Felnőttcsapatunk szörnyű második félidőt, U20-as csapatunk remek játékot produkált.


A koronavírus-járvány miatt néhány napig bizonytalan volt, folytatódhat-e egyáltalán a hazai kosárlabdaélet, ám az MKOSZ friss döntésének értelmében mind az edzések, mind a bajnokságok a menetrendnek megfelelően mehetnek - igaz, zárt kapuk mögött.


Felnőtt- és U20-as csapatunkra nem várt könnyű kiszálló, hisz pénteken a Tiszaújváros otthonában jött az NB I/B Zöld csoportjának újabb fordulója. Fiataljaink esélyesként léptek pályára, a tabellán és a játéktudásban lévő különbség pedig meg is mutatkozott: Tóth Tamás tehetséges együttese lelépte a sereghajtót. Már az első negyedben eldőltek az érdemi dolgok, a félidőre remek játékkal úgy volt 37 pont az előny (22-59), hogy a vendéglátó mindössze 8 pontot dobott a második negyedben. Erre a hajrában érkezett még egy löket, az utolsó tíz percet 48-5-ös (!), brutális mérleggel zártuk, ami 133-51-es győzelmet jelentett. A meccs legponterősebb játékosa Kozma Péter volt (22 pont), míg Filak László és Nemanja Acimovic is dupla-duplával zárt. A csapat a tabellán jelenleg a 4. helyet foglalja el.


NB I/B U20 Zöld csoport, 8. forduló:

Tiszaújvárosi Phoenix KK-Vásárhelyi Kosársuli 51-133 (14-29, 8-30, 24-26, 5-48)

Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Domán, Takács

Kosársuli: Bodócsi B. 21/15, Kozma P. 22, Knyur S. 12/6, Megyesi D. 7, Acimovic N. 18/3.
Cserék: Molnár Á. 11/9, Fila L. 16/3, Drávai T. 16/12, Németh Zs. 2, Bősz R. 8/6.
Vezetőedző: Tóth Tamás
 
Tóth Tamás: "Nem várt kellemes meglepetést okozott a csapatom, hiszen hihetetlen lendülettel és energiával játszottak a tartalékosan kiálló hazaiakkal szemben. Szinte végig jól védekeztünk és így sok könnyű kosarat is szereztünk. Nem mehetek el szó nélkül a 18 bedobott hármasunk mellett sem és a negyedik negyed játéka sem mindennapi! Végre a kispad is úgy szállt be a meccsbe, ahogyan szeretném és ismét mindenki ért el pontokat örömömre. Úgy gondolom, hogy helyén kell kezelni ezt a nagyarányú győzelmet is és tovább kell dolgozni, hiszen lesznek ennél jóval keményebb összecsapásaink bőven! Ettől függetlenül gratulálok a srácoknak, mert nagyot mentek ma egymásért is, küzdöttek a pályán és ez talán a csapatsport egyik legfontosabb lényege!"

 

Felnőttcsapatunk a járvány árnyékában rangadóra készült, a szezon előtt a feljutást megcélzó újvárosiak ugyanis hiába kezdtek négyből négy zakóval, a Pénzügyőr és a Győr ellen javult a játékuk, ráadásul hazai pályán főleg erősek - igaz, mi sem panaszkodhattunk a 4-1-es mérleggel és a mutatott stabil játékkal, a Pápa elleni vereség után pedig mindenkit fűthetett a revans vágya. Rangadóra készültünk annak ellenére is, hogy a bajnokság egyik legjobb játékosának számító Jake Martin nem volt ott az ellenfél keretében, sőt, a koronavírus-járvány miatt mindössze hét felnőttkorú játékosa maradt a Borsod megyeieknek.

Ott volt viszont az egykoron a Kosársulit az A csoportban is erősítő, orrvédő maszkban játszó Drahos Gábor, aki 41 évesen ellenállhatatlan formában pattogtat, és ezt pénteken is megmutatta. Nem indult rosszul vásárhelyi szempontból a meccs, az első negyedet annak ellenére nyertük meg, hogy a Tiszaújváros hat ponttal is vezetett - Molnár Bence és Vuk Pavlovic kettese után Varga Ákos közelije zárta a mindkét részről kissé pontatlan tíz percet (19-22). 

A második negyedben is folytatódott a fej-fej melletti csata, az előnyünk a 18. percig kitartott, ekkor Drahos hárompontosával fordított a Tiszaújváros, és (mint később kiderült) ezt követően ki sem adták a kezdeményezést a kezük közül. Az első félidőt Pavlovic kosara zárta, a 37-35-ös hazai vezetés abszolút szoros második félidőt predesztinált. 

A szünetben azonban az öltözőben ragadt a Kosársuli, Szendrey Zsombor gárdája ellenben összekapta magát és a harmadik negyed elején Szilasi Bence vezetésével megrázta a "triplafát" - Tóth Tamás a 23. percben 50-38-nál kért időt. Hiába, nem sikerült rendet rakni a fejekben, semmi sem jött össze támadásban és védekezésben sem, a vérszemet kapó és önbizalommal teli Tiszaújváros pedig könyörtelenül kihasználta a hibákat: a 27. percre már húsz pont fölé nőtt a különbség (62-40), ekkor kért időt ismét vezetőedzőnk. Varga Ákos pontjainál és Molnár hármasánál felcsillant ugyan az apró remény, ám a kerek húszpontos hátrány túl soknak bizonyult a hajrára nézve (69-49).

A harmadik negyed okozta rövidzárlatot nem is sikerült kiheverni, sőt, tovább nyílt az olló, ami a 35. percre a harminc pontot is elérte - a vége így sajnos csak formalitás volt. A 96-65-ös tiszaújvárosi sikerhez Drahos Gábor tripla-duplával (!) járult hozzá, a mieink pedig maradtak az 5. helyen a tabellán.

 

NB I/B Zöld csoport, 8. forduló:

Tiszaújvárosi Phoenix KK-Vásárhelyi Kosársuli 96-65 (19-22, 18-13, 32-14, 27-16)

Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Lengyel, Sallai, Horváth
 

Tiszaújváros: Drahos 18/6, Kovács 21/3, Szilasi 25/12, Taskó 9/6, Lajsz 14
Cserék: Szabó 6, Eremiás -, Hajdú -, Balogh -, Drizner -, Czimer 3/3, Orosz -
Vezetőedző: Szendrey Zsombor
 
 
Kosársuli: Molnár 16/6, Varga Á. 15, Varga Z. 5/3, Bálint 7/3, Acimovic 4
Cserék: Perák -, Béres 2, Pavlovic 10, Rostás 2, Bodócsi 4
Vezetőedző: Tóth Tamás
 

Tóth Tamás: "Gratulálni szeretnék a hazai csapatnak, hiszen maximálisan ki tudta használni valamennyi hibánkat. Úgy gondolom, hogy a héten nem megfelelő koncentráltsággal készültünk, és ez a meccsen ki is ütközött. Ellenfelünk – főleg a második félidőben – extra formában dobott, nálunk ugyanakkor egyéni jó teljesítmények sem voltak, és – ami a legrosszabb – csapatszinten sem úgy teljesítettünk, ahogy azt elvártam volna. Még egy gondolat: egyik szemem sír, a másik meg nevet, amiért az „ex-vásárhelyi” Drahos Gábor ennyire jól játszott, és tripla-duplát ért el. Neki én ezt külön köszönöm, de bízom benne, hogy a tavaszi visszavágón fordított eredmény fog születni."


Folytatás november 21-én, szombaton, amikor is a Sopron látogat a Hódtói Sportcsarnokba. 

Hajrá, Kosársuli!

 

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés