100 pont fölé jutott, idegenben nyert a Kosársuli

Szerző: | ápr 22, 2024

Vasárnap este a Dunaharaszti otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport 5-8. helyéért zajló küzdelmeinek első meccsén. Saša Vejinović csapata kosarakban gazdag meccsen győzött, és végül kilencpontos előnyt szerzett a jövő vasárnapi hazai visszavágóra.

A DMTK az alapszakasz utolsó pillanatában került a felsőházi rájátszásba, a negyeddöntőben viszont alulmaradt a Dávid Kornél Akadémiával szemben. A korábban játékosként Vásárhelyen is megfordult Ughy Albert együttesét kétszer is sikerült legyőznie a Kosársulinak a szezonban: novemberben 85-71-re idegenben, míg februárban 72-59-re hazai pályán, a Hódtóiban.

A csapat célja a Veszprém elleni vereségek után az 5. hely megszerzése, aminek eléréséért a kuparendszerű párharc továbbjutója a Nagykőrös-Győr párharc győztesével játszhat majd a következő körben. Az első állomás a mostani meccs volt, ami jó alapot jelentett a folytatáshoz.

Jobban kezdett és az első negyedet végigvezette a DMTK. Az első négy percben mind az öt kezdőjátékosuk feliratkozott a pontszerzők listájára, a többet is hibázó Kosársuliból viszont csak Rosic talált a gyűrűbe, így hamar jött Saša Vejinović időkérése (13-5, 5. perc). A negyed második felére sikerült rendezni a sorokat, Balogh zsákolása után Rosic és Borbáth is szórt egy-egy triplát, Balogh kosara után pedig már Ughy Albert hívta össze csapatát egy rövid taktikai szünetre (20-19, 8. perc). A negyed vége leginkább Boinitzer pontjairól szólt, így a hazaiak tartották az előnyüket (25-23).

A második negyed elején, a 12. percben Balogh közelije után átvette a vezetést a Kosársuli (27-28), ám nem sikerült huzamosabb ideig őrizni az előnyt. A negyed közepi pontesőből többnyire Imolaynak köszönhetően a Dunaharaszti jött ki jobban, Saša Vejinović időkérése után viszont ismét felzárkózott a csapat, és a hatpontos hátrányt gyorsan sikerült eltüntetni – a 18. percben ismét a vásárhelyieknél volt az előny (44-46). Amikor már úgy tűnt, hogy teljesen meccsnullról, egyenlőről mennek pihenni a csapatok a nagyszünetre, jött Rosic, akinek a félidőt lezáró triplája lélektani szempontból a legjobbkor jött a Kosársuli számára (48-51).

Ezt sikerült is kihasználni a fordulást követően. Orgona és Borbáth hármasa nyitotta a harmadik negyedet (50-57, 22. perc), majd Orgona közelijénél már tíz pont fölé nőtt a vásárhelyi vezetés (52-63, 23. perc). Innen igyekezett zárkózni a Dunaharaszti, ám mindig volt valaki a Kosársuli-játékosok közül, aki a legfontosabb pillanatokban továbblendítette a csapatot támadásban. A 25. perc végén Kelemen, bő két perccel később Rosic dobott triplát, és utóbbi megtette ezt a 29. perc elején is (72-81). A játékrész végén ismét közelebb lépett a DMTK, ám Knyur hármasa méltó módon zárta le ezt a tíz percet (76-86).

A tízpontos előnnyel jól gazdálkodott a Kosársuli, és helyenként látványos megoldásokkal sikerült tartani az előnyt. Balogh újabb zsákolása, majd Rosic triplája tizenhétre növelte a különbséget (79-96, 33. perc), és bár innen a hajrában feljebb tudott zárkózni a Kosársuli hibáit kihasználó Dunaharaszti, a vásárhelyi győzelem nem forgott kockán. A meccset Imolay hármasa zárta le, beállítva ezzel a 107-98-as Kosársuli-sikert jelentő végeredményt.

A Kosársuliból Rosic kis híján tripla-dupláig jutott, 30 ponttal, 18 lepattanóval és 9 assziszttal zárt, míg a DMTK legponterősebbje a 27-ig jutó Boinitzer volt.

NB I/B Zöld csoport, helyosztók az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:

Dunaharaszti MTK-Vásárhelyi Kosársuli 98-107 (25-23, 23-28, 28-35, 22-21)

Dunaharaszti Sportcsarnok. Vezette: Rózsavölgyi, Hervay, Pécsi

Dunaharaszti: Simonics O. 19/3, Imolay 19/9, Boinitzer 27/6, Joó 12/3, Rozs 14
Cserék: Bocsárdi 2, Fekete 2, Simonics L. -, Szatmári –
Vezetőedző: Ughy Albert

Kosársuli: Rosic 30/21, Borbáth 9/9, Balogh 15, Bálint 22, Orgona 12/6
Cserék: Kelemen 8/6, Knyur 5/3, Bősz 3/3, Pinnyey 3
Vezetőedző: Saša Vejinović

Saša Vejinović: „Tudtuk, hogy egy nagyon kellemetlen zónavédekezéssel fog várni minket a Dunaharaszti, ennek ellenére eleinte akadtak problémáink támadásban. Később, ahogyan a külső dobásaink pontosabbá váltak, úgy jött meg a harci kedvünk, nagyon szép megoldásokat találtak a fiúk és egy egész jó kis mérkőzésen sikerült felülkerekednünk a hazai csapaton. Készülünk a második meccsre!”

A második mérkőzés rendhagyó módon jövő vasárnap, április 28-án, vasárnap 18:30-tól lesz a Hódtói Sportcsarnokban. A mérkőzés megrendezését a Hódkertész Kft. támogatja. Várunk mindenkit szeretettel!

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...