TAO felhívás - Tisztelt Szülők! Tisztelt Szurkolóink! Tisztelt Kosársuli Szimpatizánsok!
Megkaptuk az MKOSZ jóváhagyó határozatát, így kezdhetjük máris a támogatások összegyűjtését a 2018/19-es évadra. Segítsenek nekünk a TAO pénzek megszerzésében!!
Egyesületünk ebből finanszírozza a gyerekekkel kapcsolatos összes kiadását. A támogató cégnek egy fillérjébe sem kerül, a NAV utalja nekünk a befizetett társasági adó egy részét. Bővebben klubunk elnökétől: dr.elekandras@t-online.hu

Szeptember 15-én, az MTK Törökbálint otthonában kezdi a szezont a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B csoport elit ligájában. Az átalakult bajnokságban már nem lesznek könnyűnek mondható ütközetek, így a csapat szakmai vezetőinek igencsak fel van adva a lecke. Hét kérdés, hét válasz. Interjú Utasi Gábor vezetőedzővel.

Ha jól tudom már régóta dolgoznak, és megvoltak az első erőpróbák is…
Augusztus elején kezdtük a felkészülést, gyakorlatilag a végleges kerettel. Keményen dolgoztunk az edzéseken, próbáltam belesűríteni az esti edzésekbe a fizikai és taktikai részeket is, ami nem volt egyszerű. Túl vagyunk 4 edzőmeccsen, melyek közül az első, Nagykőrös elleni találkozó nagyon tanulságos volt, mert megmutatta hol vannak hiányosságaink. Szintén Nagykőrösön játszottunk a cseh Komeriz csapatával. Itt inkább az önbizalom szerzésre volt lehetősége mindenkinek, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. A múlt heti Baja és Vrbas elleni találkozón már a taktikai elemek gyakorlásán volt a hangsúly és mindkét találkozó jól szolgálta a felkészülést, ráadásul győztünk is.

Mennyire sikerült erősíteni, hogy látja az új játékosokat?

A tavalyi csapat egyben maradt (kivéve az év közben távozó Nemes Petit és Momir Genalt). Hozzájuk csatlakozott az ötös poszton bevethető Nemanja Gajic, aki remélhetőleg nagy segítség lesz a palánkok alatt, valamint Szarka Dávid és Bálint Erik, akik hármas-négyes poszton fognak játszani. A felnőtt keret tagjai lettek még az U20-ból felkerülő Domján Ferenc, Horvát Martin, Kun Gergő és Szabó Barnabás, de szintén a felnőtt csapattal készül az U18-as csapatunk erőssége, Szepesi Dominik is. Mindannyian szorgalmasan robotolnak és remélem segíteni tudnak a jó szereplésben.

Lehet-e tudni már a menetrendet?

Végleges sorsolást még nem láttam, de folyamatosan zajlanak az egyeztetések a meccs időpontokról. Az biztos, hogy szeptember 15-én kezdünk az MTK Törökbálint otthonában, és szeptember 27-én szerdán lesz az első hazai mérkőzés a MEAFC ellen a megújult Hódtói Sportcsarnokban.

Mennyire nehezíti meg a csapat dolgát, hogy többet kell majd utazni?

A nehézséget az jelenti igazán, hogy az idegenbeli mérkőzések jó része pénteken lesz és a csapatból többen is dolgoznak vagy iskolába járnak, így nekik/nekünk munka után kell utazni. A távolságok is nagyobbak lettek, de igazából a rájátszásokban eddig is nagyokat kellett utazni.

Mi jelenti idén a legnagyobb kihívást?

Számomra a legnagyobb kihívás, hogy Mócsai Milán távozásával "megörököltem" az országos u14-es bajnokságban 2. helyezést elérő csapatot, akik a 2002-esekkel együtt u16-ban fognak játszani. Nehéz lesz mindkét csapattal sikeresnek lenni, de szeretem a kihívásokat.

Milyennek képzeli el csapatát, milyen játékot játszanak majd?

Igazából a csapat maradt, a játékstílusunk is marad. Gyors, agresszív kosárlabdát várok a fiúktól.

 Hol látná legszívesebben a szezon végén a srácokat?

Legszívesebben a képzeletbeli dobogón, de a realitások talaján maradva, azt gondolom, hogy az új lebonyolításnak köszönhetően, ha a legjobb nyolcban végzünk, akkor elérjük a minimálisan kitűzött célt.

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely

Hódmezővásárhely

MJV Önkormányzata

Szerencsejáték

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés