Élőképes link a mérkőzésekhez!

Az esemény facebook oldalán rengeteg kép! 

A torna végeredménye:

1. Vasas Akadémia „A

2. Vásárhelyi Rakéták

3. Dávid Kornél KA „A”

4. MAFC

5. Debreceni KA-DSI

6. Soproni SI "A" 

7. Zsíros Akadémia Kőbánya

8. Szombathelyi SI KA „A”


A helyosztók:

1-2. Helyért: Vásárhelyi Rakéták - Vasas Akadémia „A” 78:73 (24-16, 23-20, 22-9, 9-28)

A Vasas kezdett jobban a fináléban, 5 perc alatt 18-9-es vezetést szereztek. Rögtön tanácskozni hívta tanítványait a Mócsai-Czibere edzőpáros. Ez jót tett a vásárhelyieknek, akik harcos játékkal rukkoltak ki, és 5 pontra jöttek fel, a negyed végére azonban ismét visszaestek valamelyest. (24-16)
Letámadással zavarták a Rakétákat a fővárosiak, ráadásul eredményesek voltak támadásban, amivel 31-18-ra lógtak meg. Közelebb jöttek a Csongrád megyeiek, de csak 7 egységre közelítették meg riválisaikat. A Vasas Akadémia viszont ihletett játékot produkálva a félidőben már megint 11-gyel ment. (47-36)
Óriási hangulat volt a Hódtói Sportcsarnokban, ennek megfelelően óriási elszántsággal küzdött, de a Vasas játékosai bírták jobban a feszültséget a harmadik játékrészben első felében, így megmaradt a különbség. (53-42) Sőt még egy lapáttal rátettek a tempóra, így az utolsó 10 perc előtt magabiztos, már-már behozhatatlan lett a vezetésük. (69-45)
A tempót lassítva, okosan kosárlabdáztak a fehér-pirosak, lassan ébredezett a Csongrád megyei alakulat, közelebb is jöttek ellenfeleikhez, ám a csapat legponterősebb játékosa, Bánfi kipontozódása után már csak megszorongatni tudták az akadémistákat. A Nemzeti Serdülő Bajnokság Döntőjét a Vasas Akadémia nyerte.

Mestermérleg:

Magyar Zoltán (Vasas): Kihelyeztük a zászlót a csúcsra.Aki látta a döntőt azt hiszem nem kérdőjelezheti meg ,hogy szívvel ,akarattal és lélekkel játszottak a gyerekek.Ennek az eredménye lehetett ez a szimbólum.Büszke vagyok és még sokáig az is maradok erre a csapatra.

Mócsai Milán (Vásárhelyi Rakéták):Gratulálok a Vasasnak jó napot fogtak ki.Nekik minden,nekünk semmi.Büszkék vagyunk a csapatunkra!Úgy tűnik tegnap elfáradtunk.Két nap alatt sikerült átélni a vesztett helyzetből győzni és veszíteni is.Túl izgultuk az elejét,volt akinél ez a meccs végéig megmaradt.Akkor is az én csapatom a legjobb!!!


3-4. helyért: MAFC - Dávid Kornél KA „A” 54:68 (8-18, 12-19, 14-22, 20-9)

A fehérváriak kezdték jobban a bronz meccset, ezúttal is a festéken belüli pontjaikkal tudtak kicsit meglépni. A MAFC ezzel együtt a negyed végéig jól tartotta magát. Végül azonban 10 pontos hátránynál vonultak a kisszünetre. (8-18)

Az előző játékrész forgatókönyvéhez hasonlóan alakult a második koreográfiája is. A Fejér megyeiek irányítottak, míg a fővárosiak futottak az eredmény után, ennek ellenére nem adták fel a küzdelmet, nagy lelkesedéssel küzdöttek minden labdáért. A félidőre tehát megérdemelten faragtak valamelyest hátrányukból. (20-37)

A budapestiek lelkesedése a fordulást követően sem lankadt, kicsit közelebb lopták magukat. A Dávid Kornél Akadémia gárdája viszont újra előre kapott, és 8 ponttal növelte előnyét. Ezért úgy tűnt, hogy a zárójátékrész nem tartogat túl sok meglepetést. (34-59)

A MAFC tetemes hátrányban játszva is továbbhajtott, ami azt eredményezte, hogy 20 ponton belül kerültek. A kékek viszont ennél nem engedett többet nekik, és magabiztosan hozták a mérkőzést. A végeredmény 54-68 lett, amivel a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese szerezte meg a bronzérmet a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Döntőjén.

Mestermérleg:

Csányi Zoltán (MAFC): „Gratulálok a Fehérvárnak!”

Hegedűs Péter: (Dávid Kornél KA): "Nagyon szép mérkőzéssel sikerült elbúcsúznunk ettől a korosztálytól. Boldog vagyok, hogy ezeknek a fiúknak az edzője lehettem. Köszönöm nekik és a szülőknek, hogy elviseltek engem!"


5-6. helyért: Debreceni KA-DSI - Soproni SI "A" 62:50 (11:12, 13:19, 19:5, 19:15)

Hatalmas elánnal kezdtek a csapatok az 5. helyért folyó küzdelmet. Egy soproni 3 pontos kosár törte meg a gólcsendet. Majd még egy, de erre a hazai csapat is válaszolt egy kinti dobással.4 perc alatt már 3 db triplát is láthatott a gyülekező publikum. Felváltva estek a kosarak. Nyolc perc elteltével Csátaljai Gábor időt kért, hogy rendezze csapata sorait, de a negyed végéig nem változott az eredmény 11:12.
Debreceniek sok hibával kezdték a negyedet, hamar időt is kért Sarkadi Ferenc 13:16. A hajdúságiak sok pontatlan kinti dobásának (is) köszönhetően ellépett a soproni alakulat 8 pontra 19:27). Félidőre 6-ra apadt a különbség 24:30.
A nyugat magyarországi alakulat fegyelmezetlen játékrésze, és az ellenfelük rámenős játéka megfordította az eredményt (37:32) hét perc elteltével. Debreceni időkérés másfél perccel a negyed vége előtt (40:35). Javuló játékkal a záró periódus előtt 43:35 a civis városiaknak. Ebben a negyedben 5 pontot dobott soproni csapat, evvel nehézzé tette a folytatást (43:35).
Érezhető volt a játékosokon a feszültség, a záró játékrészben.
A negyed közepére 10 pont volt a hazai csapatnak, amit már nem tudott visszahozni a Sopron (62:50).

Mestermérleg:

Csátaljai Gábor (Soproni SI „A”):

Egy újabb tanulságos mérkőzés. Védekezésben akarat nélkül, és támadásban koncentráció nélkül nehéz meccset nyerni.

Sarkadi Ferenc (Debreceni KA-DSI):

Nem is tudom, mit mondjak…Eljöttünk tapasztalatot szerezni és nyertünk három meccset! Legalacsonyabb csapatként egy csapatot kivéve mindenkit 50-60 ponton tartottunk, azt hiszem ez mindent elmond.

Gratulálok, a Hódmezővásárhelynek a rendezésért, a szuper csapatához és edzőjéhez.


7-8. helyért: Szombathelyi SI KA „A” - Zsíros Akadémia Kőbánya 55:62 (17:16, 7:19, 17:11, 14:16)

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a kosarak (8-8). A kőbányaiak agresszív védekezésének köszönhetően a negyed végére 9 eladott labdánál tartott a Szombathely.
A második játékrészben már eredményesek tudtak lenni a Tápai legények a szerzett labdákból, minek következtében 10 pont fölé kúszott a különbség. (24-35)
A harmadik negyed megint a szombathelyieké volt, jobban vigyáztak a labdára és újra szorossá tették a meccset. (41-46)
A negyedik játékrészben képtelenek voltak betalálni a vasi csapat játékosai, 8 perc alatt mindössze 4 pontot dobtak, így nem sikerült felzárkózniuk

Mestermérleg:

Váradiné Szarka Ildikó (Szombathelyi SI KA): Gratulálok a Kőbányai Darazsaknak. Gratulálok a csapatomnak az egész éves munkájukhoz.

Tápai Zsolt (Zsíros Akadémia Kőbánya): Nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, mert fel tudtak állni a tegnapi mérkőzésből és fáradtságuk ellenére győzelemmel tudunk hazamenni. Számunkra ők a bajnokok. Köszönjük Vásárhelynek a rendezést. Nagyon fognak hiányozni a 2003-asok, szuper 4 év volt!


Csoportmérkőzések:

Vasas Akadémia "A" - Soproni SI "A" 80-57 (30:13, 13:19, 14:17, 23:8)

A mérkőzés itt megtekinthető!

A Vasas akadémia egyből letámadással kezdte a mérkőzést , sok labdát tudtak belőle szerezni és ezzel előnyre szert tenni .
A soproni időkérés sem használt , tovább nőt a Vasas előnye. (30-13)
A második negyedbe jobban kezdett a Sopron és a félidőre 11 pontra tudta csökkenteni a hátrányát.(43-32)
A második félidőben a Sopron kemény védekezéssel 3 pontra fel tudta hozni a meccset , de a soproniak kihagyott ziccerei után a Vasas büntetett és a negyed végére 8 pontos különbség lett .
A végjátékban ismét jobbnak bizonyultak a Pestiek és 80-57re nyerték az országos döntő első találkozóját .

Mestermérleg:

Magyar Zoltán (Vasas Akadémia „A”):
Olyan volt a mérkőzés, amilyennek egy döntő első meccsének lenni kell. Hullámzó teljesítmény mellett egyéni megoldások vezettek minket a sikerhez.Kinti benti játék arány nagyon jól működött a mérkőzésen. Gratulálok a fiúknak. Elkezdtünk haladni tovább.

Csátaljai Gábor (Soproni SI „A”)
Az első negyedben eldőlt a mérkőzés.Utána még visszajöttünk a mérkőzésbe, de ez túl sok energiát felemésztett, elfáradtunk a végére.
Gratulálok az ellenfelünknek, ilyen arányban is megérdemelten nyertek.


{phocagallery view=category|categoryid=208 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

Dávid Kornél KA „A” – Debreceni KA-DSI 84:66 (24:13, 12:20, 24:19, 24:14)

A mérkőzés itt megtekinthető!

A Fejér megyeiek jól használták ki az első negyedbeli magassági fölényüket (9-3). A debrecenieken az időkérés sem segített , továbbra is a Fehérváriak domináltak a pályán  (24-13).
Mindkét oldalon  sok eladott labdával játszottak a csapatok , amiből a Debreceni Akadémia jött ki jobban , de még így is székesfehérvári vezetéssel fordultak a csapatok (36-33).
A 3.-ik negyedben sem tudott ellépni egyik csapat sem egymástól ., de a lepattanózásban a fehérváriak jeleskedtek.
8 pontos fehérvári vezetéssel indult a negyedik negyed , majd pár perc elteltével már 10 pont fölé ment a különbség .
A végére pedig 18 ponttal sikerült nyerni a Dávid Kornél Akadémiának .

Mestermérleg:

Hegedűs Péter (Dávid Kornél KA „A”):
Nehezen indult a mérkőzés, védekezésben és támadásban is rengeteg hibával játszottunk, amit javítani fogunk. A győzelemért gratulálok a srácoknak, ámbár fel kell pörögnünk.

Sarkadi Ferenc (Debreceni KA-DSI):
Szívesen mondanám, hogy azért kaptunk ki ,mert az ellenfélben volt egy maga fekete bőrű srác, de nem ezen mullott. Sajnos nagyon félveés rengeteg  hibával játszottunk. Gratulálok az ellenfelünknek, ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

{phocagallery view=category|categoryid=209 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}


Vásárhelyi Rakéták – Szombathelyi SI KA „A” 89:64 (15:14, 22:12, 28:13, 24:25)

A mérkőzés itt megtekinthető!

Egészpályás letámadással kezdte a mérkőzést a Vásárhely. Izgatottak lehettek a csapatok az első mérkőzésükön, sok volt a kihagyott ziccer és az eladott labda. A Kosársuli betörésekből és befutásokból dobott kosarakat az első negyedben.(15-14) a második negyedet energikusan kezdte a kosársuli a szombathely szép csapatjátékkal, sok passzal játszott. Jól védte a festéket a Kosársuli, sok látványos blokkolást láthattunk. Bánfi Balázs betöréseit és pozíciós játékát nehezen védte a Szombathely.(37-26) a harmadik negyedben is nagy iramot diktáltak a csapatok, a Kosársuli a lepattanóinak köszönhetően folyamatosan növelte a differenciát a két csapat között. A Szombathely nem találta az ellenszert a kemény Vásárhelyi védekezés ellen. Eldőlni látszott a mérkőzés. (65-39) A negyedik negyedben a Szombathely sok passzal próbálta támadni a Vásárhely kemény védekezését, ami szép kosarakat es eladott labdákat eredményezett. Magabiztosan es megérdemelten nyert a Vásárhelyi Kosársuli. (89-64)

Mestermérleg:

Mócsai Milán (Vásárhelyi Rakéták):
Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, még jó ,hogy Bánfi Balázs kiegyensúlyozottan tudott játszani. Félidei fejmosás után, sikerült kimászni a gödörből. Ahogy kezdett kisimulni a mérkőzés, úgy jöttek az elvárt és extra megmozdulások. Egy megvan, megyünk tovább…

Váradiné Szarka Ildikó (Szombathelyi SI KA „A”):
Az első félidő után, nem értem a második félidei játékunkat. Gratulálok a Vásárhelynek.

{phocagallery view=category|categoryid=210 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}


MAFC – Zsíros Akadémia Kőbánya 90:64 (22:22, 24:12, 23:14, 21:16)

A mérkőzés itt megtekinthető!

A mérkőzés elején a Kőbánya nem igazán tudott mit kezdeni a MAFC agresszív védekezésével, így a MAFC gyors támadásokkal hamar előnyre tett szert. Az negyed közepén a Zsíros Akadémia is sebességi fokozatot váltott védekezésben, így az első játékrész végén 22-22 volt az állás.
A második negyedben is az egészpályás letámadásé volt a főszerep, kevés kosár esett. Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, a fizikális játékuknak és támadólepattanóiknak köszönhetően a MAFC-nak sikerült ellépnie pár ponttal. A félidő végére még egy lapáttal rátettek, palánk alatti fölényüket kihasználva 12 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe.
A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a MAFC uralta a palánk alatti területet és tovább növelte a különbséget. A Darazsak edzője 19 pontos hátránynál kért időt, de ez sem segített, így a negyed végére 20 pont fölé kúszott a különbség.
A záró etapra már eldőltek a lényegi kérdések, nem forgott veszélyben az újbudaiak győzelme. Tovább növelték előnyüket, látványos blokkokkal és leindításokkal szórakoztatták szurkolóikat. A végeredmény 90-64, a két pesti csapat nyitómeccsét simán húzta be a MAFC.

Mestermérleg:

Csányi Zoltán (MAFC): Nehezen indult, könnyebb lett a vége.

Tápai Zsolt (Zsíros Akadémia Kőbánya): Szívvel lélekkel küzdöttünk, a mi szellemünkben győztesek a srácok. Nagyon szeretem ezt a csapatot

{phocagallery view=category|categoryid=211 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}


Vasas Akadémia „A” – Debreceni KA-DSI 68:54 (16:18, 22:12, 19:13, 11:11 )

A mérkőzés itt megtekinthető!

Idegesen kezdték a mérkőzést a felek, 7 perc után 12 12-t mutatott az eredményjelző. A sok hibával tűzdelt első játékrész végén a Vasasé volt az előny (18-16).
Mindkét csapat rendkívül fegyelmezetten játszott, a mérkőzésen először a vasas ragadta magához az előnyt a második negyed közepén. Sőt a félidő végére kemény védekezésüknek és kreatív támadásaiknak köszönhetően 8 pontosra duzzasztották korábban megszerzett előnyüket.
A fordulás után sem lassítottak a fővárosiak, a debreceni edző 12 pontos hátránynál volt kénytelen időt kérni. Az idő kèrès sem segített cívis városiakon, tovább nőtt a szakadék a két csapat között.
A különbség a negyedik negyedben sem változott, így a Vasas pontszegény meccsen, végig vezetve, simán hozta a mérkőzést (68-54).

Mestermérleg:

Magyar Zoltán (Vasas Akadémia): Elindultunk délelőtt, és most robogtunk tovább. Döcögős volt az út, de eggyel ismét közelebb kerültünk a célhoz. Gratulálok a srácoknak, nagy energiát mozgósítottak erre a mérkőzésre. Hajrá tovább!

Sarkadi Ferenc (Debreceni KA-DSI): Egy hajszállal jobb volt a védekezésünk, mint az előző mérkőzésen, így végig látótávolságon belül tudtunk maradni. Sajnos egyik meghatározó játékosunk pocsék napot fogott ki, így támadásban nem tudtunk hatékonyak lenni. Gratulálok a Vasasnak.

{phocagallery view=category|categoryid=212 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}


Soproni SI „A” – Dávid Kornél KA „A” 74:86 (19:21, 15:28,  21:14, 19:23)

A mérkőzés itt megtekinthető!

Az első negyedben mindkét csapat agresszíven fault határon védekezett. Lassan melegedtek bele a pontgyártásba, de a negyed közepétől gyengült a védekezés és így sok szép kosár született. 21-19 a Fehérvárnak.
A második negyed elején a Dávid Kornélnak jobban ment a játék. Már 8 pont volt a különbség, amikor a Sopron időt kért. Nem sikerült felrázni a soproni gyerekeket. 2 perccel a félidő vége előtt 12 volt a fehérvár előnye, sőt a félidőre ez 15-re nőtt.
A második félidő elején a fehérvári játékosok fizikai fölénye érvényesült. A meccs ilyenkor a 2 magas játékosról szólt. A cserék után kicsit magára talált a Sopron, ahol az 5-os játékos nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Így a 3 negyed végén 8 pont volt a különbség, még mindig a Fehérvár javára.
A záró játékrész elején jól pörgött a Sopron. 6 egységre közelítették meg ellenfelük. De időben kapcsolt a Fehérvár és pár szép egyéni megmozdulassal a palánk alatt újra 10 lett közte.
A mérkőzés utolsó 5 percében a fehérvár külföldi játékosa biztosította be a győzelmét a csapatának, bár az ellenfél 5-ose mindent megtett, hogy a világos mezesek nyerjenek, ez egyedül sajnos kevésnek bizonyult.

Mestermérleg:

Csátaljai Gábor(Soproni SI „A”):
Második meccsünkön már sokkal jobban játszottunk, de meg kell tanulnunk, hogy 40 percig tart a játék, és nem férnek bele 5 perces kihagyások, egy ilyen jó ellenfél ellen.

Hegedűs Péter (Dávid Kornél KA „A”):
Sikerült felpörögni a meccsre, és fejben rendezni, hogy mindennek az alapja a védekezés. Igazi csapatmunkával sikerült nyerni!

{phocagallery view=category|categoryid=213 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}


Zsíros Akadémia Kőbánya – Vásárhelyi Rakéták 63:84 (12:19, 14:31, 16:23, 21:11)

A mérkőzés itt megtekinthető!

A mérkőzés elején mindkét csapat sok eladott labdával kezdett, kapkodás volt a pályán sok ziccer kimaradt, ebből a Vásárhely jött ki jobban és 7 pontos előnnyel kezdhette a második negyedet.(21-12).
A második etapot már sokkal jobban kezdték a Rakéták, pár percen belül már 15 pontos különbséget mutatott az eredményjelző tábla . A vásárhelyiek sok könnyű kosarat tudtak dobni , és a letámadásuk is működött . A negyed végére 24 pontos előnyre tudtak szert tenni .(50-26)
A második félidőben tovább folytatódott a vásárhelyi pontgyártás, sok könnyű kosarat szereztek a festékből és a 3. negyed végére már 31 pontra nőtt a különbség.
Az utolsó játékrészben az edzők próbálták jobban forgatni a játékosokat és végül 21 pontos különbség született. (84-63).

Mestermérleg:

Tápai Zsolt (Zsíros Akadémia Kőbánya): Minden dicséretet megérdemel a csapatunk, ismét egy percig sem adták fel. Gratulálok a barátomnak, mert övé az ország legjobb serdülő csapata, remélem, gratulálhatok neki vasárnap délután is. Ami pedig minket illet, nagyon szeretjük a csapatunk.

Mócsai Milán (Vásárhelyi Rakéták): Habár itthon vagyunk, de megérkeztünk a döntőre. Gratulálok az ellenfélnek is, több sebből vérezve is küzdöttek 40 percig. Nekünk messze van még a vége. Kettő!!


{phocagallery view=category|categoryid=214 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

MAFC – Szombathelyi SI KA 85:51 (25:9, 14:20, 27:15, 19-7)

A mérkőzés itt megtekinthető!

Mind két csapat agresszíven védekezett, így nem volt meglepő, hogy sok személyhibát kaptak. (12-8) A MAFC-osok ritmust váltottak és sok gyorsindításos kosaruknak köszönhetően megnyugtató előnyre tettek szert (25-9). A második negyedben a Szombathelynek volt némi fellángolása, de nem tudták 10-en belülre hozni az eredményt. (39-29)
A második játékrészt a Vas megyeiek kezdték jobban, de hamar eszméltek a fővárosiak és újra ők irányították a mérkőzést! A palánk alatti területet uralták, és lepattanóban is ellenfelük fölé kerekedtek. (62-41). A befejező negyedben mindent megpróbált bevetni a Szombathelyi Sportiskola de az ellenfelük egész pályás letámadása ellen nem volt ellenszerük, rengeteg labdát el is adtak. Harminc pontos különbségnél mind két csapat sokat cserélt. A MAFC ezzel  megszerezte a tornán 2. győzelmét.(85-51)

Mestermérleg:

Csányi Zoltán (MAFC „A”): Kemény ellenfél ellen sikerült nyernünk! Minden gyerekemnek hatalmas gratuláció!

Váradiné Szarka Ildkió (Szombathelyi SI KA „A”): Gratulálok a MAFC-nak!


{phocagallery view=category|categoryid=215 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

Debreceni KA-DSI – Soproni SI 66:49 (11:14, 20:10, 14:16, 21:9)

A mérkőzés itt megtekinthető!

A mérkőzést mindkét csapat gyengén kezdte , sok volt az eladott labda és a kihagyott ziccer. A negyed végére 3 pontos előnyt tudott szerezni a Sopron (11-14)
A következő játékrészben a soproniak továbbra is dekoncetráltak voltak, viszont a debreceniek felébredtek és sok könnyű kosarat tudtak dobni és 7 pontos előnnyel mentek a pihenőre.
A harmadik negyedben feléledtek a soproniak is és jó külső dobásokkal ismét szoros lett a mérkőzés.
A 4. negyedben belehúzott a Debrecen, jó védekezésből gyors kosarak születtek és ezzel megléptek 10 ponttal. A végére 17 pontos különbség született. (66-49)

Mestermérleg:

Sarkadi Ferenc (Debreceni KA-DSI): Tapasztalatot gyűjteni jöttünk, csak reménykedtünk benne, hogy győzelmet is gyűjthetünk. Szerencsére összeállt a védekezésünk és ugyan a Sopron egészen elképesztő jól dobott kintről, alacsonyságunk ellenére, uralni tudtuk a palánk alatti területet, ezzel nyertünk. Gratulálok a csapatomnak a szívükért!

Csátaljai Gábor (Soproni SI): Amit elterveztünk, és amire készültünk, abból gyakorlatilag semmit sem sikerült megvalósítanunk. Küzdöttünk, de rengeteg hibával játszottunk. Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez.

{phocagallery view=category|categoryid=216 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}


Szombathelyi SI KA „A” – Zsíros Akadémia Kőbánya 54:69 (13:11, 12:23, 17:17, 12:18)

A mérkőzés itt megtekinthető!

Az első percek eredménytelenségét csak büntetőből tudja megtörni a Zsíros Akadémia. Az első 5 percet sok hiba és kevés kosár jellemzi (4-7). Akcióból a vendégek szereznek pontokat, viszont védekezésben hamar begyűjtik az 5. csapat személyhibát is. A negyed második felében a Zsíros kinti dobásokkal is próbálkozik, váltakozó sikerrel. A Szombathely szinte csak büntetőből tud pontokat szerezni (13-11)
A második negyed elején az eredményes centermunkáé és a tisztább védekezésé a főszerep a vendégeknél. A vas megyeiek betörésekkel és eladott labdákkal válaszolnak. A negyed közepén, hazai időkérésnél már 21-24-et mutat a tábla. A játék képe érdemben nem változik már a negyedben, így 25-31-nél vonulnak félidei pihenőre a csapatok.
Nem hozott változást a nagyszünet. Sajnos ugyanaz a pontatlan játék jellemzi az összecsapást, de a Zsíros Akadémia hajszálnyival jobban használja ki a helyzeteit, így a negyed közepén 35-41-re vezet. Bár Tápai mestert fegyelmezik a játékvezetők egy technikai hibával, mégis a Szombathelynek látszik elúszni a találkozó.Az utolsó játékrész 42-51-es állással kezdik a csapatok. A vas megyei alakulat nem törődik bele az eredménybe, de nem tud közelebb férkőzni az utolsó játékrész közepére(48-61). Két perccel a vége előtt 15 pontra nő a különbség, köszönhetően annak, hogy a budapesti srácok jobban koncentrálnak. A két nagy küzdő, de nagyon fáradt csapat csatáját a Zsiros akadémia nyeri 54-69-re.

Mestermérleg:

Váradiné Szarka Ildikó (Szombathelyi SI KA „A”): Gratulálok a Darazsak csapatának, holnap új nap lesz, remélem a játékosaimnak is.

Tápai Zsolt (Zsíros Akadémia Kőbánya): Mint mindig, most is hatalmas akarattal játszottunk, aminek egy nagyon szép győzelem lett a vége. Le a kalappal a fiúk előtt, óriási küzdők. Nagyon szeretjük őket. Gratulálok a Falconak is mert klassz kosárlabdát játszanak.


{phocagallery view=category|categoryid=218 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

Vásárhelyi Rakéták – MAFC „A” 89:52 (21:14, 22:18, 24:8, 22:12)

A mérkőzés itt megtekinthető!

A vendégcsapat idegesen kezdte a mérkőzést, sok eladott labda jellemezte a játékukat. Felváltva estek a kosarak. 13-10-nél Hegedüs Péter kért időt. Ezt követően is sokat hibázott mindkét csapat. A negyed végén palánk alól volt többször is eredményes a Vásárhely.
ASágodi kosarával 10 pontra nőtt a különbség (28-18). A Rakéták uralták a palánk alatti területet, ezért a MAFC középtávoli, távoli dobásokkal próbálkozott. A mezőnyvédekezés mindkét oldalon jól működött, de a vásárhelyi magas emberek rendre betaláltak közelről.
A hazaiak folyamatosan növelték előnyüket a második félidőben. A közel 300 fős publikum nagyszerű hangulatot teremtett, miközben a pályán nem kímélték egymást a csapatok. Az ötödik percben már 20 pont fölött volt a különbség (55-34). A harmadik negyed végére eldőlt a mérkőzés (67-40)
A befejező játékrészben mindkét oldalon sokat cseréltek az edzők, pihentetve a kulcsjátékosaikat a másnapi keresztjátékra.

Mestermérleg:

Mócsai Milán (Vásárhelyi Rakéták): Szép volt fiúk, szép volt fiúk!!! Köszönjük a szurkolást!!Három

MAFC (Hegedüs Péter): Ez a mérkőzés pont azt hozta, amit vártunk tőle.


{phocagallery view=category|categoryid=217 limitstart=2|detail=3|displayname=1| displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

Debreceni KA-DSI – Szombathelyi SI KA „A” 62:46 (24:11, 14:8, 9:12, 15:14)

A mérkőzés itt megtekinthető!

Debreceni agresszív védekezésének köszönhetően hamar előnyt szerzett (14:3).
Öt és fél perc után 18:5-nél Váradinél Szarka Ildikó időt kért, hogy rendezze sorait. Sok hibával játszott mind a két csapat, sorra személyi hibát vétettek. A szombathelyiek továbbra is csak keresték önmagukat, 15! eladott labdájuk volt az első negyedben. A játékrész végére maradt a különbség (24:11)
A civis városiak pick&roll játéka továbbra is eredményesnek bizonyult, többnyire csak fault árán tudták megállítani. Öt perc játék után 30-16.Folyamatos fegyelmezetlenség jellemezte a szombathelyieket, egy technikai hiba lett a vége. Váradiné időkérése némiképp segített, de nem oldódott meg a fejetlenség.
Félidőre 30 eladott labdája volt Váradiné legényeinek (38:20).
A Debrecen bennmaradt az öltözőben a harmadik negyed kezdetén és egy 11-2-es rohanással kezdtek a nyugat dunántúliak. Újra nyilát vált a mérkőzés. A negyed végén sportszerűtlen hibák borzolták a kedélyeket, ami szombathelyi oldalon második lévén, kiállítást eredményezett 47:32.
A záró játékrészre megnyugodtak a kedélyek, és kiegyenlített játékkal állították be a csapatok a 62:46 végeredményt.

Mestermérleg:

Sarkadi Ferenc (Debreceni KA-DSI):Fantasztikus siker, amit elértünk. Több edző is nyilatkozza, hogy büszke a csapatára, hát én is nagyon az vagyok. Gratulálok a Szombathelynek, nagyon szép kosárlabdát játszanak, a jövő csapatát láttuk szerintem. A másodedzőnknek ajánljuk a győzelmet, akinek ma van a születésnapja.

Váradiné Szarka Ildikó (Szombathelyi SI KA „A”): Gratulálok a csapatomnak a küzdésért. Gratulálok a Debrecennek.


Zsíros Akadémia Kőbánya – Soproni SI 57:60 (15:14 16:18 15:10 11:18)

A mérkőzés itt megtekinthető!

Öltözőben maradtak a Darazsak a mérkőzés elején. Hét ponttal meglépett a Sopron, mire egy ponttal válaszolni tudtak, büntetőből. A negyed közepe egál állást hozott (9-9) és kemény küzdelmet, ami kitartott a negyed végéig (15-14).
A második negyed közepéig a budapesti csapat dominálni látszik a palánk alatt, de ellenfelük rendre zárkózik egy-egy jó betöréssel, kinti dobással (22-21). A félidőig nem változik a játék képe, fej-fej mellett haladnak a csapatok (31-32).
Négy percet kell várni az első soproni kosárra a második félidőben, de addigra 41-34-re ellépnek a Darazsak. A hazai csapat fizikális fölénye ellenére ötletes támadójátékkal sok helyzetet dolgoznak ki a vendégek, amelyek többnyire kimaradnak, de így is zárkózik a negyed végére a Sopron (46-42).
A záró negyed budapesti kosarakkal indul, köszönhetően a kreatívabb palánk alá bejátszott labdáknak. Csákányi Péter időt is kér, hogy rendezze a sorokat, de úgy tűnik nincs meg az ellenszer (57-45). Aztán mégis! A nagy szívvel küzdő soproni srácok egy 4-9-es run után 3 pontra olvasztják a kőbányaiak előnyét. Nem találják a védőlepattanókat a Darazsak , ráadásul meglepi őket az agresszív egészpályás letámadás, érik a fordítás! Összeomlik a Kőbánya a végére, hiába a taktikai faultok és az időkérés, megérdemelten nyer a Sopron!

Mestermérleg:

Csátaljai Gábor (Soproni SI „A”): Óriási küzdéssel, egy szinte már elveszett mérkőzést sikerült megfordítanunk. Óriási gratuláció a srácoknak! Egy pillanatig sem adták fel, és végig hittek a győzelemben.

Tápai Zsolt (Zsíros Akadémia Kőbánya): Csalódott vagyok, mert egy megnyert mérkőzést veszítettünk el, mert korán bontottuk a pezsgőt. A vereségben én is benne vagyok, mert túl naiv voltam. Gratulálok a Sopronnak, példát mutattak abból, hogy egy meccs 40 percig tart. Szeretjük őket nagyon, és biztos vagyok benne, hogy holnap jó szájízzel zárjuk a tornát.


Vasas Akadémia „A” – MAFC „A” 86:75 (27:15 16:18 22:23 21:19)

A mérkőzés itt megtekinthető!

A döntőbe jutásért folyó harc, annak megfelelően is indult. Kiélezett csatában fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét fél agresszív védekezéssel kezdett, ennek megfelelően kevés pont esett, 7. percben 14:13.
A MAFC időkéréséből a másik alakulat jött ki jobban, sikerült ellépni másfél perc alatt 8 ponttal 21:13.
Első negyed sima Vasas fölény 27:15.
A következő etapot a MAFC kezdte jobban 29:21. Agresszív védekezés miatt mindkét oldalt hamar kijött a bonusz, és büntető párbaj alakult ki. Sok reklamálás, és fault jellemezte a játékot minkét oldalt. 8. percben a faultarány 11:6, az eredmény 36:28.
A vendégek 2 ponttal nyerték ez a játékrészt 43:33.
Fordulást követően is kiélezett, kemény harcot láthatott a népes publikum. Kevesebb személyit ítéltek a sporik, bár a megmozdulások kivitelezése nem változott (65:56).
A záró játékrész elején felváltva estek a kosarak. Egyre többet hibáztak a műegyetemisták, időkérés lett a vége a negyed 3. percében 77:64.
Ez sem segített a Csányi legényeken, sorra hibáztak, fegyelmezetlenkedtek.
Folyamatosan vezetve, magabiztos Vasas győzelem született.

Mestermérleg:

Magyar Zoltán (Vasas Akadémia „A”): Hatalmas öröm van a szívünkben! Egész évben azért dolgoztunk, hogy idáig eljuthassunk. Büszke vagyok a fiúkra! Felértünk a csúcsra, holnap már csak a zászlót kell kitűznünk. Gratulálok a lány kadett csapatunknak az első helyhez. Holnap nekünk is ez a cél!

Csányi Zoltán (MAFC):Sajnálom az elszalasztott lehetőséget, sikerült az ellenfelünket a döntőbe juttatnunk.


Vásárhelyi Rakéták – Dávid Kornél KA 70:68 (8-24, 22-7, 19-18, 21-19)

A mérkőzés itt megrtekinthető!

Parázs hangulatban kezdődött a második elődöntő, a székesfehérváriak elsősorban centerjátékukkal jutottak előnyhöz. A palánk alatti magasságfölényük a Rakéták támadójátékára is rányomta a bélyegét. A kisszünetre összeszedett 16 pontos hátrányukban a Székesfehérvár centerének, Seyinek alaposan benne volt a keze: 16 egységet jegyezhetett 10 perc alatt.

Mócsai Milán fiainak alaposan össze kellett kapniuk magukat, ezért gyorsan elkezdték a felzárkózást. Ebben Bánfi volt a csapat vezére, akivel nem nagyon bírtak a sötét mezesek. A Fejér megyeiek mindössze 7 pontot szereztek ebben a negyedben, így a félidőben már csak eggyel vezettek. (30-31)

Mindkét együttes érezte az elődöntő súlyát, így mindkét térfélen sok volt a hiba. A rohanásból az akadémisták jöttek ki jobban, igaz csak átmenetileg. A vásárhelyieknek az utolsó másodpercekben sikerült egyenlíteni, így izgalmasnak ígérkezett a záróperiódus. (49-49)

Ennek megfelelően az idegek harcát hozta a folytatás. A Kosársuli serdülőinek hosszabb cserepadja, és nagyobb taktikai repertoárja meghozta a gyümölcsét, és két perccel a vége előtt fordítani tudtak a hazaiak. Ezután már nem változott a helyzet, így a Vásárhelyi Rakéták játszhatják a finálét vasárnap a Vasas Akadémia ellen.

Mestermérleg:

Mócsai Milán (Vásárhelyi Rakéták): „A parkolóból jöttünk vissza. Mások feladták volna, ők nem! Hittek bennem akkor is, amikor már rég nem. Ha valaki azt mondja, hogy van ennél a csapatnál jobb, akkor azt mondom, hogy lehet, de úgy sem fognak hinni neki. Imádom ezt a csapatot!!! De még egy hátra van… Elfáradtam.”

Hegedűs Péter (Dávid Kornél KA): „Először is gratulálok, mert úgy gondolom, hogy megérdemelték. De úgy gondolom, hogy minden gyerek fejlődik egy ilyen mérkőzés során.”

Főtámogatók

MMBF

Hmvhely

Hódmezővásárhely

MJV Önkormányzata

Szerencsejáték

Keress Minket a Facebook-on is