Sajátnevelésű fiatalokra épít a Kosársuli

Szerző: | szept 6, 2023

Megkezdte a felkészülést az NB/I B Zöld csoportos bajnokságra a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgáknál eseménydús volt a nyár, ketten is távoztak a keretből, ugyanakkor egy nagy rutinnal rendelkező, korábban már a csapatnál játszó kosaras térhet vissza az alakulathoz.

Vuk Pavlovic csapata augusztus elején kezdte meg a felkészülést. Továbbra is cél, hogy a saját nevelésű játékosokra építve alakítsanak ki egy jól küzdő, a szurkolóknak is rokonszenvesen játszó gárdát – mondta Szabó Attila, az egyesület elnöke. A sportvezető a fontosabb változások között említette, hogy sok Hódmezővásárhelyen töltött év után a Varga testvérek – Zalán és Ákos – a Zöld csoportba frissen feljutó Békéscsaba csapatához igazoltak. Egyúttal megköszönte az eddigi játékukat, kiemelve, hogy az elmúlt évek jó szerepléséből oroszlánrészt vállaltak. Jó hír ugyanakkor, hogy az érkező oldalon Béres Nándor neve olvasható, aki hosszas sérülés után térhet vissza a Hódtói Sportcsarnokba. Személyében egy rendkívül intelligens, jó hozzáállású, igazi csapatjátékosnak számító sportoló érkezik. 

Szabó Attila kiemelte, hogy a fiatalok közül az előző szezonban már többször ragyogó teljesítményt nyújtó Borbáth Balázs mellett Balogh László is náluk vág neki az idénynek. Mellettük a csapat szívének számító Bálint Erikkel és a 3×3-as kosárlabdában válogatott Kelemen Balázzsal találkozhatnak majd a nézők a mérkőzéseken, csakúgy, mint a nagy szívvel játszó Pinnyeyvel és Kass-sal. Hozzájuk csatlakoznak azok a fiatalok, akik nagy elánnal vetették bele magukat a munkába, közülük többek már letették a névjegyüket az NB I-ben. Bősz, Karsai, Knyur és Megyesi neve már ismerős lehet a tudósításokból. Hozzájuk Kruzslicz Alex csatlakozhat, és még több más tehetséges helyi játékos is előreléphet a szezon folyamán. 

A Kosársuli vezetője szólt arról is, hogy támogatói fronton is történtek változások: az eddig névadószponzor Bodrogi Bau Kft. kisebb támogatóként továbbra is segíti a Kosársuli céljai elérését.

Mellettük a Hódkertész Kft. állt az egyesület mellé, a két cég együttes segítsége arra lehet elég, hogy Bálinték teljesíteni tudják a következő szezont. Ugyanakkor így sem lesz könnyű éve a vásárhelyi kosarasoknak, hiszen az idei, gazdaságilag kihívásokkal teli évben a jelenlegi büdzsét látva a céljuk a bennmaradás. Kiemelte ugyanakkor, hogy jelenleg is tárgyalásokat folytatnak más szponzorok bevonására, valamint továbbiak jelentkezését is várják.

Elfogyott a Kosársuli, a Békéscsaba nyerte a rangadót

Elfogyott a Kosársuli, a Békéscsaba nyerte a rangadót

A Békéscsabai KK-t fogadta pénteken este a Hódtói Sportcsarnokban a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoport 12. fordulójának rangadóján remekül kezdett az év utolsó hazai meccsét játszó vásárhelyi csapat, ám Vuk Pavlovic együttese fordítani tudott, és győzelemmel...

Búcsúzott a Kosársuli a kupától, fontos bajnoki vár rá

Búcsúzott a Kosársuli a kupától, fontos bajnoki vár rá

Kedd este a Cegléd otthonában játszott a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében a Vásárhelyi Kosársuli. A sérülésektől nehezített csapat nem tudta tartani a lépést az egy osztállyal feljebb szereplő hazaiakkal, de a fiatalok becsülettel végigküzdötték a meccset, a figyelem pedig...

Adománygyűjtés a Kosársuli meccsén

Adománygyűjtés a Kosársuli meccsén

Most pénteken, december 8-án este 18:30-tól rendezik meg a Vásárhelyi Kosársuli Békéscsabai KK elleni rangadóját a Hódtói Sportcsarnokban. Ezúttal azonban nem csak a mérkőzés miatt lesz fontos ott lenni az eseményen, mivel adománygyűjtést szerveznek, mellyel a...