Bálint Erik, Patkós József, Szabó Attila és Szöginé Kotormán Zsuzsanna csapatai is pályára léptek az utóbbi hetekben.


Három fordulót rendeztek november elejétől karácsony előtti az Országos Kenguru Bajnokságban. A regionális elvek szerint megrendezett, nyolc körből álló idényt eddig némileg befolyásolták a betegségek, a Kishódok és a Párducok teljes fordulókat tudtak játszani, a Zebrák egyszer nem tudtak kiállni, míg a Farkasok decemberben csatlakoztak a küzdelmekhez. Folytatás a tervek szerint január utolsó hétvégéjén. 

 

1. forduló: 2020.11.08. - Hódmezővásárhely, D csoport

 

Vásárhelyi Zebrák - Vásárhelyi Kishódok 23-71 

Zebrák: Bősz Olivér 15, Fejes Péter 5, Csongrádi Anna 1, Marczinka Mirella 1, Mile-Varga Csanád 1, Borovics Boglárka, Gajda Alexandra, Fülöp Hanna, Ujvári Linett, Lekrinszki Gergő, Balázs Laura
Kishódok: Tóth Richard 22, Nagy Oliver 13, Kovács Áron 9, Sárai  Bendegúz 8, Kálló-Nagy Zsombor 6, Domonkos Aurél 4, Orovecz Zsombor 3, Musa Milán 2, Nagy Botond 2, Tóbiás Endre 2 pont

Szabó Attila"A csapat jelentős részének élete első bajnoki mérkőzése volt. Ennek megfelelően kapkodtak, izgultak az első  félidőben. A lelkesedés viszont nagyon nagy volt, senki sem adta fel, keményen küzdött, hajtott. Nekünk nem az eredmény volt a fontos, egyelőre csak tanuljuk a játék alapjait. Minden csapattagnak kijár a dicséret, nagyszerű volt a hozzáállásuk!"
Szöginé Kotormán Zsuzsanna"A fiaim izgatottan várták a mérkőzést, de egy kicsit álmosak voltak, nehezen lendültek játékba. Az elrontott dobások a nagy akarásra foghatók, ahogy teltek a percek, egyre oldottabbak voltak és szép megoldásokkal, pontokkal bizonyították játékkedvüket. Ami nagy öröm számomra, hogy minden játékos szerzett pontot, igazi kis csapat volt a pályán. Gratulálok a fiaimnak!"


Vásárhelyi Kishódok - Vásárhelyi Párducok 44-46 

Kishódok: Tóth Richard 17,  Nagy Botond 5, Tóbiás Endre 5, Kálló-Nagy Zsombor  5, Nagy Oliver 4, Musa Milán 3, Sárai  Bendegúz 2, Domonkos Aurél 2, Kovács Áron 1 pont
Párducok: Soós Balázs 17, Bórus Zala 16, Varga Dávid 7, Herczeg Alex 4, Török Bálint 2

Szöginé Kotormán Zsuzsanna"Második mérkőzésünk kiegyenlített játékot hozott. Ellenfelünk gyors, jól képzett játékosokkal tűzdelt. Mind a támadás, mind a védekezés kiváló volt. Fiaim igazi csapat képét mutatták, szép passzokkal hozták egymást játékba, a védekezésben is besegítettek egymásnak. Remélem, ilyen izgalmas, élvezetes játékot tudunk majd a továbbiakban is játszani! A minimális vereség ellenére nagyon köszönöm a fiúknak ezt a színvonalas mérkőzést! Gratulálok ellenfelünknek!"
Bálint Erik: "Ezen a mérkőzésen egy hasonló kvalitású csapattal találkoztunk. A végén szerencsésebbek voltunk. Nagyon örülök annak, hogy a fiúk így tudnak egymásért küzdeni. Jó volt látni, ahogy örülnek a közös sikernek."

Vásárhelyi Zebrák- Vásárhelyi Párducok 23-113

Zebrák: Bősz Olivér 16, Fejes Péter 3, Csongrádi Anna 1, Marczinka Mirella 1, Mile-Varga Csanád 1, Borovics Boglárka, Gajda Alexandra, Fülöp Hanna, Ujvári Linett, Lekrinszki Gergő, Balázs Laura 1

Párducok: Bórus Zala 40, Soós Balázs 31, Varga Dávid 21, Török Bálint 8, Kőhegyi Máté 7, Herczeg Alex 3, Páska Zsombor 2, Forrai Félix 1

Szabó Attila: "Erre a mérkőzésre teljesen elfáradtunk. Az ellenfelünk nagyobb játéktudása és jóval több lejátszott mérkőzése nagy különbség eredményezett. Nem csüggedünk, folytatjuk tovább, amit elkezdtünk, nekünk még nem most kellett nyernünk, addig még sokat kell tanulnunk. A csapat mindent megtett, ügyesek voltak, megyünk tovább..."
Bálint Erik: "Büszke vagyok a fiúkra, mert kijöttek azok a dolgok, amiket edzésen gyakoroltunk. A fiúktól azt kértem, koncentráljanak az egész mérkőzésen, ezt meg tudták valósítani, aminek meglett az eredménye."

2. forduló 2020.11.28. - Hódmezővásárhely, D csoport (a fordulóra a Zebrák nem tudtak kiállni)

 

Vásárhelyi Kishódok - Vásárhelyi Párducok 49-66 

Kishódok: Tóth Richard 10,Kovács Áron 9,Tóbiás Endre 7, Nagy Botond 6, Sárai Bendegúz 4,Bodrogi Dániel 4,Musa Milán 3, Orovecz Zsombor 1, Kurunczi Ádám 1 pont
Párducok: Borús Zala 20, Soós Balázs 14, Varga Dávid 11, Török Bálint 5, Huszár Vince 5, Májer Károly 5, Páska Zsombor 3, Szanda-Nagy Zétény 1, Herczeg Alex 1, Cseh Miklós 1

Szöginé Kotormán Zsuzsanna"Már két alkalommal szoros mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel, vártuk ezt a fordulót is, tanítványaim nagy lelkesedéssel készültek. Sajnos homok került a gépezetbe, nagyon álmosan kezdtünk, ellenfelünk ki is használta a bizonytalanságokat. Támadásszervezésben nem is volt baj, csak pontatlanul fejeztük be a helyzeteket. Védekezésben lemaradtunk, így ellenfelünk előnyre tett szert. A második félidőre már összeszedettebb volt a csapat, de a pontkülönbség megmaradt. Ennek ellenére egy jó iramú, változatos mérkőzést játszottunk! Gratulálok csapatomnak és természetesen a győztes ellenfélnek is!"
Bálint Erik: "Jó mérkőzést sikerült játszanunk. Látszott a fiúk játékán az elvégzett munka. Mindenki nagyon hasznosan vette ki a részét a győzelemből."


3. forduló 2020.12.20 - Hódmezővásárhely, C csoport

Vásárhelyi Párducok-Cívis KK – GFE Gyakorló Szarvas II. 101-9
Párducok:
Bórus 25, Soós 19, Varga 18, Huszár 13, Herczeg 10, Kőhegyi 4, Májer 4, Cseh 3, Páska 3, F. Szabó 2

Békési Kis Gladiátorok-Vásárhelyi Párducok 11-116
Párducok: Bórus 38, Soós 29, Varga 12, Török 11, Herczeg 5, Májer 5, Forrai 3, Huszár 3, Kőhegyi 3, Páska 3, Cseh 2, F. Szabó 2 

 

3. forduló 2020.12.20 - Szentes, D csoport

Szentesi KK - Vásárhelyi Kishódok 13-48 
Kishódok: Tóbiás Endre 14,Musa Milán 9,Tóth Richárd 7,Nagy Oliver 7,Kálló-Nagy Zsombor 3,Nagy Botond 3,Orovecz Zsombor 1,Sárai Bendegúz 1,Bodrogi Dániel 1,Kovács Áron 1,Nagy Dávid 1 pont.
Szöginé Kotormán Zsuzsanna: "A téli szünet igaz megkezdődött, de a kis csapatom nagyon várta az első vidéki mérkőzéseit. Lassan kezdtünk játékba lendülni, sok kidolgozott támadásunk maradt ki. A védekezésben nyújtott teljesítmény viszont kiegyenlítette az elvesztett lehetőségeket. Jó volt látni, hogy csapatként működtek, biztatták és segítették egymást. A csapatból mindenki dobott kosarat, ez is tükrözi az önzetlenséget. Gratulálok a résztvevőknek!"


Vásárhelyi Kishódok - Szegedi KE-Vadmacskák 104-8 

Kishódok: Tóbiás Endre 24,Tóth Richárd 22,Nagy Botond 17,Musa Milán 10,Kovács Áron 10,Kálló-Nagy Zsombor8,Nagy Oliver 4,Sárai Bendegúz 4,Kurunczi Ádám 2 pont.
Szöginé Kotormán Zsuzsanna: "Második mérkőzésünket lányok ellen játszottuk. Itt már bemelegedve jobban odafigyelve kezdtük a játékot. A védekezés döntötte el a végeredményt. Fiaim a felezővonaltól kezdve sok labdát szereztek, amiből könnyű pontokat tudtunk elérni. Támadásszervezésben is ügyesen oldották meg a helyzeteket, figyeltek egymásra és gyors indításokkal, pontos dobásokkal fejeztük be a lehetőségeket. Gratulálok csapatomnak!"

 

3. forduló 2020.12.20 - Hódmezővásárhely, E csoport

Vásárhelyi Zebrák- Szedeák Aranysakálok 35-82
Zebrák:
Bősz Olivér 27, Fejes Péter 3, Lekrinszki Gergő 2 ,Hegyi Valér 2, Borovics Boglárka 1, Jakab Attila, Marczinka Mirella , Mile-Varga Csanád , Gajda Alexandra, Fülöp Hanna, Ujvári Linett, Gera Kinga
Szabó Attila: 
"Sajnos fizikailag nem mi voltunk az erősebbek, és ez látszik az eredményen. Nagy kihagyásunk volt a virus miatt, de küzdeni tudásba, most is jók voltunk. Örülök, hogy ujra tudtunk mérkőzést játszani."

Békéscsabai KK-Vásárhelyi Farkasok 100-16
Farkasok: Patkós 5, Havasi 4, Skoda 3, Gajdos 2, Égető 1, Dombi 1


Vásárhelyi Zebrák- Vásárhelyi Farkasok 74-36
Zebrák: Bősz Olivér 31, Fejes Péter 17, Lekrinszki Gergő ,Hegyi Valér 16, Borovics Boglárka 1, Jakab Attila 1, Marczinka Mirella 4 , Mile-Varga Csanád , Gajda Alexandra 3, Fülöp Hanna, Ujvári Linett, Gera Kinga
Farkasok: Skoda 13, Patkós 6, Kanka 5, Havasi 4, Gajdos 3, Égető 2, Dombi 2, Csatlós 1


Szabó Attila: "A legfontosabb, meg van az első győzelmünk!!! Ezen a mérkőzésen mi voltunk az idősebbek, erősebbek, ennek megfelelően tudtuk érvényesíteni a tudásunkat. Felszabadultan tudtunk játszani, mindenki élvezte a kosárlabdát. Igaz, van még mit tanulni, de helyenként szép játékkal nyertünk, megvan a csapat karácsonyi ajándéka! Kellemes ünnepeket kívánunk minden Zebra és Kosársuli szurkolónak!"
Patkós József: "Fiatal csapatként neveztünk a bajnokságba, így tudtuk, hogy nehéz mérkőzések várnak ránk. Első sorban az eredménytől függetlenül szerettük volna megállni a helyünket az első fordulóban. Természetesen mindkét csapat idősebb volt nálunk, fizikálisan és magasságban is voltak különbségek. Ennek ellenére nagyon lelkesen, fegyelmezetten és kitartóan játszották végig a Fiúk mindkét meccset! Egységesen jellemző volt, hogy az ellenfél dominált, leginkább azok közül is egy-két játékos volt nagyon képzett és ponterős. Nálunk viszont többen is eredményesen játszottak, csapat szinten is megállták a helyüket! Ennek tükrében hatalmas elismerés a csapatnak!! Gratulálok Srácok! Hajrá Farkasok!"

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés