A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli vasárnap este a KTE-Duna Aszfalt U23 csapatát fogadta a Hódtói Sportcsarnokban. A helyzet egyértelmű volt: a két héttel ezelőtti odavágón hét ponttal, 69-62-re nyert a Kosársuli, így ezzel az előnnyel kellett gazdálkodni a párharcgyőzelemhez. A másik ágon a MEAFC-Miskolc a Békés ellen már biztosította az 5. helyért zajló csatába a helyét, így a mostani továbbjutó már előre tudta, melyik ellenfél vár rá a bajnokság zárásaként.

 

Végül a Kosársuli örülhetett, ráadásul veretlenül letudva a kétmeccses szériát. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Stojan Ivkovic által irányított kecskeméti akadémisták azonban ahogy az alapszakasz utolsó fordulójában, úgy most is megnehezítették a sárga mezes együttes dolgát, és elejétől a végéig partiban voltak. 

 

Két perc után Tóth Patrik kosaraival a Kecskemét villant meg először, ám az extrát játszó Varga Ákos hárompontosával hamar egyenlített a Kosársuli, majd Pavlovic közelijével már a vezetést is átvette a csapat. Komolyabban ellépni azonban egyik oldalnak sem sikerült, hiszen kosárra kosárra volt a válasz - még a 8. percben is, amikor Ivkovic triplájára Varga Ákos triplával reagált. A negyed végén, Kelemen büntetőinél a kialakult az addigi legnagyobb hazai előny (17-14), ám egy 4-0-val mégis a vendégeké lett a játékrész (17-18).


Mindkét csapat pontatlanul kezdte a második negyedet, és ennek eléggé felemás játék, egyben eredmény lett a jutalma. Előbb a KTE vitte tovább az előző negyedből a rohamot és ment el öttel (17-22), majd Pavlovic vezetésével zárkózni kezdett a Kosársuli, és a 17. perc végén, Varga Ákos triplájánál már újból a vásárhelyi közönség örülhetett (30-28). A félidő vége ráadásul a lehető legjobban alakult, Varga Ákos pontjai ugyanis 35-32-es előnyhöz juttatták a csapatot, így a szünetre a lélektani fölény a Kosársulinál volt.

 

Ez nem nagyon hatotta meg a Kecskemétet, és a pihenőt követően két és fél perccel ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést (Tóth Barna közelije után 39-40 a 23. percben). A negyed közepén, 44-40-nél, majd a negyed végéhez közeledve, 49-42-nél úgy tűnt, komolyabban is elhúzhat a Kosársuli, ám az adódó lehetőségeket nem sikerült kihasználni, a KTE pedig kimászott a gödörből és a negyed utolsó másfél percében egy 7-0-val visszajött a meccsbe (49-49). 

 

A zárófelvonás elején aztán újra hasonló volt a helyzet, előbb Varga Zalán, majd Bodócsi és Pavlovic kísérlete talált utat a gyűrűbe, a 35. perc végén pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (Varga Ákos közelije után 64-54). Innen úgy tűnt, egyértelmű, hogy a kecskemétiek a párharcot tekintve mínusz tizenhétről nem fordíthatnak - mindenesetre megpróbálták, és okoztak is kellemetlen helyzetet.

Tóth Barna kosara után Utasi Gábor időt kért, ám ez sem tudta megállítani a vendégek szériáját, a korábban a Kosársulinál nevelkedő Botka triplája pedig visszahozta kétlabdára a KTE-t. A hármasra Bálint válaszolt, ám a különharc hármassá alakult, hiszen Tóth Balázs is csatlakozott a társasághoz (68-64), majd két perccel a vége előtt jöttek az elpuskázott helyzetek és az eladott labdák megbosszulni látszottak magukat, ugyanis nagy hajrába kezdtek a vendégek. Előbb Tóth Barna újabb hármasával vették át a vezetést (68-69), majd a közvetlen hajrára öt ponttal el is húztak (70-75). A faultok macska-egér játékából azonban a Kosársuli jött ki jobban, Varga Zalán és Varga Ákos keze nem remegett meg, ráadásul a védekezésen is sikerült szorítani, így végül igazságosnak mondható 75-75-ös döntetlennel zárult ez a párosítás - mivel oda-visszavágós rendszer zajlott, így nyugodtan lehetett döntetlen az eredmény, hiszen összesítésben megmaradt a hétpontos hazai előny. A meccs legeredményesebbje a 27 pontig jutó Varga Ákos, a vendégek legponterősebbje a 15 pontot szóró Botka lett.

 

 

NB I/B Zöld csoport, rájátszás az 5-8. helyért, első forduló, visszavágó:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-KTE-Duna Aszfalt U23 75-75 (17-18, 18-14, 14-17, 26-26)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Varga, Vadász, Téczely


Kosársuli: Pavlovic 12, Bodócsi 4, Bálint 10/6, Varga Á. 27/15, Varga Z. 10
Cserék: Burko 10, Kelemen 2, Vejinovic -, Borbáth -, Knyur -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter


Kecskemét: Tóth Bar. 11/3, Botka 15/6, Ivkovic 15/3, Tóth Bal. 10/3, Kiss 11/3
Cserék: Tóth P. 9, Takács 4, Velkey -, Kucsera -
Vezetőedző: Stojan Ivkovic


Utasi Gábor értékelése: "Nagyon kellemetlen és szívós ellenféllel szemben léptünk tovább. Örülök, hogy az ötödik helyért játszhatunk."A Kosársuli tehát a MEAFC-Miskolc ellen folytatja az 5. helyért. A párharc ugyanúgy két meccsből fog állni.

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés