Nehézségek között, idegenben kezdi a szezont a Kosársuli

Szerző: | szept 26, 2024

Szombaton elkezdi a 2024/25-ös szezont a Vásárhelyi Kosársuli férfi felnőttcsapata. Az NB I/B Zöld csoportjának első fordulójában a Dunaharaszti otthonában lép pályára Saša Vejinović együttese, ám egyelőre kérdés, hogy pontosan mik lehetnek a célok a bajnokságra.

A várakozásokról és a jelenlegi helyzetről a Kosársuli elnöke, Szabó Attila nyilatkozott.

A felnőttcsapatunk 100%-on pörög, és kész a bajnoki rajtra. Ebben az évben még fiatalabb csapattal vágunk neki a bajnokságnak. 11 saját nevelésű vásárhelyi játékos van a keretben, ebből adódik, hogy ebben a szezonban sokat kell tanulni, fejlődni a gárdának, de ez az egyesületünk fő céljával megegyezik. Ennek megfelelően az idei évben nem a feljutás, hanem a minél jobb helytállás a cél” – mondta Szabó Attila, hozzátéve, hogy több megoldásra váró feladat is nehezíti az egyesületi életet.

„Nagy nehézséget jelent számunkra, hogy az egyre növekvő szövetségi elvárásoknak megfeleljünk, az NB I-es státusz sok követelménnyel, ezzel együtt egyre több kiadással is jár. Ahhoz, hogy továbbra is tartani tudjuk az NB I-es tagságunkat, még sokat kell dolgoznunk, és hálásnak lenni annak a három nagy cégnek, aki azonosulni tud az elveinkkel, és meglátja bennünk a pozitív értéket. A Bodrogi Bau, a Hódkertész és a Scrub Daddy támogatásával (és a Tao támogatásból) az utánpótlás teljes egészében biztosított, de az NB I-es felnőttcsapatunk versenyeztetésének is jelentős része rendelkezésünkre áll, viszont vannak még olyan komoly kiadásokat jelentő tételek, amire jelenleg még nincs fedezetünk. A három cég támogatása nélkül nem tudnánk működni, nagyon nagyra értékeljük, hogy mellettünk vannak, de látni kell azt is, hogy ez nagy eredmények eléréséhez még nem elegendő. A fejlődés hosszú folyamat, de a pályán kell kezdenünk, és elérni azt, hogy még több szimpatizánsunk legyen. Bízom benne, hogy ezekre a fiatal vásárhelyi játékosokra minden nézőnk büszke lesz, és értékeli a hozzáállásukat, küzdeni tudásukat!”

Hasonlóan pozitívan tekint a saját nevelésű játékosok szerepeltetésére Saša Vejinović vezetőedző is. A csapat elvégezte a kemény munkát a felkészülés során, így magabiztosan várhatja a kezdést. Nyáron voltak változások a keretben, most csatlakozott a felnőttekhez az utánpótlásból Nagy Noel, aki a Kosársuli tehetséggondozó programjában, a Junior Coaching Programban is részt vett. Uroš Rosić viszont a Piros csoportos Kaposvárhoz igazolt, az ő távozása viszont nagy érvágás lesz.

„Szinte tüskéken ülve vártuk, hogy elkezdődjön a szezon! Az első naptól keményen edzenek a fiúk. A legszebb számomra az, hogy szinte mindenki hazai nevelésű fiatal, bizonyítani vágyó játékos! Úgy érzem, ha türelmesek vagyunk a helyzettel, előbb-utóbb be fog érni a munka, és kivesszük belőle, amit beleraktunk” – fogalmazott Saša Vejinović.

Az első ellenfél az előző szezonban 7. helyen záró Dunaharaszti lesz. Ughy Albert együttesében több változás is történt nyáron, ám egyelőre nehéz felmérni, melyik együttes milyen játékerőt képviselhet a szezonban.

Egy biztos: a szezon első meccsét szeptember 28-án, szombaton 16 órátol játssza a Kosársuli a Dunaharaszti Sportcsarnokban. Előtte, 13 órától az U21-es csapat is pályára lép.

Az első hazai mérkőzésen, október 4-én, pénteken 18:30-tól a Győrt fogadjuk a Hódtói Sportcsarnokban. A találkozó megrendezését a Hódkertész Kft. támogatja.

Nem jutott főtáblára a Kosársuli juniorcsapata

Nem jutott főtáblára a Kosársuli juniorcsapata

Szeptember 21-én és 22-én Budapesten lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli juniorcsapata az országos bajnokság selejtezőjében. Bálint Erik együttesének célja a főtáblára jutás volt, ám a Kaposvár elleni, szoros első meccset követően nem sikerült győzelmet szerezni a...

Főtáblára jutott a Kosársuli U14!

Főtáblára jutott a Kosársuli U14!

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is sikerrel vette a selejtezőt a Vásárhelyi Kosársuli U14-es csapata, a Sólymok. Utasi Gábor együttese hétvégén a Hódtói Sportcsarnokban játszotta a serdülőbajnokság selejtezőjének E csoportját, ahol az Óbudai Kaszások, a Sopron,...

A sikeres selejtező után a főtábláért játszik a Kosársuli U16

A sikeres selejtező után a főtábláért játszik a Kosársuli U16

Szombaton és vasárnap előselejtező tornán vett részt Békéscsabán a Vásárhelyi Kosársuli U16-os csapata. Ellenfeleink a Nyíregyházi Sportcentrum, a Göd és a Békéscsaba csapatai voltak. Bonifert Domonkos legénysége így hamarosan a főtáblára jutásért küzdhet. Vásárhelyi...