Zsinórban 7! Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

Szerző: | febr 24, 2024

A Dunaharaszti MTK ellen lépett pályára péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor és Saša Vejinović fantasztikus formában lévő együttese végig kontrollálta a közvetlen rivális elleni meccset, és újabb nagyon fontos sikert aratott.

Az utóbbi hetek zsinórban érkező győzelmeit követően a 7/7-re készült a Kosársuli, hiszen az NB I/B Zöld csoportjában az előző hat találkozóján nem talált legyőzőre a vásárhelyi csapat. A 7. megakadályozásában a tabellán azonos mérleggel, 10 győzelemmel és 10 vereséggel álló Dunaharaszti játszhatott főszerepet ellenfélként. A korábban Vásárhelyen is játszó Ughy Albert gárdája szintén jó formában várta a meccset, hiszen előző öt bajnokijából négyet megnyert, és mindössze a Nagykőröstől kapott ki szoros csatában.

A Kosársuliban ezúttal betegség miatt nem kapott sok játéklehetőséget Kelemen, valamint az a Bálint sem, aki az első félidőben extrán játszott és rendesen megszórta magát. A kezdőben kapott helyet Pinnyey, aki abszolút élt a bizalommal, bár a 34. percben fájó és megdagadt bokával ment le a pályáról.

Parádésan kezdett a vásárhelyi csapat, Rosic kosarai és Pinnyey triplája után, 7-0-nál már a 2. perc végén időt kért Ughy Albert. Ezt követően Rozsnak köszönhetően sikerült feljebb zárkózni, sőt, az 5. percben egyenlíteni is (10-10 Joó pontjait követően), ám innentől fogva egyszer sem érte utol a Kosársulit a DMTK. 13-12-es állásról Bálint vezetésével jött egy 8-0-s roham (21-13), az előnyt pedig sikerült is megőrizni a negyed végéig (25-18).

A végig kemény, agresszív játékot, helyenként ebből adódóan pontatlan támadójátékot hozó találkozón a védekezés dominált a Kosársuli javára. A második negyed első felében, Orgona pontjai és Bősz közelije után először nyúlt tíz fölé a különbség (jött is a vendégidőkérés 34-23-nál a 16. percben), ami csak tovább nőtt – Borbáth büntetői 15-4-es sorozatot zártak le. 42-25-ről kissé megnyugodhatott a szépszámú, jó hangulatot adó hazai közönség, még úgy is, hogy picit közelebb jött a DMTK a nagyszünetre (42-29).

A félidei pihenőt követően masszívabb tempóra kapcsolt a Dunaharaszti, Rozs és Joó zárkóztatta a csapatot. Időt kellett kérnie Utasi Gábornak, ám ez nem állította meg a pillanatnyi megingást, ami egészen odáig vezetett, hogy Pafféri triplájánál veszélyes közelségbe értek a vendégek (47-41, 25. perc). Innen Orgona triplája, majd Balogh szokásos zsákolása rángatta ki a Kosársulit, az i-re a pontot pedig Rosic tette fel egy triplával és egy kettessel. A 11-2-es széria ezáltal tizenöt pontos hazai előnyt állított vissza a harmadik negyed végére (58-43).

Ahol aztán a sérüléséig előbb Pinnyey volt elemében, majd megint Joó és Pafféri zárkóztatta a DMTK-t. A Kosársuliból azonban mindig volt valaki, aki egy-egy jó megmozdulással kirángatta a nehezebb pillanatokból a csapatot – hol jó védekezéssel, hol kosárral, hol fontos passzal. A hajrában nem tudott veszélyt jelentő közelségbe érni a Dunaharaszti, hiszen bár a Kosársuli támadójátéka döcögött olykor, a védelem jól muzsikált. A 72-59-es végeredményt jelentő büntetőket Borbáth dobta be.

A Kosársuli az újabb győzelmével immár az első ötöt ostromolja. A csapat legeredményesebbje ezúttal a 19 pontig jutó Rosic lett.

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Dunaharaszti MTK 72-59 (25-18, 17-11, 16-14, 14-16)

Hódtói Sportcsarnok, 520 néző. Vezette: dr. Varga, Drenyovszki, dr. Danka

Kosársuli: Rosic 19/6, Borbáth 9, Balogh 2, Pinnyey 9/3, Orgona 18/9
Cserék: Bálint 11/3, Bősz 2, Kass 2, Kelemen -, Knyur –
Edzőpáros: Utasi Gábo, Saša Vejinović

DMTK: Pafférfi 14/12, Simonics O. 2, Boinitzer 6, Rozs 10, Joó 23/3
Cserék: Imolay 4, Fekete -, Simonics L. -,
Vezetőedző: Ughy Albert

Utasi Gábor: „Nagyon fizikális mérkőzésen vagyunk túl. A győzelmünket annak köszönhetjük, hogy sikerült védekezésben felülkerekedni ellenfelünkön. A támadásunk időnként döcögött, de védőoldalon tudtuk kompenzálni. Gratulálok a fiúknak a zsinórban 7. győzelemhez!”

Ughy Albert: „Gratulálok a hazai csapatnak, a meccs összképét nézve teljesen megérdemelten nyertek! Sajnos az első félidőben a védekezésünk teljes káosz volt, a támadásunk pedig az egész meccsen nagyon passzív volt. Nem voltunk kellően agresszívak a saját játékunkból, úgyhogy végig futottunk az eredmény után. A jobb csapat győzött. Szeretném elmondani, hogy az utolsó 4-5 játékvezetői ítéletet nem értettem – agresszív, kemény, de végletekig sportszerű meccs volt, teljesen felfoghatatlan, hogy erre mi szükség volt.”


A felnőttek meccse előtt az U20-asok is pályára léptek. A Kosársuli a hajrá elején visszazárkózott a félidőben 52-39-re vezető vendégekhez, ám a listavezető DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya a páros negyedeket uralta, és végül 89-74-re nyert. A Kosársuli továbbra is 3. a tabellán.

Folytatás március 2-án, az Eger vendégeként.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...