól mindig volt valaki, aki tudott lendíteni egy-egy kosárral a vezetésen. A pontatlanságokkal teli második negyedet követően 48-33-mal vonultak nagyszünetre a felek.

A harmadik negyed elején Bakk pontjaival húsz fölé nőtt a különbség, innen pedig már csak az eredmény kozmetikázásán volt a hangsúly. A Kosársuliban bőven megkapták az esélyt az eddig kevesebbet játszó fiatalok, Ocskó Balázs személyében ráadásul újabb saját nevelésű fiatal debütált a felnőttek között. Ki kell emelni Utasi játékát, hat pontig és két lepattanóig jutott, míg Bősz végül tíz ponttal zárt. 

A harmadik negyed 66-44-gyel végződött, majd ugyan a harminc pontot is átlépte a különbség, a vége 89-63-as, megérdemelt soproni győzelem lett. A meccs legeredményesebbjeként Bálint 20 pontig jutott, Pinnyey pedig 15 pontot szórt.


NB I/B Zöld csoport, 3. forduló:

SMAFC 1860 Soproni Egyetem-Vásárhelyi Kosársuli 89-63 (29-22, 19-11, 18-11, 23-19)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok. Vezette: Esztergályos, dr. Popgyákunik, Kiss
Sopron: Csátaljay 8/6, Tóth 15/3, Rátvay 12/6, Bakk 11, Schöll 11
Cserék: Bőhm 10, Réti 6, Soós 5/3, Keller 5/3, Tallós 4, Mándity 2, Kovács –
Vezetőedző: Farkas Dávid

Kosársuli: Borbáth 2, Knyur -, Pinnyey 15/9, Balogh 3, Bálint 20/6
Cserék: Bősz 10/6, Utasi 6, Kass 3/3, Megyesi 2, Ocskó 2, Filak –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: „Gratulálok a Sopronnak, nagyon jó mérkőzést játszottak. Számítottunk arra, hogy használni fogják a magasságbeli fölényüket és azt, hogy többfajta ötössel tudnak játszani ellenünk. Mi ehhez nagyon sokszor nem tudtunk alkalmazkodni, illetve a többféle védekezési variációjuk kicsit összezavart minket. Ez az, amiben fejlődnünk kell: hogy rutint szerezzünk, hogy ezeket a szituációkat felismerjük. Bízom benne, hogy az, ha a következő hetekben ezeken túljutunk, gyakorolni fogunk, fejlődni fogunk, esetleg idegenbeli győzelmet fog érni. Még egyszer gratulálok a Sopronnak, nagyon jól játszottak, további sok sikert kívánok nekik!”

Az U20-as csapat az első negyed első felét töltötte hátrányban, onnan átvette a vezetést, és 58-46-os félidő után végül 93-88-ra nyert. A legeredményesebb vásárhelyi játékos Bősz lett a 19 pontjával, de Knyur, Megyesi, a sérüléséből visszatérő Karsai, valamint Filak is kétszámjegyű pontig jutott.


Folytatás egy hét múlva pénteken, október 13-án a Dávid Kornél Akadémia otthonában. 

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...