Győzelmek az U12-es bajnokságban

Szerző: | okt 18, 2023

A múlt hétvégén a Vásárhelyi Kosársuli U12-es csapatai is megkezdték szereplésüket. A Sólymok és a Palánták egyaránt sikerekkel zárták a küzdelmeket. Noha mindkét gárda begyűjtött egy-egy vereséget is, a jövő szempontjából rengeteg fontos tapasztalatot gyűjtöttek.

U12-es bajnokság, A-csoport

Vásárhelyi Sólymok-SZEDEÁK Ezüstrókák 22-70
Sólymok: Bíró 9, Sebők-Dawa 4, Herczeg 3, Sas 2, Fülöp 2, Grochulski 2, Fejes -, Rácz -, Palócz -. 

Vásárhelyi Sólymok – Lehel Kosársuli 57-42
Sólymok: Bíró 16, Grochulski 9, Palócz 9, Sas 7, Fejes 6, Sebők-Dawa 5, Rácz 3, Herczeg 1, Fülöp, Sipos -.

Czibere Zoltán: „Betegség és családi okok miatt több meghatározó játékosunk is hiányzott a mai napon. Az első mérkőzésen a kelleténél jobban izgultunk és egy nagyon erős szegedi csapattal találkoztunk, akik kíméletlenül kihasználták a hibáinkat és nyertek ellenünk. A második mérkőzésen a duplázó Lehel Kosársuli ellen extázisban játszott az egész csapat, és óriásit javulva mind támadásban, mind védekezésben sikerült megnyernünk a mérkőzést. Külön kiemelném Fejes Ferencet, aki betegen is vállalta a játékot és nagyon sokat tett hozzá a győzelemhez! Gratulálok a csapatomnak!”

U12-es bajnokság, E-csoport

Vásárhelyi Palánták – Szegedi Bulldogok 31-32 (6-6,7-12,7-8,11-6)
Palánták: Balog 9, Mihály M. 6, Ambrus 6, Barta 3, Kálmán 3, Szőke 2, Horváth 2, Kovács-, Angyal-, Illikmann-, Kun-Szabó-, Apró-.

Szöginé Kotormán Zsuzsanna: „A bajnoki év első fordulóján sajnos nem a jó játék volt a jellemző. Nemcsak a kevés dobott pont, hanem a játék felfogása sem volt megfelelő. Álmosan kezdtünk, pontatlan dobások jellemezték játékunkat. A mérkőzés véghajrájában lehetőségünk volt a győzelem megszerzésére, de sajnos nem koncentráltunk megfelelően, így az ellenfél örülhetett az egypontos győzelemnek.”

JUMP BASCHET TIMISOARA vegyes – Vásárhelyi Palánták 9-32 (0-8,2-12,6-4,1-8)
Palánták: Mihály M. 7, Balog 5, Ambrus 5, Kovács 4, Angyal 4, Mihály I. 3, Szőke 2, Illikmann 2, Barta-, Kálmán-, Horváth-, Papp-.

Szöginé Kotormán Zsuzsanna: „A második mérkőzésünket egy számunkra ismeretlen külföldi csapat ellen játszottuk. Ellenfelünk keményebb védekezése nem nekünk kedvezett, de erre a mérkőzésre már jobban figyeltünk. Volt labdaszerzés, gyorsindítás, csak a befejezés nem volt mindig pontos. Igaz, itt is voltak hibák a védekezésben és támadásban is, de a gyerekek nagyon küzdöttek, amiért tudom dicsérni őket!”

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...