Győzelmek az U12-es bajnokságban

Szerző: | okt 18, 2023

A múlt hétvégén a Vásárhelyi Kosársuli U12-es csapatai is megkezdték szereplésüket. A Sólymok és a Palánták egyaránt sikerekkel zárták a küzdelmeket. Noha mindkét gárda begyűjtött egy-egy vereséget is, a jövő szempontjából rengeteg fontos tapasztalatot gyűjtöttek.

U12-es bajnokság, A-csoport

Vásárhelyi Sólymok-SZEDEÁK Ezüstrókák 22-70
Sólymok: Bíró 9, Sebők-Dawa 4, Herczeg 3, Sas 2, Fülöp 2, Grochulski 2, Fejes -, Rácz -, Palócz -. 

Vásárhelyi Sólymok – Lehel Kosársuli 57-42
Sólymok: Bíró 16, Grochulski 9, Palócz 9, Sas 7, Fejes 6, Sebők-Dawa 5, Rácz 3, Herczeg 1, Fülöp, Sipos -.

Czibere Zoltán: „Betegség és családi okok miatt több meghatározó játékosunk is hiányzott a mai napon. Az első mérkőzésen a kelleténél jobban izgultunk és egy nagyon erős szegedi csapattal találkoztunk, akik kíméletlenül kihasználták a hibáinkat és nyertek ellenünk. A második mérkőzésen a duplázó Lehel Kosársuli ellen extázisban játszott az egész csapat, és óriásit javulva mind támadásban, mind védekezésben sikerült megnyernünk a mérkőzést. Külön kiemelném Fejes Ferencet, aki betegen is vállalta a játékot és nagyon sokat tett hozzá a győzelemhez! Gratulálok a csapatomnak!”

U12-es bajnokság, E-csoport

Vásárhelyi Palánták – Szegedi Bulldogok 31-32 (6-6,7-12,7-8,11-6)
Palánták: Balog 9, Mihály M. 6, Ambrus 6, Barta 3, Kálmán 3, Szőke 2, Horváth 2, Kovács-, Angyal-, Illikmann-, Kun-Szabó-, Apró-.

Szöginé Kotormán Zsuzsanna: „A bajnoki év első fordulóján sajnos nem a jó játék volt a jellemző. Nemcsak a kevés dobott pont, hanem a játék felfogása sem volt megfelelő. Álmosan kezdtünk, pontatlan dobások jellemezték játékunkat. A mérkőzés véghajrájában lehetőségünk volt a győzelem megszerzésére, de sajnos nem koncentráltunk megfelelően, így az ellenfél örülhetett az egypontos győzelemnek.”

JUMP BASCHET TIMISOARA vegyes – Vásárhelyi Palánták 9-32 (0-8,2-12,6-4,1-8)
Palánták: Mihály M. 7, Balog 5, Ambrus 5, Kovács 4, Angyal 4, Mihály I. 3, Szőke 2, Illikmann 2, Barta-, Kálmán-, Horváth-, Papp-.

Szöginé Kotormán Zsuzsanna: „A második mérkőzésünket egy számunkra ismeretlen külföldi csapat ellen játszottuk. Ellenfelünk keményebb védekezése nem nekünk kedvezett, de erre a mérkőzésre már jobban figyeltünk. Volt labdaszerzés, gyorsindítás, csak a befejezés nem volt mindig pontos. Igaz, itt is voltak hibák a védekezésben és támadásban is, de a gyerekek nagyon küzdöttek, amiért tudom dicsérni őket!”

Elfogyott a Kosársuli, a Békéscsaba nyerte a rangadót

Elfogyott a Kosársuli, a Békéscsaba nyerte a rangadót

A Békéscsabai KK-t fogadta pénteken este a Hódtói Sportcsarnokban a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoport 12. fordulójának rangadóján remekül kezdett az év utolsó hazai meccsét játszó vásárhelyi csapat, ám Vuk Pavlovic együttese fordítani tudott, és győzelemmel...

Búcsúzott a Kosársuli a kupától, fontos bajnoki vár rá

Búcsúzott a Kosársuli a kupától, fontos bajnoki vár rá

Kedd este a Cegléd otthonában játszott a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében a Vásárhelyi Kosársuli. A sérülésektől nehezített csapat nem tudta tartani a lépést az egy osztállyal feljebb szereplő hazaiakkal, de a fiatalok becsülettel végigküzdötték a meccset, a figyelem pedig...

Adománygyűjtés a Kosársuli meccsén

Adománygyűjtés a Kosársuli meccsén

Most pénteken, december 8-án este 18:30-tól rendezik meg a Vásárhelyi Kosársuli Békéscsabai KK elleni rangadóját a Hódtói Sportcsarnokban. Ezúttal azonban nem csak a mérkőzés miatt lesz fontos ott lenni az eseményen, mivel adománygyűjtést szerveznek, mellyel a...