Kérünk mindenkit, hogy segítsenek nekünk a TAO pénzek megszerzésében!!
Egyesületünk ebből finanszírozza a gyerekekkel kapcsolatos összes kiadását.
Ez a támogató cégnek egy fillérjébe sem kerül, csak jó szándék kérdése.
Bővebben klubunk elnökétől: dr.elekandras@t-online.hu

 

 

Könnyű győzelmet aratott a Salgótarján a Kosársuli ellen a Hepp-kupa nyolcaddöntőjében. A kék-sárgák ismét nem találták magukat az idegenbeli mérkőzésen. A meccset jól jellemzi, hogy a Vásárhely edzője szerint még az is kimaradt, ami bement… A szezonban idegenben tehát eddig még nem sok babér termett Utasi Gábor fiainak, aki szerdán a PVSK-t fogadják a Hódtói Sportcsarnokban.

Az első negyed a tarjániak szája íze szerint alakult, igaz a 6. percig nem nagyon tudtak elszakadni. Surmann Péter beállását követően viszont magukra találtak, és 20-11-re mentek el a kisszünetig. Náluk Jakab, míg ellenlábasaiknál Molnár villogott a legtöbbször.

A második 10 perc első felében valamennyit faragott a hátrányából a Kosársuli, ez azonban csak átmeneti állapot volt. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy nem igazán akadt pontgyáros vezére a Csongrád megyeieknek. Jól mutatja ezt az is, hogy az egyébként ponterős játékmester, Szabó Péter 18 perc után 6/0-s mezőnymutatót produkált. (34-21) Vas kezdett ébredezni ekkor, míg a riválisoknál Olasz és Joó termelt szorgalmasan.

37-27-nél fordultak a gárdák. A Salgótarján nem akarta sokáig húzni az időt, ezért magasabb sebességre kapcsolt. Rackley és Joó vezérletével megduplázták a különbséget a periódus végére. Ez ellen a néha be-betaláló Vas-Gajic-Molnár trió sem nagyon tudott mit tenni. (57-37)

A zárójátékrész elején folytatódott Utasi Gábor mester rémálma: a nógrádiak 25 pontra húztak el, ami megpecsételte a mérkőzés sorsát (no meg az, hogy a Vásárhelynek szinte semmi sem ment be). A sokat cserélő Ughy edző játékosai közül többen lépték át, vagy közelítették meg a 10 pontos határt, ami végül magabiztos sikert ért az Észak-magyarországiaknak. A kék-sárgák végül még valahogy 50 dobott pont fölé küzködték magukat, de ez mindössze arra volt elég, hogy 24 ponttal alul maradjanak a mérkőzésen, és kiessenek a Hepp-kupából.

A szerdai hazai meccsre remélhetőleg a beteg Varga Zalán meg fog gyógyulni, de a sérült Kelemen, Pavlovics, Rostás trió ekkor sem tud játszani.

Salgótarjáni KSE - Vásárhelyi Kosársuli SE 79-55 (20-11, 17-16, 20-10, 22-18)
Hepp Ferenc Emlékkupa, nyolcaddöntő, vezette: Jurák, Gaál és Lövei.
Salgótarján, Városi Sportcsarnok, 175 néző.
Salgótarján: OLASZ 11, Sonyák 9/3, JAKAB 18/12, RACKLEY 17, Kovács 2.
Csere: Csapai 6, SURMANN P. 9/3, Mucibabic -, Joó 7, Szőke -, Nagy -.
Edző: Ughy Albert
Kosársuli: Szabó 2, Bálint 5, MOLNÁR 14, Vas 14/6, Gajic 16.
Csere: Béres 4, Horváth -, Kun -.
Edző: Utasi Gábor
Utasi Gábor: “A mai nap még az is kimaradt, ami bement. Nagyon gyengén dobtunk, amit sok mindenre lehetne fogni, de nem teszem. Vannak ilyen napok sajnos. Szerdára összekapjuk magunkat, és mindent megteszünk azért, hogy győzelemmel zárjuk az évet.”

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely

Hódmezővásárhely

MJV Önkormányzata

Szerencsejáték

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés