Ráadásul két Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-játékos is bekerült a felkészülési torna álomötösébe.


A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata Békéscsabán járt a hétvégén, hisz az Evangélikus Sportcsarnokban rendezték meg a Viharsarok Kupát. A tornán négy olyan csapat (a vásárhelyi mellett a Békés, a Szedeák U20 és a Tiszaújváros) vett részt, akik mindannyian a közelgő bajnoki rajtra készülnek.

A saját nevelésű játékosoknak is sok lehetőséget biztosító együttesünk a 29 pontig jutó Varga Zalán és a dupla-duplázó Vuk Pavlovic vezetésével könnyen verte az elődöntőben a Szedeákot, majd a fináléban fontos embereket nélkülözve is végig partiban volt a békésiekkel szemben. Végül az utolsó negyedben maradtunk alul, így a második helyen végeztünk. A torna álomcsapatába egyébként Pavlovicot és Vargát is beválasztották, és a fiatal játékosok is remekül helytálltak.

 

Eredmények:

elődöntő:

Naturtex-SZTE-Szedeák U20-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 68-98 (23-23, 17-33, 14-15, 14-27)

Kosársuli: Bodócsi 6/6, Varga Z. 29/18, Bálint 8, Pavlovic 10/3, Kovacevic 15
Cserék: Vejinovic 10, Megyesi 7, Borbáth 4/3, Németh 4, Knyur 3/3, Nánási 2
 

döntő:

Békési SzSK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 86-74 (26-17, 13-22, 21-16, 26-19)
 

Kosársuli: Borbáth 15/9, Bodócsi 6, Varga Z. 14/6, Pavlovic 16, Kovacevic 10
Cserék: Vejinovic 8/3, Megyesi 5, Knyur -

 

Szablics Péter vezetőedző értékelése: „A hétvégén egy olyan tornán vettünk részt, melyre a saját csoportunkban játszó csapatokat hívták meg. Az első mérkőzésen a Szedeák U20-as csapata ellen hoztuk a kötelezőt, bár azért ellenfelünk nagyon szépen, szervezetten játszva szerzett kellemetlen perceket nekünk... A torna döntőjében a hazai csapattal kerültünk szembe, mely meccs több szempontból nehezített volt számunkra. Ez a mérkőzés nagyon brusztolós volt és nélkülöznünk kellett Bálint Eriket, valamint Nánási Dávidot is. Az összecsapásból végül a békési csapat került ki győztesen, de a vásárhelyi különítmény jelesre vizsgázott küzdésből és alázatból. A kupát így a 2. helyen zártuk, valamint a torna legjobb ötösébe választották Pavlovic Vukot és Varga Zalánt.”

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés