18 órától a DEAC U23 vendégeként lépünk pályára.


Új év, új erő, remélhetőleg a régi forma: így kezdi 2021-et a Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata. Az eddigi tizenkét mérkőzésünkből kilencet nyertünk meg és hármat veszítettünk el, így jelenleg a 3. helyet foglaljuk el a tabellán.

A mieink január 4-én kezdték újra az edzéseket, január 10-én pedig startol az NB I/B Zöld csoport 2020-21-es alapszakaszának második fele, hisz Tóth Tamás együttese a DEAC U23 otthonába látogat. A szezon első fordulójában, október elején a két gárda a Hódtói Sportcsarnokban játszott egymással, ott magabiztos teljesítménnyel 86-72-es hazai győzelem született, és a Kosársuli mind a tizenkét játékosa dobott kosarat.

Az azóta eltelt időszakban a tehetséges debreceni fiatalok felemás eredményeket mutattak fel, az elmúlt két hónapban nyeretlenek maradtak, zsinórban hat mérkőzést veszítettek el, 3-8-as mérlegükkel a tabella 10. helyén állnak. Hiba lenne azonban lebecsülni Jesper Gustavsson legénységét, a keretből többen az A-csoportos felnőttekkel készülnek együtt, és vannak, akik az U20-as csapat alapemberei is - így például a remek formában lévő Kosársuli-nevelés, Ságodi Róbert.

A cél egyértelmű: folytassuk a jó szériát és elhozzuk a két pontot az Oláh Gábor utcából. “Először is boldog új évet, jó egészséget szeretnék kívánni mindenkinek! December végén egy rövidebb pihenőt kaptak a játékosok, hiszen hosszú hónapok munkája volt a lábakban,fejekben, kellett az ünnepek alatt a kikapcsolódás. Január elején kezdtük ismét el az edzéseket közösen, fizikálisan próbáltuk utolérni először magunkat. A bajnokságban igen feszített a tempó, így vasárnap már bajnoki mérkőzést vívunk  a roppant  tehetséges debreceni fiatalok ellen. A várható kezdőjükben két volt játékosom is szerepel, hiszen a hódmezővásárhelyi Ságodi Róbert és a békéscsabai Fábián Szabolcs is oszlopos tagja ellenfelünknek. Minden posztra van szinte utánpótláskorú válogatott játékosuk, így nem egyszerű ellenük készülni. Szombaton Körmenden játszottak U20-as bajnoki meccset még, de nagyon bő a keretük, így nem okoz gondot nekik, ehhez a terheléshez vannak szokva. Futós, agresszív kosárlabdát játszanak rengeteg rádobással, ezt le kell lassítani.

A megszokottnál szűkebb rotációval utazunk el, vannak problémáink, de nem szokásom panaszkodni, így kell megoldanunk a nem kis feladatot. Eddig a szezon első felében erőn felül teljesítettünk, ezt a jó sorozatot szeretnénk folytatni. Vasárnap este több kimagasló egyéni teljesítmény és szigorú csapatvédekezés lehet a győzelmünk kulcsa” - fogalmazott vezetőedzőnk.

A DEAC U23-Vásárhelyi Kosársuli bajnoki január 10-én, vasárnap 18 órakor kezdődik.

Hajrá Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés