A nyitórendezvényen Szabó Attila, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE elnöke kiemelte, hogy néhány hónapja, amikor dr. Elek András halálát követően átvették a Kosársuli vezetését az Elnökség tagjaival, akkor is tudták, hogy egy biztos alapokon nyugvó egyesületben fognak tovább dolgozni. Ennek a projektnek is biztos alapjai voltak, melyre bizonyíték, hogy immáron második alkalommal dolgoznak együtt egy uniós projektben a Spartak Szabadkával. Hozzátette, hogy a következő hónapok eseményei, az edzőtáborok, a versenyek, a streetballok és a szakmai rendezvények további fejlődést hozhatnak nem csak játékosainknak, hanem a két sportszervezet vezetőinek és edzőinknek is. Továbbá kifejezte örömét, hogy a projektnek köszönhetően a fiatal vásárhelyi kosarasoknak, új élményeket biztosítva, adhatnak egy kicsit többet, mint amit egy sportegyesület a rendes működése során megtehet.

 

A projektnyitón Jovan Sirovina, a Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub elnöke a pályázatról elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy ismételten egy magasszínvonalú programot valósíthatnak meg a Kosársulival közösen. Már alig várják, hogy Szabadkán is megkezdődjenek a szakmai programok, melyekre nagy szeretettel várják a vásárhelyi ifjú kosarasokat, sportszakembereket és sportvezetőket. Biztos benne, hogy mindkét csapat játékosai és edzői is sokat tanulhatnak majd egymástól a közös eseményeken.

Pavlovic Vuk, a Kosársuli projektmenedzsere kifejtette, hogy a 2022. május végéig tartó projektben 3 alkalommal szerveznek streetballt Vásárhelyen.

A „Kosárlabda határok nélkül” - A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig" elnevezésű projektben emellett kosárlabdatornát, esélyegyenlőségek napját, közös nyaralást, edzőtovábbképzőt és fizikai állapotfelmérést is szerveznek. A projektre elkülönített forrásösszeg 191.269,00 euró, melyhez az Európai Uniós hozzájárulása (IPA) 162.578,65 euró. A projektnek saját Facebook-oldalt hoztak létre, melyen folyamatosan nyomon követhető lesz minden esemény.

 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

A projekt címe: „Kosárlabda határok nélkül” - A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig.

Rövidítés: CB Basket A to Z

Projektazonosító: HUSRB/1903/34/0061

Elkülönített forrásösszeg: 191.269,00 euró

Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 162.578,65 euró

A projekt kezdete: 2021. 03. 01.

A projekt zárása: 2022. 05. 31.

Vezető kedvezményezett: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület

kedvezményezett: „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klub

 

Kapcsolat:

A projekt neve: CB Basket A to Z.

Kapcsolattartó neve: Martonosi János alelnök

Szervezet neve: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület

Telefonszámok: +36/20-266-7240

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cím: Németh L. u. 18., 6800 Hódmezővásárhely, Magyarország

 

 

JOGI NYILATKOZAT

Ez a projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A projekt tartalmáért teljes mértékben a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés