Vitézkedtek a Kosársuli U11-esei

Szerző: | jún 26, 2023

Hat mérkőzésen is pályára léptek az előző héten a Vásárhelyi Kosársuli U11-esei. Az ifjú kék-sárgák hat mérkőzésből négyen hagyták el győztesen a pályát.

U11-ES BAJNOKSÁG F-CSOPORT, Hódmezővásárhely

Vásárhelyi Palánták – Szegedi Tabáni Szellemek 59:38 (19-8,15-8,13-6,12-16)
Palánták: Lencse 17, Ambrus 15, Horváth 5, Szőke 4, Angyal 4, Ferenczi 4, Apró 4, Kálmán 2, Korom 2, Kovács 2, Illikmann -, Barta -.

Kotormán Zsuzsanna: Mai napot jól kezdte a csapat, felszabadultan játszottak a gyerekek. Kiválóan védekeztek, ebből sok labdaszerzésünk volt, amiből gyors indításokat tudtak megvalósítani. A támadás befejezések is pontosak voltak. Csapatként küzdöttek, látták egymást a pályán. Gratulálok, öröm volt látni játékukat!

Békéscsabai KK/A – Vásárhelyi Palánták 61:47 (22-10,13-17,10-5,16-15)
Palánták: Ambrus 22, Kovács 9, Angyal 4, Lencse 3, Szőke 3, Kálmán 3, Horváth 1, Apró 1, Korom 1, Barta -, Illikmann -, Ferenczi -.

Kotormán Zsuzsanna: Második mérkőzésen ellenfelünk magasságban felülmúlt minket, nem tudtuk megoldani ezt a feladatot. A gyerekek fizikálisan is alul maradtak, a második mérkőzésre kicsit elfáradtak. Ez sajnos a dobás pontosságban is meglátszott, sok ziccer helyzet maradt ki. Ennek ellenére dicsérem a csapatot, végig küzdöttek.

U11-ES BAJNOKSÁG D-CSOPORT, Hódmezővásárhely

Vásárhelyi Párducok vegyes – SZEDEÁK Dózsa vegyes: 61-37 (14-10, 23-5, 4-20, 20-2)
Párducok: Boldis Bálint 27, Bíró Martin 13, Grochulski Halina 10, Palócz Dávid 4, Fülöp Kinga 3, Dancsik Martin 3, Rácz Benedek 1, Sipos Attila -.

Csókay Miklós értékelése: Betegség hullám érte el a csapatot, pont nyolcan tudták vállalni a játékot. Az első két negyedet meggyőző fölénnyel nyertük. Az első játékrészben Bíró Martin és Grochulski Halina tudta kihasználni magassági fölényét. Bátran játszott Fülöp Kinga is. A második negyedben Boldis Bálint nem ismert elveszett labdát és sorra szerezte a kosarakat. A forduló után egy szerencsétlen mozdulattal az ellenfél játékosa arcon találta Martint, akinek letört a foga, így kiállni kényszerült. Hiánya visszavetette a csapatot és a Szegediek 16 pontot lefaragtak hátrányukból, 6 pontra megközelítve minket. Az utolsó negyedben visszaállt a rend és Bálint, valamint a sérüléséből visszatérő Martin bebiztosította a győzelmünket. Az alacsonyabb csapatszerkezetű Szegediek ellen nem forgott veszélyben a sikerünk.

ACS Baschet Star Orodea piros fiúk – Vásárhelyi Párducok vegyes: 71 – 38 (24-4, 23-16, 12-8, 12-10)
Párducok: Bíró Martin 11, Boldis Bálint 9, Palócz Dávid 8, Dancsik Martin 6, Grochulski Halina 3, Rácz Benedek 1. Csapat tagja volt: Fülöp Kinga, Sipos Attila.

Csókay Miklós értékelése: Olyan csapat ellen léptünk pályára, akik nagyon jól és magabiztosan vezették a labdát, nem hibáztak a ziccereknél és ráadásul magasabbak is voltak nálunk. Mondhatnám azt, hogy már szinte az első negyedben eldőlt a találkozó végkimenetele. Azért küzdöttünk, hogy ne legyen olyan nagyarányú a vereség. A biztos vezetés tudatában az ellenfél második játékrészben a kulcsembereit már nem is játszatta, ezért tudtunk szorosabb negyedeket produkálni. Kiemelném Palócz Dávid teljesítményét, aki nemrég csatlakozott hozzánk és bátor játékának köszönhetően 8 pontot szerzett.

U11-ES BAJNOKSÁG C-CSOPORT, Karcag

Szarvasi GFE Gyakorló – Vásárhely Oroszlánok 38-62
Oroszlánok: Fejes 27, Májer 11, Szabó 7, Sebők 5, Árvai 3, Herczeg 3, Téren 2, Kis 1, Szél 1, Lévai 1, Sós 1

Bálint Erik: Álmosan kezdtük a meccset és a tudásunk alatt teljesítettünk. De az első időkérés után mindenki elkezdett harcolni és megmutatták a fiúk mire képesek. Sok gyors indítás és szerzett labda után egy biztos előnyre tettünk szert amit fokozatosan tudtunk növelni. Gratulálok a fiúknak!

Vásárhelyi Oroszlánok – Karcagi SE Oroszlankák 57-43
Oroszlánok: Fejes 19, Májer 16, Szabó 9, Herczeg 4, Sebők 3, Árvai 3, Szél 1, Fejes 1, Sós 1

Bálint Erik: A szezon során először sikerült legyőzni a karcagi lányokat, talán lehet ilyet mondani beérett a munka a srácoknál. Minden edzésen ott vannak és koncentrálnak, próbálják a legjobb tudásuk szerint megcsinálni a feladatokat és ez ma kifizetődött. Büszke vagyok a srácokra!

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

Családi nappal zárta a szezont a Kosársuli

A tavalyi évhez hasonlóan családi nappal zárta a 2023-24-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület programján mintegy 200-an vettek részt június 16-án vasárnap. A rendezvényen korosztályonként díjazták a Kosársuli legjobb játékosait, illetve edzőjét is. A városi...

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

Országos Jamboree-n szerepeltek az U12-es Sólymok

A múlt hétvégén rendezték Debrecenben az U12 Jamboret ahol a Vásárhelyi Sólymok csapata is részt vehetett. A három napos tornán összesen 16 csapat volt érdekelt. A torna lebonyolítása úgy zajlott, hogy vegyes csapatokat alkottak az ide bejutott együttesek közül és a...

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

Keleti regionális 2. helyezett a Kosársuli U16

A múlt hétvégén rendezték meg a keleti regionális döntőt az U16-os bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli csapata egy végletekig kiélezett meccsen a házigazda Nyíregyháza ellen ugyan kikapott, de így is bezsebelték a 2. helyet. Utasi Gábor tanítványai az első mérkőzésen...