A Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a vajdasági Košarkaški Klub Čoka-val (Csókai Kosárlaba Klub) a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával alkotta meg a Sport Határok Nélkül -"BASKETBALL" - nevű programot. A kezdeményezés célja, hogy a sporton keresztül összehozza a szerb és magyar fiatalokat, segítse a civil szervezetek együttműködését, valamint ezáltal a határokon átívelő társadalmi összefogás kialakítását.

A programot az Európai Unió 98920 euróval segíti, amelyből a Vásárhelyi Kosársuli 63750 euró (amelyhez 5 % önrész szükséges), míg a csókai Košarkaški Klub Čoka 35170 euró (amelyhez 15% önrész szükséges) támogatásban részesül. A kezdeményezést Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 3 millió forinttal (mintegy 10.000 euróval) támogatja, így átvállalva az öt százalékos önrészt.

A két civil szervezet együttműködése keretében sor kerül a fiatalok számára közös kosárlabda tornák és edzőtáborok, valamint az edzők, testnevelők és játékvezetők számára közös képzések szervezésére. Mind a tornáknak, az edzőtáboroknak és a képzéseknek a magyar és a szerb fél is otthont ad.