A Békéscsabával játszik rangadót hazai pályán a Kosársuli

Szerző: | okt 16, 2024

Pénteken elkezdődik a 4. forduló az NB I/B Zöld csoportjában. A Vásárhelyi Kosársuli férfi felnőttcsapata ismét hazai környezetben lép pályára, a Békéscsaba érkezik a Hódtói Sportcsarnokba.

A mindig parázs hangulatú dél-alföldi rangadót felemás előjelekkel várja a két együttes. A Kosársuli a Dunaharaszti elleni mínusz harminc után remek utolsó negyeddel legyőzte a Győrt, majd a 83-75-ös vereség ellenére biztató játékot mutatott Veszprémben, és egyre inkább összeállni látszik a saját nevelésű fiatalokra épülő keret.

A Békéscsaba ezzel szemben az egyetlen csapat a bajnokságban, amelyiknek három fordulót követően még nincs győzelme. Az első körben az utolsó negyed okozta a vesztüket a Tiszaújvárossal szemben, majd szoros meccsen kaptak ki Egerben, legutóbb pedig a Nagykőröstől kaptak ki 87-66-ra.

Az előző szezon végén kiharcolta a bennmaradást a Békéscsaba, majd nyáron új korszak kezdődött. Többen, így a korábban évekig Vásárhelyen játszó Varga testvérek is elhagyták az együttest, és a vezetőedzői poszton is változás történt: a korábbi vásárhelyi edző és csapatkapitány, Vuk Pavlovic helyét Gura Norbert, a klub legendája, egykori játékosa és utánpótlásedzője vette át. A keretet a néhány rutinosabb játékos (Vágvölgyi, Balog, Szarvas, Hajdu, Cvijin vagy épp a Kosársulinál is megfordult Kovács József) mellett a saját nevelésű fiatalokra építik, a Nagykőrös ellen például debütált a teljes NB I egyik, ha nem a legfiatalabb játékosa, a 2009-es születésű Botta-Dukát Károly.

Szeptember elején, a Lucifer Kupán már találkozott egymással a két csapat, azt a felkészülési meccset hosszabbítás után a Kosársuli nyerte 84-80-ra. Ezúttal is összeszokott, jó játékra lesz szükség a győzelemhez Saša Vejinović alakulatától. Egy biztos: remek hangulat várható, hiszen a vásárhelyi közönséghez most is szép számban csatlakozni fognak a békéscsabai szurkolók.

A Vásárhelyi Kosársuli–Békéscsaba mérkőzés október 18-án, pénteken 18:30-kor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. Előtte, 15:30-tól az U21-esek is összecsapnak. A mérkőzés rendezését a Hódkertész Kft. és a Scrub Daddy támogatja. A Scrub Daddy jóvoltából a félidőben büntetődobó-versenyt tartunk, ahol értékes ajándékokat lehet nyerni!

Az egyik bajnokesélyes otthonában folytatja a Kosársuli

Az egyik bajnokesélyes otthonában folytatja a Kosársuli

Szombaton a Veszprém vendégeként lép pályára az NB I/B Zöld csoportjának 3. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli férfi felnőttcsapata. Saša Vejinović együttesének nem lesz könnyű dolga, hiszen a veszprémieké a bajnokság egyik legerősebb kerete. Mindkét csapat három...

U16: elveszítette első főtáblás meccsét a csapat

U16: elveszítette első főtáblás meccsét a csapat

A Baja ellen kezdte meg a szereplését a főtáblán a Vásárhelyi Kosársuli U16-os csapata. Bonifert Domonkos tanítványai közül mindössze három percet tudott a pályán tölteni a csapat egyik kulcsjátékosa, Utasi Gergő, és ez, valamint a bajaiak remek lepattanózása...