2021. augusztus 8-tól 14-ig tartott közös edzőtábort Hódmezővásárhelyen a Vásárhelyi Kosársuli és a Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub a CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektben.


A 2006 és 2009 között született kosarasok naponta több edzésen pallérozódtak. A tréningeken a technikai tudás egymástól való elsajátítása mellett egymás sportban mutatott mentalitásáról is sokat tanulhattak. A tábor remek alkalom volt arra, hogy az edzők új munkamódszereket ismerhessenek meg. A közös edzőtábor csúcspontja a csütörtök esti edzőmeccsek voltak, ahol két mérkőzésen mérték össze tudásukat a játékosok.

 

Az eseményen 52 játékos és edző vett részt. A közös edzőtábor alatt a szabadkai fiatalok Hódmezővásárhely kultúráját és nevezetességeit is megismerhették.

 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 

A projekt címe: „Kosárlabda határok nélkül” - A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig.

Rövidítés: CB Basket A to Z

Projektazonosító: HUSRB/1903/34/0061

Elkülönített forrásösszeg: 191.269,00 euró

Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 162.578,65 euró

A projekt kezdete: 2021. 03. 01.

A projekt zárása: 2022. 05. 31.

Vezető kedvezményezett: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület

kedvezményezett: „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klub

 

Kapcsolat:

A projekt neve: CB Basket A to Z.

Kapcsolattartó neve: Martonosi János alelnök

Szervezet neve: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület

Telefonszámok: +36/20-266-7240

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cím: Németh L. u. 18., 6800 Hódmezővásárhely, Magyarország

 

JOGI NYILATKOZAT

Ez a projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A projekt tartalmáért teljes mértékben a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés