Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk a még hiányzó 25 millió forint TAO támogatási lehetőségünk megszerzésében! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Hétvégén véget értek az Országos Kenguru Bajnokság küzdelmei is. Az utolsó, nyolcadik fordulóban a régiók első három csapata területi dzsemborin vett részt, amelyen Sági Ákos tanítványai a 3. helyen végeztek. Az első hét fordulóban 14-14 mérkőzést játszottak a 3. számú (Szolnoki) Régió csapatai. Az u11-es korosztály, azaz a 2007/2008-as születésűek küzdelmeiben Csongrád-, Békés- és Jász-Nagykun-Szolnok megye 33 együttese vett részt - közülük 4 vásárhelyi fiú és 2 lány csapat volt.
Eredményeik:

Kenguru Bajnokság, Dél-keleti régiós dzsembori 3. hely
2018.05.05. Szolnok, Kőrösi Cs.S. Ált.Isk.
az elődöntő: Bajai Bácska FKE  -  Vásárhelyi Gepárdok 70:42 (15:8, 22:9, 7:7, 14:2, 12:16)
Gepárdok
: Baksics M. 1, Ducza R. 4, Újvári M. 1, Sándor Zs. 1, Tandari I. (-), Vereb T. 1, Tóth D. 7, Bán B. 3, Domján A. 3, Morton A. 7, Niksics A. (-), Farkas M. 14.
Sági Ákos edző: „A Baja lényegesen erősebb, jobb szerkezetű és képzettebb csapat, mint mi. Nehezen viseltük ezt a különbséget, fejben is voltak problémák, nem tudtunk nagy ellenállást tanúsítani. A végére lettünk bátrabbak és mertünk kosárlabdázni. Sajnos a felkészülésünk sem volt ideális. A Baja megérdemelten nyerte a mérkőzést!”
a 3. helyért: Békési Heppes Szöcskék - Vásárhelyi Gepárdok  41:57 (12:11,10:7, 4:3, 8:25, 7:11)
Gepárdok
: Baksics M. (-), Ducza R. 2, Ujvári M. 8, Sándor Zs. 4, Tandari I. (-), Vereb T. (-), Tóth D. 3, Bán B. 1, Domján A. 4, Morton A. 19, Niksics A. 6, Farkas M. 10.
Sági Ákos edző: „Győzelemmel szerettük volna zárni a tornát és az idényt, ehhez a Békés testén keresztül vezetett az út. A csapat szerencsére gyorsan túltette magát az előző mérkőzésen, látszott, hogy nagyon akarják a győzelmet. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, minimális előny szerzett a Békés a szünetre. A harmadik negyedben szárnyalt a csapat, szép betörések, befutások és lepattanók után szereztük pontjainkat. Az ellenfél nem találta az ellenszert, így jelentős különbség alakult ki. A negyedik negyedben a fiúkat elkapta a hév, időkéréssel sikerült megállítani a fejetlen rohanást. Ezután taktikus játékkal megőriztük előnyünket. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

 Regionális Bajnokság 8. forduló
2018.05.06. Békéscsaba – „C” csoport: 3. hely
Békéscsabai KK - Vásárhelyi Villámok  59-32 ( 34-16)
L.d.: Varga 8, Németh 7, Szőnyi 5, Tószegi 4, Mészáros 4, Molnár 2, Skoda 1, László 1.
Patkós József edző: Fiatal csapattal indultunk a hétvégi találkozóra, sajnos a meghatározóbb játékosok közül voltak sérültek, akik nem tudták vállalni a játékot. A békéscsabai alakulaton látszott az egy évnyi különbség, magasabbak, fizikálisan erősebbek voltak amivel sajnos nem tudtunk mit kezdeni. A gyorsabb játékunkból több hiba, eladott labda sikeredett. A küzdés megvolt, de ennél többre vagyunk képesek!”
Vásárhelyi Villámok – Szentesi KK vegyes 21-38 (10-28)
L.d: Varga 8, Molnár 5, Tószegi 3, Németh 2, László 2, Hartman 1.
Patkós József edző: Ezen a mérkőzésen is szerkezetileg magasabb ellenféllel játszottunk. Jó volt a kezdés, viszont a második negyedben rövidzárlat következett, meglépett a Szentes, amin a büntetők se segítettek. Ezt követően magunkra találtunk, igaz egált játszottunk, de a hátrányból már nem tudtunk felállni. Sok van még a csapatban, bízom Bennük! Hajrá Villámok!”

2018.05.06. Szeged – „D” csoport: 1. hely
Szedeák Alsóváros - Vásárhelyi Rókák 22 - 44
Varga Zalán edző: „Az első meccs kicsit álmoskásan indult, mint védekezésben, mint támadásban. Dobásaink javarészt célt tévesztettek és a saját gyűrűnk alatt sem sikerült a dominálnunk, ezért az első negyed elején már időt kellett, hogy kérjek. Aminek meg is lett az eredménye, hisz sikerült ellépnünk az ellenfelünktől és ezt az előny gyarapítva egy magabiztos sikerrel indítottuk a találkozót.”
Vásárhelyi Rókák - Szedeák Karolina 39 - 2
Varga Zalán edző: „Az ellenfél kevés létszámban jelent meg ezen a mérkőzésen, ami aggodalomra adhatott volna okot, hogy esetleg a gyerekek nem veszik komolyan ellenfelüket, de a srácok már az első percben bebizonyították az ellenkezőjét. Azonnal nekiestek az ellenfélnek és az agresszív védekezésnek köszönhetően magabiztos siker koronázta az utolsó meccsünket is. Gratulálok az egész csapatnak, szép csapatjátékkal sikerült tökéletesen zárnunk ezt a hétvégét.”

2018.05.04. Hódtói Csarnok – „G” csoport: 1. hely
Vásárhelyi Kacsák - HSA Pumák 45 : 57
Dobók: Kárpáczi Jázmin 34, Pinczér Cintia 9, Kádár Enikő 7, Tősér Lili 4, Szűcs Léna 1, Barna Ariella 1 pont.
Kotormán Zsuzsa edző: „Az utolsó fordulóra nagyon készültek a lányok. Fiú csapat ellen eddig nem ment a játék, ezen a napon azonban nagyon összeszedetten, odafigyelve vezettük támadásainkat. Ennek eredménye a dobott kosarak száma. Védekezésünk is sokat fejlődött, szerzett labdákból tudtuk vezetni támadásainkat. Az eső félidőben fej fej mellett folyt a mérkőzés, a negyedik negyed döntötte el az eredményt. Gratulálok!”
HSA Pumák - HSA Bombázók 58 : 21
Dobók: Kárpáczi Jázmin 23, Dunai Boglárka 11, Tősér Lili 7, Szűcs Léna 5, Barna Arielle 4, Pinczér Cintia 2, Kádár Enikő 2, Kis Krisztina 1, Kis Bernadett 1, Nagy Natasa 1 pont.
Kotormán Zsuzsa edző: „A nagy meleg ellenére az első mérkőzés sikere, további lendületet adott a lányoknak. Az elmúlt fordulóban elszenvedett vereség a Bombázók ellen visszavágásra késztette a csapatot. Igaz a dobásaink már nem voltak olyan pontosak, de a jó védekezéssel, labdaszerzéssel több dobás lehetőségünk adódott és sikerült megnyerni a mérkőzést. Külön öröm, hogy mind a két mérkőzésen közel hatvan pontot dobtak a lányok, csapatként a kispad hangos szurkolással segítette a pályán lévőket. Gratulálok és köszönöm a lányoknak a méltó befejezést!”

 

 

 

 Kárpáczi Jázmin (HSA Pumák): 57 pont

2018.05.04. Hódtói Csarnok – „G” csoport: 2. hely
HSA Bombázok - Vásárhelyi Kacsák 19-45 (1-12,11-12,0-16,7-5)
Pontdobók: Bozó Máté 16, Hackl Tamás René 9, Balázs Gergő 6, Barna Márk 5, Hegyes Csongor 4, Becsei István 4, Gedai Botond 1, Soós Dezső Mór -, Farkas Kevin -, Kruzslicz Ádám -.
Szarka Dávid edző: „Nem tudtunk a legerősebb csapattal kiállni ezen a fordulón,mert ballagás miatt több játékosom is hiányzott. Jól védekeztünk sok labdát szereztünk, főleg az első és harmadik negyedben. Támadásban is egyre többet passzolunk, aminek nagyon örülök. Gratulálok a srácoknak!”
Vásárhelyi Kacsák - HSA Pumák 45-57 (12-14,15-17,14-4,4-22)
Pontdobók: Becsei István 14, Bozó Máté 11, Balázs Gergő 7, Hackl Tamás René 4, Hegyes Csongor 3, Farkas Kevin 2, Kruzslicz Ádám 2, Soós Dezső Mór 1, Gedai Botond 1.
Szarka Dávid edző: „Harminc percig partiba voltunk, de mi nem bírtuk el, hogy ezen a meccsen is elment még egy húzó emberem ballagásra. Az utolsó negyedben sok ziccert hagytunk ki, amiket a másik oldalon ellenfelünk bedobott. A Pumák nagyon szimpatikus csapat, gratulálok nekik a győzelemhez! Sajnos elfogytunk a végére.”

 2018.05.04. Hódtói Csarnok – „G” csoport: 3. hely
H.S.A. Bombázók - Vásárhelyi Kacsák 19-45
Pontdobók: Balogh 9, Budai 4, Vinczenti és Pap 2-2, Nánai és Kovács 1-1.
H.S.A. Pumák - H.S.A. Bombázók 58-21
Pontdobók: Balogh 10, Pap 6, Posztós 2, Nánai, Héjja és Mucsi 1-1.
Czibere Zoltán edző: „Sajnos nagyon sok hiányzónk volt a mai napon (iskolai elfoglaltság, betegség) így sajnos nem volt reális esélyünk a győzelemre. Ettől függetlenül nagyon küzdöttek a lányok és mindent kiadtak magukból. gratulálok nekik.”

 

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely
Hódmezővásárhely
MJV Önkormányzata
Swietelsky Magyarország

 

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is