Mind a négy csapatunk a fejlődés szempontjából meghatározó mérkőzéseket tudott játszani az utolsó negyedévben. 


Három fordulót rendeztek idén az Országos Gyermek Bajnokságban. A regionális elvek szerint lebonyolított sorozatban októbertől májusig nyolc kört tartanak, a mieink a 3. számú régióban kaptak helyet. Czibere Zoltán, Patkós József, Szöginé Kotormán Zsuzsanna és Vuk Pavlovic tanítványai a betegségek ellenére is hasznos meccseket tudtak játszani, a január 23-24-i hétvégén pedig remélhetőleg teljes keretekkel és intenzitással jöhet a folytatás. 

 

1. forduló 2020.10.18. Hódmezővásárhely, D csoport:

 

HSA Pumák-Vásárhelyi Párducok 18-71 

Pumák: Baranyi Noémi 4, Olasz Zsofia 4, Kovács Melinda 2, Dani Tatjana 2, Kátai-Tóth Viktória 2 pont.
Párducok: Soós Balázs 18, Herczeg Alex 13, Borus Zala 11, Morton Zalán Liam 11, Kőhegyi Máté 5, Török Bálint 5, Huszár Vince 4, Májer Károly 2, Varga Dávid 2, Forrai Félix -, Szanda-Nagy Zétény -, Páska Zsombor -, Sévity-Földesi Dusán -, F.Szabó Gellért -, Farkas Hetény Vilmos -, Cseh Miklós-

Szöginé Kotormán Zsuzsanna"Hosszú idő óta először játszhattunk idegen csapat ellen. A lányok mindig tartottak a fiú csapatoktól, de a mai napon sajnos nem lehet erre fogni a vereséget. A nap kezdésekor sajnos két játékos is beteg lett és egy technikai hiba miatt  nem tudtunk megfelelő létszámban kiállni. A mérkőzés során egyrészt a megilletődöttség és a fiúk technikai fölénye is kidomborodott. Sokkal lassabbak voltunk, nem figyeltünk a passzolásoknál és a dobópontosság is elmaradt a várttól. Gratulálok az ellenfélnek!"
Pavlovic Vuk: "Nagy tempóval kezdtük, ezt tudtuk tartani a mérkőzés utolsó percéig. Azt kértem a Fiúktól, hogy sportszerűen kosárlabdázzunk és tiszteljük meg a vásárhelyi lánycsapatot azzal, hogy legjobb tudásunk szerint játszunk. Ezt sikerült teljesíteni, így magabiztosan nyertük."

 

Vásárhelyi Villámok-Vásárhelyi Delfinek 24-29

Villámok: Utasi 5, Kovács 4, Tóth 4, Pósa 4, Csáki 4, Horváth 2, Gajdos 1
Delfinek: Bősz 10,Kiss B, László B. 4, Fodor M. 4, Hegyes 3, Gyenge 3, Fejes, Kiss, Bartucz, Szalai.

Patkós József"Idei első mérkőzésünket izgatottan vártuk, viszont a betegségeknek köszönhetően a feldobás pillanatában csak foghíjasan állt össze a csapat. Sajnos az ellenfél is hasonló gondokkal küzdött, de azért összecsaptunk. Egészen kiegyenlített meccset játszottunk, leginkább a gyors támadások domináltak. Szerkezetileg magasabb csapat voltunk ellenfelünknél, mégis úgy láttam, hogy a lepattanók megszerzésével bezsebelhettük volna a mérkőzést. Jó meccs volt, szépen küzdött mindkét csapat!"

 

HSA Pumák-Vásárhelyi Villámok 8-48

Pumák: Olasz Zsófi 3, Kátai-Tóth Viktória 3, Kovács Melinda 1, Kmoskó Lili 1 pont
Villámok: Pósa 12, Utasi 10, Tóth 7, Dombovári 7, Kovács 6, Gajdos 2, Horváth 2, Csáki 2

Szöginé Kotormán Zsuzsanna"A második mérkőzésünk sem sikerült jobban, mint az első. A lányok pontatlanul dobtak, laza volt a védekezés, oldalbedobásoknál többször hibáztak. Ellenfelünk kihasználta hibáinkat, így ezt a mérkőzést is vereséggel zártuk. Remélem, a lányok kedvét nem töri le! Gratulálok az ellenfélnek!"
Patkós József: "A második mérkőzésen is megvolt az összpontosítás, sokkal magabiztosabbak voltak a fiúk a lányok ellen. A kezdés után a vezetést megszerezve már esélyt sem adtak a fiúk az ellenfélnek a fordításra. Örültem, hogy láttam az edzéseken gyakoroltakat játék közben is alkalmazták a gyerekek. Remek egyéni megoldásokkal, valamint ügyes passzokkal, leginkább gyors játékkal magabiztos győzelmet szereztek a forduló második mérkőzésén. Gratulálok a Csapatnak! Hajrá Villámok!"Vásárhelyi Párducok-Vásárhelyi Delfinek 35-41

Párducok: Borus Zala 17, Soós Balázs 9, Huszár Vince 4, Varga Dávid 2, Morton Zalán 1, Herczeg Alex 1, Páska Zsombor 1, Cseh Miklós 1, Kőhegyi Máté -, Szanda-Nagy Zétény -, Forrai Félix -, Török Bálint -, Sévity Földesi Dusán -, F.Szabó Ignác -, Farkas Hetény Vilmos -
Delfinek: Szalai, Kiss, László, Fodor 9, Bartucz 7, Bősz, Kis, Gyenge 5,Hegyes,Fejes 3.

Pavlovic Vuk"Egész mérkőzésen higgadtan és keményen védekezett az ellenfelünk, eleinte megvoltak illetődve a játékosaim. Úgy érzem, összességében jobb játékot mutattunk az ellenfelünknél, viszont pontatlanok voltak sokszor a passzaink és sok ziccert rontottunk, a Delfinek pedig éltek a lehetőséggel. Izgalmas meccset játszottunk, hajtottunk az utolsó másodpercig és nem adtuk fel, ami becsületre méltó. Gratulálok a Delfineknek!"
Czibere Zoltán"Nagyon várták már a fiúk, hogy újra mérkőzéseket játszhassanak a sok kihagyás után. Mindkét mérkőzés nagyon szorosan alakult számunkra, köszönhetően a sok kihagyott közeli dobásunknak. Azonban óriási küzdéssel és némi szerencsével sikerült megnyerni mind a két mérkőzésünket. Gratulálok a fiúknak!!!"


2. forduló 2020.11.08. Hódmezővásárhely:

 

D csoport:

Vásárhelyi Delfinek-Szedeák Aranysakálok 50-29
Delfinek: Bősz 15, Hegyes 7, Gyenge 7, Bartusz 6, Kis 4, Fejes 4, Fodor 3, Kis 2, László 2

Cívis KK Szarvas-Vásárhelyi Delfinek 37-50
Delfinek: Bartusz 15,  Bősz 12,László 7, Kis 5,Hegyes 5, Fodor 3, Kis 2, Gyenge 1, Fejes

Czibere Zoltán"Remek játékkal sikerült újabb két győzelmet szerezni  a fiúknak. Amit kicsit beárnyékol, hogy betegségek miatt csak kilencen tudtunk kiállni mindkét mérkőzésen. Így sajnos nem sikerült a feljutás. A következő fordulóban javítunk. Gratulálok a fiúknak!"

 

E csoport:

HSA Pumák- Vásárhelyi Villámok 15-72

Pumák: Dani Tatjana 6, Baranyi Noémi 3, Kmoskó Lili 2, Olasz Zsófi 2, Kátai-Tóth Viktória 21, Héjja Renáta 1 pont
Villámok: Dombovári 13, Tóth 13, Hebők 12, Molnár 12, Utasi 11, Kovács 8, Csáki 3


Szöginé Kotormán Zsuzsanna"Ezen a héten is betegségek miatt több játékos is hiányzott, fiatalabb játékosok kerültek a csapatba. Ellenfelünk nem volt ismeretlen. A lányok továbbra sem tudták leküzdeni a fiúfóbiát. Sokszor a bátortalanság miatt nem sikerültek támadásaink. Pontatlan dobások, rossz döntések miatt sok pontot kaptunk. A fiúk gyorsasága is domináns volt. A lányokat azért tudom dicsérni, mert végig örömmel játszottak! Gratulálok a fiúknak!"
Patkós József: "Az első fordulóban már játszottunk a lányokkal, így tudtuk mire számítsunk. Leginkább a gyakorlásra fektettük a hangsúlyt. Sok szép megoldást láttam, örültem, hogy csapat szinten dolgoztak és nem csak egyéni megoldások születtek."Vásárhelyi Villámok-Vásárhelyi Párducok 47-46

Villámok: Tóth 16, Hebők 7, Molnár 6, Pósa 6, Utasi 5, Csáki 3, Dombovári 2, Kovács 1, Sárai 1
Párducok: Bórus 25, Morton 6, Varga 5, Herczeg 2, Páska 2, Soós 2, Török 2, Kőhegyi 1, F. Szabó 1

Patkós József"A második mérkőzés már keményebbnek ígérkezett. A mérkőzés első felében az ellenfél meglépett, a harmadik negyedben tartottuk magunkat, majd az utolsó játékrészben nagyon összeszedetten folyamatosan zárkóztunk és az utolsó percben átvettük a vezetést. Jó meccs volt, sokat tanulhattak belőle a csapatok. Bravó Fiúk!"

 

Vásárhelyi Párducok - HSA Pumák 70-13 

Párducok
: Bórus 19, Varga 14, Kőhegyi 11, Morton 9, Török 6, Herczeg 5, Páska 3, Soós 3
Pumák: Dani Tatjana 4, Baranyi Noémi 2,  Kmoskó Lili 2, Olasz Zsófi 2, Kuklis Luca 2, Kovács Melinda 1 pont.


Szöginé Kotormán Zsuzsanna: "Második mérkőzésünk is hasonlóan zajlott, mint az első. Nehezen vettük fel a fiúk ritmusát, vehemenciáját. Ezt még meg kell szokni! Ellenfelünk gyorsabb, pontosabb volt, jól használták ki  bizonytalanságainkat. A lányok azért végig harcoltak, ezért tudom nagyon dicsérni őket! Gratulálok ellenfelünknek!"

3.forduló 2020.12.05 Szentes, D csoport:

Szentesi KK- Vásárhelyi Villámok 26-72

Villámok: Hebők 20, Pósa 14, Tóth 13, Gajdos 6, Kurunczi 4, Csáki 4, Horváth 3, Utasi 3, Tóbiás 2, Dombovári 2, Kovács 1

Patkós József: "Idegenben játszottunk a harmadik fordulóban, kicsit izgultak a fiúk az induláskor. A bemelegítésnél már látszott mindenkin a koncentráció. A feldobást követő néhány percben kissé kapkodva, sok hibával játszottunk, de az időkérésnél sikerült helyre tenni a dolgokat, megnyugodtak a srácok és nagyon szép játékkal folytatták a mérkőzést. A csapat minden tagja a maximumot nyújtotta, hallották az utasításaimat a pálya széléről, figyeltek egymásra és gyors támadásokkal, remek passzokkal magabiztosan győztek az első meccsen!! Nagy gratula a Fiúknak!"


Vásárhelyi Villámok – Szedeák Aranysakálok 62-37


Villámok: Utasi 16, Gajdos 10, Hebők 10, Tóbiás 8, Tóth 6, Kovács 4, Pósa 2, Horváth 2, Kurunczi 2, Dombovári 2

Patkós József
: "Fújtunk egy rövidet, majd jöhetett a következő. A szegediek erősebbeknek tűntek az előző ellenfélnél, jobban összeállta a csapat, nem egyszemélyes hadsereg volt. Viszont nálunk se egy ember vitte a csapatot! Megint mindenki toppon volt, figyeltek egymásra és rám is, fegyelmezett védekezéssel, remek passzokkal folyamatosan növelték az előnyüket a Fiúk. Nagyon örültem, mert láttam, hogy az edzéseken gyakoroltakat eredményesen alkalmazzák játék közben is.  Sajnos a büntetők nagyon gyenge százalékban hullottak be, de ettől eltekintve csak dicsérni tudom a csapatot. Megérdemelt győzelmek, szép játék, csak így tovább! Bravó Srácok! Hajrá Villámok!"

 

 

3. forduló 2020.12.05. Hódtói Sportcsarnok, E csoport:

Vásárhelyi Delfinek - Vásárhelyi Párducok 0-2 (39-47)

Delfinek: Hegyes 8, Fodor 8, Kis 7, Fejes 6, Bősz 5, László 4, Marczinka 1
Párducok: Borus Zala 16, Soós Balázs 10, Varga Dávid. 8, Morton Zalán 4, Májer Károly 2, Kőhegyi Máté 2, Török Bálint 2, Herczeg Alex 2, Cseh Miklós 1, Huszár Vince -, Forrai Félix -, Páska Zsombor -, Szanda-Nagy Zétény -

Pavlovic Vuk"A kemény védekezésünknek köszönhetően kevés ponton tudtuk tartani az ellenfelünket. Indításokból kaptuk a pontok nagy részét, jobban oda kell figyelnünk visszarendeződésnél. A támadásaink biztatóak voltak, felismertük a helyzeteket és jó százalékkal értékesítettük a dobásainkat."

 

Vásárhelyi Párducok - HSA Pumák 70-18

Párducok: Soós Balázs 19, Borus Zala 16, Herczeg Alex 9, Varga Dávid 8, Morton Zalán 6, Májer Károly 5, Török Bálint 3, Páska Zsombor 2, Kőhegyi Máté 2, Forrai Félix -, Szanda-Nagy Zétény -, Cseh Miklós -
Pumák: Héjja Karina 5, Kovács Melinda 5, Kozma Jázmin 2, Dani Tatjana 2,Baranyi Noémi 2,Kátai-Tóth Viktória 1 Kuklis Luca 1 pont.


Pavlovic Vuk: "Folytattuk a kemény védekezést a második mérkőzésen is, amiből ziccerezhettünk. A félpályás védekezésünk is jól működött. Önzetlenül játszottunk, mindenki hozzátett a győzelemhez."
Szöginé Kotormán Zsuzsanna: "Álmosan kezdtük a mérkőzést, de a harmadik negyedre felbátorodtak lányaim. A fiúk gyorsaságát, leleményességét csak ekkor tudtuk megállítani egy negyed erejéig. Ennek ellenére látok fejlődést a támadás szervezésében. Az akarat végig megvolt, de ellenfelünk dobáspontossága, erőteljesebb védekezése meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Gratulálok ellenfelünknek!"

 

HSA Pumák - Vásárhelyi Delfinek 2-0 (11-81)

Pumák: Dani Tatjana 9, Kozma Jázmin 1, Baranyi Noémi 1 pont
Delfinek: Hegyes 18, Fejes 17, Bősz 16, Fodor 11, Marczinka 8, Kis 7, László 4


Szöginé Kotormán Zsuzsanna: "Második mérkőzésünk is hasonlóan zajlott, mint az első. Csak a harmadik negyedben tudtunk partiban lenni ellenfelünkkel, úgy látszik, a mai nap ez a bűvös negyed. Alapvető hibákat vétettünk, amit ellenfelünk pontokkal büntetett. Most sem volt baj az akarattal, csak a körülményesebb támadásvezetést a fiúk kihasználták. A lányok ennek ellenére lelkesek, várják a mérkőzéseket! Gratulálok a győztes csapatnak!"

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés