TAO felhívás - Tisztelt Szülők! Tisztelt Szurkolóink! Tisztelt Kosársuli Szimpatizánsok!
Megkaptuk az MKOSZ jóváhagyó határozatát, így kezdhetjük máris a támogatások összegyűjtését a 2018/19-es évadra. Segítsenek nekünk a TAO pénzek megszerzésében!!
Egyesületünk ebből finanszírozza a gyerekekkel kapcsolatos összes kiadását. A támogató cégnek egy fillérjébe sem kerül, a NAV utalja nekünk a befizetett társasági adó egy részét. Bővebben klubunk elnökétől: dr.elekandras@t-online.hu

kosarsuli utsoNyolcadik hellyel búcsúzott a 2016-17-es idénytől a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák ugyanis nem tudták megőrizni a 7. helyért folytatott párharc odavágóján szerzett előnyüket az MTK Törökbálint otthonában. Ennek ellenére nem kell elkeserednie a Csongrád megyei alakulatnak, mivel rengeteg szép győzelmet arattak a szezonban, sőt hetekig a tabella élén is álltak.

Az első negyed a Kosársuli szája íze szerint alakult: fej-fej mellett haladtak a csapatok, ami elég is lett volna a 13 pontos előny megtartására, és a 7. hely megszerzéséhez a B csoportban. A játékrészt Vas hármasa zárta, de már ekkor is látszott, hogy a végül extra 30 pontig jutó Szabó Tiborral ismét nehezen tudnak elbánni a palánk alatt.

A félidőre aztán végül teljesen magára talált az MTK, míg ez épp ellentétesen alakult Vas Péteréknél. Olyannyira jól jött ki nekik a lépés, hogy Bognár két triplájával magukhoz ragadták az előnyt, amit már nehéz lett volna kiénekelni a szájukból. Ekkor még csak néhány pont volt a vendégek hátránya, ám Dobos, Jakab és Mohay kosaraival elindult a lavina, és a nagyszünetben már 56-42 állt az eredményjelzőn, ami épp elég volt ahhoz, hogy a kuparendszerű párharcban már a fővárosiaknak álljon a zászló.

A harmadik periódusban pedig minden eldőlt: kosáresőt zúdítottak a vásárhelyiekre, akik küzdöttek, hogy visszajöjjenek a partiba, de igazából nem nagyon jött nekik be semmi. Nem volt ez elmondható a másik oldalon Szabó Tiborról, aki foghatatlanul uralta a palánk alatti területe. A Vásárhelynek ennek ellenére még volt reménye, hogy a bűvös 13 ponton belül maradjon, ez főként Vargának és Kelemennek volt köszönhető.

A 7. hely eléréséhez 10 pontot kellett volna ledolgoznia a Csongrád megyeieknek, riválisaik viszont tettek róla, hogy ez ne sikerülhessen. A Jakab-Bognár-Szabó trió olyan jól munkálkodott, hogy a mérkőzés végére még 5 ponttal eltávolodtak a Kosársulitól, bebiztosítva ezzel a jobb helyezésüket az idény végén.

MTK Törökbálint –  Vásárhelyi Kosársuli 110-81 (23-25, 33-17, 25-15, 29-24)
NBI/B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás a 7. helyért.
Vezette: Bognár T., Válé F., Bagi B.
Budapest, Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium, 30 néző.
MTK: JAKAB 15/3, Bihari 7, BOGNÁR 25/12, Boinitzer 10, Mohay 11.
Csere: SZABÓ 30, Dobos 5, Baross 2, Bagi -,  Máriás 2, Nagy 3/3.
Edző: Szarvas Gábor
Kosársuli: Szabó P. 8, Kelemen 14/3, Vas 9/9, Pavlovic 13, Varga 15/3,
Csere: ROSTÁS I. 10, Szabó B. -, Molnár 4, Rostás G. 8.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: "Valahogy idegenben megközelíteni se tudjuk az otthon mutatott játékunkat. Meg kell keresnem az okát. Gratulálok az MTK-nak!

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely

Hódmezővásárhely

MJV Önkormányzata

Szerencsejáték

Bodrogi Bau

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés