Felnőttcsapatunk elszenvedte első vereségét a szezonban, U20-asaink viszont remek hajrával nyertek.


Előzetesen tudtuk, hogy nem vár könnyű péntek a Vásárhelyi Kosársulira a Conoil Motax KC Pápa otthonában, sem az U20-asoknál, sem a felnőtteknél. Fiataljainknak nem kezdődött jól a szezon negyedik bajnokija, a vendéglátó egy 8-0-s rohamot követően egészen az első negyed végéig kontrollálta a meccset, sőt, a félidőben is vezetett (42-36). A közelebb zárkózó Kosársuli azonban a harmadik negyedben váltani tudott, és a 29 pontig jutó Bodócsi Benjámin, valamint a 19 ponttal és dupla-duplával záró Nemanja Acimovic vezényletével fordított, majd a hajrában sikerült tovább növelni a különbséget, egyben megnyerni a találkozót. A 84-68-as győzelem azt jelenti, hogy Tóth Tamás együttese zsinórban harmadszor ünnepelhetett sikert. 


NB I/B U20 Zöld csoport, 6. forduló:

Conoil Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 68-84 (25-20, 17-16, 18-28, 8-20)

Pápa, Városi Sportcsarnok. Vezette: Sebesi, Kiss

 

Kosársuli: Bodócsi B. 29/15, Kozma P. 11, Filak L. 5/3, Megyesi D. 4, Acimovic N. 19/3.

Cserék: Németh Zs. 11, Molnár Á. -, Knyur S. -, Bősz R. 3/3, Sirkó H. 2.

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás:Ismét a végletek meccse volt, hiszen az első félidőben katasztrófa volt a játékunk, míg a másodikban már azt hoztuk, amit elvárok ezen a szinten. Nem lehet ilyen puhán és dekoncentráltan kezdeni egy mérkőzést, sajnos túl sok hiba volt a gépezetben. Volt öt kiváló egyéni teljesítmény nálunk, de a többieknek is hasznosabban kell játszaniuk, hogy még eredményesebbek legyünk a jövőben. Két hét múlva lesz ismét bajnokink, addig lesz dolgunk bőven tovább fejleszteni magunkat csapatszinten is. A győzelemnek örülök, hiszen közel 400 km utazással a hátunk mögött egy jó csapat ellen értünk el sikert idegenben, gratulálok mind a két társaságnak!”

 

Kemény csatára volt kilátás előzetesen a felnőtteknél, hisz a mieink hatból hat sikerrel kezdték az idényt (négy a bajnokságban, kettő a Hepp Kupában), míg a Pápa két szoros, idegenbeli bajnoki vereség mellett legyőzte a Zöld csoport egyik legnagyobb esélyesének tartott Ceglédet, majd meglepetésre könnyedén verte a kupában a Piros csoportos Veszprémet.

Az, hogy egy nappal kevesebbet pihenhetett a kerek egy héten belül harmadszor pályára lépő Kosársuli, valamint az, hogy hosszú utazás várt a csapatra, sajnos rányomta a bélyegét a meccsre. A "bevehetetlen vár" titulust jogosan magáénak tudó Veszprém megyeiek valóban a bajnokság egyik legerősebb hazai pályáját birtokolják, mindezek ellenére Tóth Tamás csapatának sikerült lőtávolon belül tartani Kálmán László együttesét - a vereség ellenére is.

A mieink jól kezdtek, abszolút pariban jártak a felek az első negyedben, öt játékosunk is eredményes volt, végül 19-17-es előnnyel zártuk a tíz percet. A második negyed elején Varga Zalán percei következtek, ám a játékrész közepétől egyre inkább átvette az irányítást a Pápa, a Kosársulinál pedig jöttek a hibák támadásban. A félidőre így 42-35-ös hazai előnnyel vonultak a csapatok.

A szünet után tovább nyílt az olló, a jól játszó Perák Denis kosarai tartották lőtávolon belül a mieinket, ám hiába igyekezett rotálni a csapatot Tóth Tamás, a különbség előbb tíz pont fölé nőtt, majd a harmadik negyed végén a tizenötöt súrolta (67-53).

A hajrában a nyáron a Békéstől Pápára igazoló Koma Dániel játszotta a főszerepet, a furcsa pontínséget hozó percekben az ő büntetői jelentették a hazaiak előnyének bebiztosítását, míg a Kosársuli későn ébredt: az utolsó percekben közelítettünk a hazaiakhoz, Molnár Bence kettesénél hat pontra csökkent a differencia a 39. percben (75-69), ám csodát tenni és fordítani nem sikerült. A Pápa 80-71-re nyerte az érdekes meccset, mindez azt jelenti, hogy elszenvedtük első vereségünket a bajnokságban, és öt kört követően ugyanúgy 4-1-es mérleggel állunk, mint a Cegléd, Újpest kettős. 


NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

Conoil Motax KC Pápa-Vásárhelyi Kosársuli 80-71 (17-19, 25-16, 25-18, 13-18)

Pápa, Városi Sportcsarnok. Vezette: Hervay, Tóth, Nyíri


Pápa: Kiss 14/6, Erdei 8, Sonyák 15/3, Horváth -, Koma 19

Cserék: Hódi 11/9, Murai 7, Németh 6/6, Kasza -

Vezetőedző: Kálmán László

Kosársuli: Molnár 8, Varga Á. 10/3, Béres 7/3, Bálint 11/6, Perák 13

Cserék: Pavlovic 9, Bodócsi -, Acimovic -, Varga Z. 13/3, Rostás -

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "A mai napon nem voltunk elég élesek sem támadásban, sem védekezésben, ezt ragyogóan használta ki a Pápa. Érdekes mérkőzés volt, rengeteg hibával minden szegmensben. Reális eredmény született, talán kicsit többet tett a sikerért a hazai csapat, a videózás után okosabb leszek. Ritmustalanul játszottunk, ez az én hibám! Gratulálok a Pápának, nekünk előre kell nézni, nem hátra!

Kálmán László pápai vezetőedző értékelése: "Gratulálok a csapatomnak, mert egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőzni, akinek még nem volt veresége és egy nagyon komoly szerkezettel tudtak felállni. Nehezen találtunk rajtuk fogást. A második félidőben elég tetemes előnyünk volt, de tudtam azt, hogy ha egy kicsit kiengedünk, akkor közelebb fognak jönni. Végére azért azt gondolom, hogy nehezen is, de rendeztük a sorainkat és nagyon fontos győzelmet szereztünk, egy nagyon jó csapat ellen."

 

Folytatás a tervek szerint november 7-én a Hódtói Sportcsarnokban az Óbudai Kaszások ellen. 

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés