Továbbjutott a Kosársuli a Hepp Kupában

Szerző: | okt 11, 2023

Kedd este a Hepp Kupa első fordulójában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli, méghozzá az NB II Keleti csoportjában szereplő Tiszakécske VSE vendégeként. 

Vuk Pavlovic együttese Béres, Karsai, Kelemen, Kruzslicz és Utasi nélkül, viszont így is sok saját nevelésű fiatallal utazott el a Bács-Kiskun megyei városba, ráadásul Lehoczki Attila személyében ismét nagyon fiatal, 2006-os születésű játékos debütált tétmeccsen a felnőttcsapatban.

A győzelem, így a továbbjutás sorsa nem forgott kockán: az első negyedet egy 8-0-s rohamnak is köszönhetően 28-20-ra nyerte a Kosársuli, majd a nagyszünetre tizenhárom pontos, 53-40-es előnnyel ment a csapat. A harmadik negyed végére picit tovább nőtt a különbség (69-55-ös vezetés), majd ugyan a hajrában Fehérnek és Bindicsnek köszönhetően előbb egy 7-0-s, majd egy 5-0-s sorozatot produkált a Tiszakécske, így felzárkózott öt pontra, Balogh két triplája, valamint Kass kosara lezárta a meccset. A tiszakécskeiek vezetőedzője egyébként a vásárhelyi születésű, korábban a Kosársuliban játszó Bányai Viktor, így ismerős arc ült a hazaiak kispadján.

A Kosársuli legeredményesebbje Balogh lett 16 ponttal, de Kass (15), Bálint (14) és Megyesi (11) is tíz pont fölött zárt.

Hepp Kupa, első forduló:

Tiszakécske VSE-Vásárhelyi Kosársuli 70-81 (20-28,20-25,15-16,15-12)
Tiszakécske, városi kosárlabdacsarnok. Játékvezető és MKOSZ-ellenőr: Mezei és Fenyvesi
Tiszakécske: Gál 16/3, Szécsény -, Bindics 12, Blahut 6/6, Görbicz –
Cserék: Fehér 34/6, Farkas 2
Vezetőedző: Bányai Viktor

Kosársuli: Borbáth 4, Pinnyey 5/3,Balogh 16/9, Bálint 14/6, Megyesi 11/3
Cserék: Kass 15/3, Bősz 6/6, Filak 4, Ocskó 2, Knyur 2, Lehoczki 2, Bereczki –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: “Az első félidőben sok pont született, ez főleg a Tiszakécske fizikális támadásainak, részünkről pedig a gyors támadójátéknak volt köszönthető. A második félidőben feljavult a védekezésünk, viszont akadozott a támadójátékunk, nehezen találtunk be az ellenfelünk zárt védelme ellen. Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez!

A következő meccs pénteken vár a Kosársulira, a bajnokságban a székesfehérvári Dávid Kornél Akadémia otthonába látogat a csapat. 

U10-es csapataink

Kikapott Veszprémben, az 5-8. helyért folytathatja a Kosársuli

Kikapott Veszprémben, az 5-8. helyért folytathatja a Kosársuli

Szombat este a Veszprém otthonában játszotta le az NB I/B Zöld csoport negyeddöntőjének második meccsét a Vásárhelyi Kosársuli. A veszprémiek a csütörtöki, vásárhelyi mérkőzéssel ellentétben ezúttal megőrizték a hamar kialakult előnyüket, végig vezetve nyertek, ezzel...

A Veszprémen keresztül vezet az út a négy közé

A Veszprémen keresztül vezet az út a négy közé

Április 11-én, csütörtökön 18:30-kor hazai pályán kezdi meg a szereplést a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának rájátszásában. A kék-sárgáknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen miután a 4. helyen zárták az alapszakaszt, az 5. helyezett Veszprémmel szemben...