Továbbjutott a Kosársuli a Hepp Kupában

Szerző: | okt 11, 2023

Kedd este a Hepp Kupa első fordulójában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli, méghozzá az NB II Keleti csoportjában szereplő Tiszakécske VSE vendégeként. 

Vuk Pavlovic együttese Béres, Karsai, Kelemen, Kruzslicz és Utasi nélkül, viszont így is sok saját nevelésű fiatallal utazott el a Bács-Kiskun megyei városba, ráadásul Lehoczki Attila személyében ismét nagyon fiatal, 2006-os születésű játékos debütált tétmeccsen a felnőttcsapatban.

A győzelem, így a továbbjutás sorsa nem forgott kockán: az első negyedet egy 8-0-s rohamnak is köszönhetően 28-20-ra nyerte a Kosársuli, majd a nagyszünetre tizenhárom pontos, 53-40-es előnnyel ment a csapat. A harmadik negyed végére picit tovább nőtt a különbség (69-55-ös vezetés), majd ugyan a hajrában Fehérnek és Bindicsnek köszönhetően előbb egy 7-0-s, majd egy 5-0-s sorozatot produkált a Tiszakécske, így felzárkózott öt pontra, Balogh két triplája, valamint Kass kosara lezárta a meccset. A tiszakécskeiek vezetőedzője egyébként a vásárhelyi születésű, korábban a Kosársuliban játszó Bányai Viktor, így ismerős arc ült a hazaiak kispadján.

A Kosársuli legeredményesebbje Balogh lett 16 ponttal, de Kass (15), Bálint (14) és Megyesi (11) is tíz pont fölött zárt.

Hepp Kupa, első forduló:

Tiszakécske VSE-Vásárhelyi Kosársuli 70-81 (20-28,20-25,15-16,15-12)
Tiszakécske, városi kosárlabdacsarnok. Játékvezető és MKOSZ-ellenőr: Mezei és Fenyvesi
Tiszakécske: Gál 16/3, Szécsény -, Bindics 12, Blahut 6/6, Görbicz –
Cserék: Fehér 34/6, Farkas 2
Vezetőedző: Bányai Viktor

Kosársuli: Borbáth 4, Pinnyey 5/3,Balogh 16/9, Bálint 14/6, Megyesi 11/3
Cserék: Kass 15/3, Bősz 6/6, Filak 4, Ocskó 2, Knyur 2, Lehoczki 2, Bereczki –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: “Az első félidőben sok pont született, ez főleg a Tiszakécske fizikális támadásainak, részünkről pedig a gyors támadójátéknak volt köszönthető. A második félidőben feljavult a védekezésünk, viszont akadozott a támadójátékunk, nehezen találtunk be az ellenfelünk zárt védelme ellen. Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez!

A következő meccs pénteken vár a Kosársulira, a bajnokságban a székesfehérvári Dávid Kornél Akadémia otthonába látogat a csapat. 

Elfogyott a Kosársuli, a Békéscsaba nyerte a rangadót

Elfogyott a Kosársuli, a Békéscsaba nyerte a rangadót

A Békéscsabai KK-t fogadta pénteken este a Hódtói Sportcsarnokban a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoport 12. fordulójának rangadóján remekül kezdett az év utolsó hazai meccsét játszó vásárhelyi csapat, ám Vuk Pavlovic együttese fordítani tudott, és győzelemmel...

Búcsúzott a Kosársuli a kupától, fontos bajnoki vár rá

Búcsúzott a Kosársuli a kupától, fontos bajnoki vár rá

Kedd este a Cegléd otthonában játszott a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében a Vásárhelyi Kosársuli. A sérülésektől nehezített csapat nem tudta tartani a lépést az egy osztállyal feljebb szereplő hazaiakkal, de a fiatalok becsülettel végigküzdötték a meccset, a figyelem pedig...

Adománygyűjtés a Kosársuli meccsén

Adománygyűjtés a Kosársuli meccsén

Most pénteken, december 8-án este 18:30-tól rendezik meg a Vásárhelyi Kosársuli Békéscsabai KK elleni rangadóját a Hódtói Sportcsarnokban. Ezúttal azonban nem csak a mérkőzés miatt lesz fontos ott lenni az eseményen, mivel adománygyűjtést szerveznek, mellyel a...