Az egyik bajnokesélyes otthonában folytatja a Kosársuli

Szerző: | okt 11, 2024

Szombaton a Veszprém vendégeként lép pályára az NB I/B Zöld csoportjának 3. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli férfi felnőttcsapata. Saša Vejinović együttesének nem lesz könnyű dolga, hiszen a veszprémieké a bajnokság egyik legerősebb kerete.

Mindkét csapat három mérkőzést játszott le eddig a 2024/25-ös szezonból. A Kosársuli a Dunaharaszti elleni, nagyarányú vereséget követően javítani tudott a bajnokságban, hiszen remek utolsó negyeddel simán verte a Hódtói Sportcsarnokban a Győrt, majd szoros vereséget szenvedett a Hepp Kupában a Nagykőröstől – úgy, hogy a megszokottnál is nagyobb szerepet kaptak a saját nevelésű fiatalok, akik bizonyították: lehet rájuk számítani.

A Veszprém kezdésként kiütötte odahaza az Egert (100-47), majd a bajnokság nagy rangadóján 72-61-re kikapott Tiszaújvárosban. A kupában sikerült a javítást, 86-72-re nyertek kedd este Győrben.

Alex Geddes kerete szinte teljesen kicserélődött nyáron, így abból a csapatból mindössze Vukasin Krkljes és Scheff Milán maradt hírvivőnek, amelyikkel az előző szezon rájátszásában óriási csatát vívott a Kosársuli – a negyeddöntőben örökké emlékezetes meccset játszott a két csapat a Hódtóiban, kétszeri hosszabbítás után a vendégek nyertek, majd végül a Kosársuli az 5., a Veszprém a 4. helyen zárta az idényt.

A jelenlegi, nagyon fiatal veszprémi együttes legkiemelkedőbb játékosa az amerikai légiós, Michael Dupree, aki Ausztráliából érkezett. Mellette a fiatal magyar játékosokra, így Polster Attilára, Sáfrán Botondra vagy épp Kiss Dominikra is érdemes lesz odafigyelni.

Ezzel szemben a Kosársuli előnye az összeszokottság lehet, és bátor játékkal sikerülhet meglepetést okozni.

A Veszprém–Vásárhelyi Kosársuli mérkőzés október 12-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Előtte, 15 órától az U21-esek is összecsapnak.

U16: elveszítette első főtáblás meccsét a csapat

U16: elveszítette első főtáblás meccsét a csapat

A Baja ellen kezdte meg a szereplését a főtáblán a Vásárhelyi Kosársuli U16-os csapata. Bonifert Domonkos tanítványai közül mindössze három percet tudott a pályán tölteni a csapat egyik kulcsjátékosa, Utasi Gergő, és ez, valamint a bajaiak remek lepattanózása...