Igazi meccsdömpingje volt a Kosársuli U11-es csapatainak a hétvégén: három városban összesen 6 meccset játszottak szombaton. Hódmezővásárhelyen és Szegeden minden meccset hoztak a kék-sárgák.

Kotormán Zsuzsanna és Csókay Miklós ifjú tanítványai minden meccsen győzni tudtak Vásárhelyen és Szegeden. Bálint Erik ifjú kosarasainak pedig csak kevésen múlt, hogy behúzzák a győzelmet a Karcag ellen. Ám emiatt sem kell búsulniuk, hiszen ebben a korosztályban a tapasztalatszerzés sokkal fontosabb, mint a győzelmek száma.

 

U11-es bajnokság E-csoport, 2022. november 19., Hódmezővásárhely

 

Vásárhelyi Párducok – Mezőberény KK: 65 – 23 (16-6, 19-4, 14-7, 16-6)

Párducok: Bíró 22, Boldis 15, Gajda 8, Grochulski 6, Kovács 5, Szabó 4, Dancsik 2, Rácz 2, Czakó 1, Sas -, Fülöp -, Török-Kozma -.

Csókay Miklós: Már az első negyedben sikerült 10 pontos előnyre szert tenni, a második negyedben 16-0-ra leléptük ellenfelünket. Magassági fölényünket sikerült kihasználni a lepattanó labdák megszerzésével és értékesítésével. Magabiztos győzelmet arattunk. Mindkét mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Bíró Martin, aki mindent úgy csinált, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

 

Szolnoki Párducok – Vásárhelyi Párducok: 34 – 70 (4-25, 14-11, 8-23, 8-11)

Párducok: Grochulski 24; Bíró 18; Gajda 10; Boldis 8; Sas 6; Dancsik 2; Laduver 2., Fülöp - , Török-Kozma -, Szabó -, Kovács -.

Csókay Miklós értékelése: Szervezetten, figyelmesen kezdtük a mérkőzést és 21 pontos előnnyel zártuk az első negyedet, ahol 7 percen keresztül csak mi dobtunk kosarat. A második negyed szoros volt, hiszen felváltva estek a kosarak, de így is sikerült 16 pontos előnyt megőrizni. A második félidőt letámadással és szoros védekezéssel magabiztosan sikerült megnyerni. A mérkőzésen kulcsszerepe volt 2 leánynak. Gajda Lorina nem ismert elveszett labdát, 10 pontot dobott. Játékával kapcsolatban nagyon bizakodó vagyok a jövőre nézve. Grochulski Halina szinte egyeduralkodó volt a palánk alatt, 24 pontot szerzett. Mindkét mérkőzés remek eredménnyel zárult, de ezen túlmenően kifejezetten büszke vagyok a csapatra. Fegyelmezetten, okosan küzdöttek Párducaim.

 

 

U11-es bajnokság F-csoport, 2022. november 19., Szeged

 

Szedeák Tigrisek - Vásárhelyi Palánták 35:39 (12-8,5-11,8-2,10-18)

Palánták: Ambrus 18, Ferenczi 4, Apró 3, Horváth 3, Szőke 3, Balog 3, Angyal 2, Kovács 2, Illikmann 1, Kálmán -, Korom -, Kun-Szabó -.

Kotormán Zsuzsanna:
Az utazás mindig izgalommal tölti el a gyerekeket.Egész héten lázasan készültek a következő fordulóra. A mérkőzés során sok támadást tudtunk vezetni  de pontatlanul hajtottuk végre a dobásokat. A védekezés egészen jól ment, sok volt a labdaszerzésünk amiből tudtuk indítani a támadásokat. Az egész mérkőzés fordulatokban, izgalmakban gazdag volt. Kiegyenlített erők küzdöttek a pályán. Dicsérem a fiúkat a harcosságukért, akarásukért, így kell egy mérkőzésen küzdeni!

 

Vásárhelyi Palánták - ACS Baschet Star Oradea Kék Fiúk 29:15 (5-0,17-3,4-2,3-10)

Palánták: Ambrus 12, Balog 6, Kovács 5, Ferenczi 2, Horváth 2, Szőke 2, Apró-, Angyal -, Illikmann-, Kálmán -,Korom -, Pap -.

Kotormán Zsuzsanna: A második mérkőzésre kicsit elfáradtak a fiúk. Nagy akarattal kezdtük a mérkőzést de sajnos az ellenfél erőszakos, néhol durva védekezése szét- tördelte a játékot. A fiúk ennek ellenére hajtottak, a félidei eredmény megnyugtató volt. A második játékrészben sem változott a helyzet, örültünk a győzelemnek. Gratulálok a fiúknak!

 

U11-es bajnokság B-csoport, 2022. november 19., Karcag

 

Vásárhelyi Oroszlánok - Fekete Mambák 40-64

Oroszlánok: Májer 15, Szabó 14, Fejes 6, Sós 4, Herczeg 1.


Bálint Erik:
Sajnos nem a legmegfelelőbb körülmények fogadtak minket a csarnokban. Nagyon hideg volt, így a srácoknak sokkal nehezebb dolguk volt, egyik legjobb játékosunkat elvesztettük az első percekben. Innentől meg volt pecsételve a sorsunk. Dolgozunk tovább és kijavítjuk a hibákat.

 

Karcagi SE Oroszlánkák - Vásárhelyi Oroszlánok 54-53

Oroszlánok: Fejes 17, Májer 17, Szabó 10, Sós 3, Sebők 2, Fejes 1, Térem 1, Szél 1, Herczeg 1.

Bálint Erik: Egy végig kiélezett meccsen maradtunk alul. Küzdöttek a srácok végig, de a végén egy apró hiba a meccs elvesztésébe került. Sokat tudunk tanulni ebből a meccsből is.

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés