Biztató meccsel kezdte a bajnokságot a Kosársuli

Szerző: | szept 22, 2023

A Vásárhelyi Kosársuli az Agrofeed UNI Győr otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2023-24-es szezonját. Vuk Pavlovic csapata három negyeden át kiválóan helytállt, és bár végül fájó vereséget szenvedett, a játék képe jó jeleket vetít elő a szezonra. 

Három hiányzója nélkül (Karsai, Kelemen, Knyur), a bajnokság legfiatalabb átlagéletkorú együtteseként utazott Győrbe a Kosársuli az új idény első bajnokijára. A keret magja maradt az előző szezonhoz képest, a Varga testvérek távoztak, Béres érkezett, utóbbi így a péntek esti keret legidősebbje volt a maga 27 évével. 

Ahogy arra az edzések, valamint a Békéscsaba elleni, múlt heti felkészülési mérkőzés alapján számítani lehetett, egyben az egész szezonban számítani lehet, a zömében saját nevelésű fiatalokra építő csapat harcos és sikerre éhes játékot mutatott a győri egyetemi csarnokban.

Az új szezon első kezdőötösében Bálint, Balogh, Béres, Borbáth és Pinnyey kapott helyet. Nem kezdett jól a Kosársuli, Kámán az első percekben egymaga szórta a pontokat, így az 5. percben, Dani triplája után (11-5) időt kellett kérnie Vuk Pavlovicnak. Ez nem változtatott érdemben a játék képén, a jobb tempóban és kevesebb hibával játszó győriek többször is tíz pontra növelték az előnyüket. A negyedet Béres hárompontosa zárta, akinek hosszú idő után ez volt az első kosara tétmeccsen vásárhelyi színekben (24-17).

A második negyedet jobban kezdte a Kosársuli, Béres és Borbáth vezetésével sikerült öt pontra zárkózni – 29-24-nél a Lénárt Gábor, Lógár Bence edzőpáros kért időt (13. perc). Ez nem törte meg a lendületet, Pinnyey, majd Borbáth triplája után már a Kosársulié volt az előny (30-31). Innen egészen a nagyszünetig fej-fej mellett haladt a két csapat, a Győrből Bakon és Hágen, a Kosársuliból Borbáth és Pinnyey villant többször. Garancz kosara után 44-40-et mutatott az eredményjelző a dudaszó pillanatában.

A második félidőt intenzíven kezdte a Vásárhely, Borbáth-Pinnyey-Borbáth sorrendben érkeztek a pontok, majd a 23. percben Bálint és Balogh volt eredményes, ami után időt kértek a hazaiak. Innen előbb visszajött két pontra a Győr, majd egy 7-1-es sorozattal nyolcra húzott el a Kosársuli – ekkor, a 27. percben úgy tűnt, fogható a meccs. Sajnos pont ekkor tört meg a lendület, ami „átvándorolt” a győriekhez: a negyed végéig 9-0-s rohamot produkáltak, így előnnyel mentek a hajrába (62-61).

Balogh és Béres harcos játékával sikerült visszavenni a vezetést, ám a 33. perctől szinte zsinóron húzták a kosarakat a ritmust váltó hazaiak: 69-68-ról zsinórban öt hibátlan dobással 79-72-re húztak el. Bősz hármasával, majd Borbáth büntetőivel sikerült feljönni kettőre (79-77), ám a jó győri sorozat folytatódott, és kihasználták a Kosársuli támadásban és védekezésben jelentkező apróbb hibáit, egyben eladott labdáit. A vége így már csak a kozmetikázásáról szólt, végül 99-86-tal, kissé csalóka eredménnyel zárult a meccs. 

A találkozó legeredményesebbje a remekül kosarazó, hét triplát szóró és 39-es VAL-értéket produkáló Borbáth lett 27 ponttal, Pinnyey dupla-dupláig jutott (15 pont, 12 lepattanó), de Balogh és Béres is jó játékkal kezdte a szezont. A biztató jelek megvannak a Kosársulinál, erre a bajnoki nyitányra bátran építhet ez a fiatal csapat a következő napokban, hetekben.

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

Agrofeed UNI Győr-Vásárhelyi Kosársuli 99-86 (24-17, 20-23, 18-21, 37-25)
Győr, Városi Egyetemi Csarnok. Vezette: dr. Magyari, Pécsi, dr. Popgyákunik

Győr: Kámán B. 20/3, Dani 9/9, Garancz 2, Hágen 13/3, Horváth 7/3
Csere: Bakon 24/15, Gosztola 20, Nagy 4/3, Bohunicky –
Vezetőedző: Léránt Gábor

Kosársuli: Borbáth 27/21, Béres 14/3, Balogh 13/6, Pinnyey 15/6, Bálint 10
Csere: Bősz 5/3, Kass 2, Utasi -, Filak –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic„Gratulálok a Győrnek! Óriási iramot diktáltak a mérkőzésen. Az első negyedben nem tudtuk tartani velük a lépést, aztán a második negyedre felvettük a fordulatszámot, vissza is jöttünk szinte egálra a nagyszünetig. A második félidő nagyon ingadozó volt, helyenként jó periódusokat mutattunk támadásban és védekezésben, majd számunkra a legrosszabbkor elkezdtek jól védekezni, bedobták a büntetőiket, valamint a külső és belső dobásaikat. Megérdemelten nyertek, de nincs okunk bánkódni, jól játszottunk, dolgozunk tovább és várjuk a következő, hazai mérkőzést.”

A szintén Vuk Pavlovic által irányított U20-asok jó játékkal sima, 108-67-es győzelemmel kezdték a szezont – a győriek mindössze az utolsó negyedet tudták megnyerni. A Kosársuli legponterősebbje a 22-ig jutó Ocskó volt, Bősz dupla-duplázott (14 pont, 10 assziszt), és Filak, Megyesi, valamint Kruzslicz is 10 pont fölé jutott.


Folytatás jövő pénteken, szeptember 29-én a Hódtói Sportcsarnokban a Pénzügyőr ellen. Az U20-asok meccse 15:45-kor, a felnőtteké 18:30-kor kezdődik.

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...