Búcsúzott a Kosársuli a kupától, fontos bajnoki vár rá

Szerző: | dec 6, 2023

Kedd este a Cegléd otthonában játszott a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében a Vásárhelyi Kosársuli. A sérülésektől nehezített csapat nem tudta tartani a lépést az egy osztállyal feljebb szereplő hazaiakkal, de a fiatalok becsülettel végigküzdötték a meccset, a figyelem pedig a pénteki, Békéscsaba elleni, nagyon fontos hazai rangadóra szegeződhet.

A Piros csoport 9. helyén álló ceglédiek szinte teljes kerettel fogadták a Kelemen, Knyur és Pinnyey nélkül utazó Kosársulit, így csak az volt a kérdés, a vásárhelyi csapatnak sikerül-e meglepetést szereznie. Ez helyenként megtörtént: az első negyed első felében voltak szoros periódusok, a harmadik negyedet pedig meg tudta nyerni a Kosársuli, ám a Cegléd sikere nem forgott kockán.

53-31-es félidő után a végjátékban nyílt az olló, a lefújás pillanatában 106-58 állt az eredményjelzőn. A Kosársuliban mindenki megkapta a játéklehetőséget, a keret legfiatalabbjai is pályára léptek, így Bereczki, Lehoczki és Ocskó is. A csapat legeredményesebbje a 19 pontig jutó Borbáth volt.

Hepp Kupa, nyolcaddöntő:

Ceglédi KE-Vásárhelyi Kosársuli 106-58 (30-16, 23-15, 15-17, 38-10)

Cegléd, Gál József Sportcsarnok. Vezette: Varga-Záray, dr. Varga, Borgula

Cegléd: Herendic 4, Dragasevic 11/3, Kertész 4, Csaba 15, Berkics 4
Csere: Velkey 23/15, Krkljes V. 13/6, Zsók 13, Horváth Á. 8/3, Fodor 6
Vezetőedző: Sértő Ádám

Kosársuli: Borbáth 19, Bálint 14/3, Balogh 9, Filak -, Megyesi 5/3
Csere: Kass 4, Bősz 4, Lehoczki 3, Ocskó -, Bereczki –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Sasa Vejinovic

Utasi Gábor: „A mai mérkőzésnek nem mi voltunk az esélyesei, de így, hogy a fél csapat lebetegedett, az is nagy dolog, hogy ki tudtunk állni tízen a meccsre. Viszont azok, akik ott voltak, az utolsó pillanatig hajtottak. Ma ez a tisztes helytállásra volt elég. A Ceglédnek további sok sikert kívánok a Hepp Kupában!”


A Kosársulira nem vár sok pihenő, hiszen pénteken 18:30-tól jön a Békéscsaba elleni rangadó a Hódtói Sportcsarnokban, ami az utolsó hazai találkozó lesz 2023-ban a csapat számára.

A mérkőzésnek komoly tétje van: a két csapat azonos, 4-7-es mérleggel áll a tabella 10., illetve 11. helyén. Külön pikantériát ad, hogy a legutóbbi találkozás alkalmával, a Hepp Kupában sikerült kiejteni a csabai együttest, és az volt Vuk Pavlovic vezetőedző utolsó meccse a Kosársuli kispadján – ma már a békéscsabaiakat irányítja.

Az edzőváltás óta egyébként két győzelem és két vereség a mérlegük: mind a négy találkozójukat odahaza játszották, a Sopront és a Pénzügyőrt legyőzték, a Pakstól és a Győrtől kikaptak.

A mérkőzés nem csak a pályán lévő játék miatt lesz fontos, hiszen a Kosársuli adománygyűjtést szervez – a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretetdoboz jótékonysági akciójához csatlakozunk pénzadománygyűjtéssel. Minden részlet ide kattintva olvasható. Várjuk a szurkolókat, segítsük együtt a rászorulókat!

A mérkőzés 2023. december 8-án, pénteken 18:30-kor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. Előtte az U20-asok játszanak 15:45-től. A találkozót a Kosársuli a Hódkertész Kft. támogatásával rendezi meg.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...